SPORT TOURER & ISTANBULDA COMMUTING

Merhaba Arkadaslar,

Cok keyifli, cok uzun yol yapmak istiyorum bu yuzden bir Sport Tourer dusunuyorum. Ancak touring yapmadigim zaman motoru sehir icinde yaz/kiz commuting amacli da kullanacagim.

Acikcasi pisman olurmuyum onu merak ediyorum. Sehir istanbul, trafik hadi onemli degil diyelim ama her taraf yokus. 200kg motor tamam da 300kg kocaman motor haytimdan bezdirir mi?

bir dunya para verecem motora, motora da yazik olur mu?

Konuyla alakadar ve konu hakkinda bilgili tecrubeli arkadaslar cevap verirse cok memnun olurum

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------

adaylar: ST1300
K1200GT
1400GTR

tabi bir de bu makineleri once sehir icinde rahat bir sekilde kullanip kullanamayacagim bir hoca tarafindan onaylanmali

OOCAN sport touring motor tanimini daraltmis baya.ben de kendimi kulturlu saniyordum dual sport'a enduro demiyerek veya Cruiser'a Chopper demiyerek. ama yai butun yabanci sitelerde sport touring deyince inline 4 silindirli K1200GT, tourer deyince 2 silindirli boxer R1200RT ornek olarak gosteriliyor.

Sport karakteri kazandirmak icin tabiki silindir sayisi yetmiyor oyle olsa 6 silindirli Goldwing var ama.. neyse konumuz bu degil :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1.200'lük motorla commuting mi yapacan?

commute etmek=ulaşım yapmak sanırım. ve bunun için commuter sınıfı motosikletler var, 125, 250, 700 cc gibi çeşitleri var... sport touringle şehir içi dur-kalklar ve dar manevralar eziyet olabilir.

simdi bir daha okudum da aslinda biraz sacma olmus. gunluk ulasim icin tabiki de dusunulemez ancak su da var. varini yogunu vereceksin 1400GTR alacaksin misal, bir guzel avrupayi dolasacaksin, sonra dondugun zaman ne olacak o motor? nasil yararlanacaksin?

c90

en yakışanı size Naked olur
en iyi tarz bu bşr 400-800 cc sizin işinizi pek ala görür
mesela Suzuki GSR750 A gibi
Naked bir makina bana göre ::gazla::

simdi bir daha okudum da aslinda biraz sacma olmus. gunluk ulasim icin tabiki de dusunulemez ancak su da var. varini yogunu vereceksin 1400GTR alacaksin misal, bir guzel avrupayi dolasacaksin, sonra dondugun zaman ne olacak o motor? nasil yararlanacaksin?

belli periyodlarla gene uzun yol yaparsin ama motorla sadece uzun yol degil sehir icinde de kullanmak istiyorsun ve kullanman gerekiyor. sadece uzun yolda kullanilacak bir makine ise o zaman mantikli bir tercih olmuyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------

Naked var zaten. HORNET. istanbuldan kapadokyaya geldim. geldim de bir otelin onunde bir 1400GTR gordum italyan plaka... ulan dedim su motor bende olsun tek duracagim yer benzinci olurdu herhalde

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------

aslinda dual sport istiyordum ama yeni motor alirken dusundum. uzun yola cikmayacam naked alayim dedim. ilk 4 silindirli motorum oldu HORNET simdi kolay kolay dual sport'a binmem. en azindan dogu seferine baslamadan :)

bir de boy 1.75, o da dusunduruyor. sport tourer lar yaklasik 50 60 kg daha agir olmasina ragmen ayagim yere iyi basiyor

250cc yanına 2. bir motor alırsınız olur biter, ne gerek var eziyet çekmeye, 2 motorlu bir sürü kullanıcı var, hem 1200cc motorun bakım masrafları da tuzlu olur, kullandıkça değeri düşer, onu sadece istanbul dışına hafta sonu gezmelerinde kullanırsınız, en azından ben öyle yapardım :) 250 cc olan da japon-tayvan-italyan scooterlarından biri olurdu ...

bana göre şehir içinde en ideal motosikletler 250 - 750 cc arası... şimdi 1400gtr k1200gt şehir içinde enine boyuna kilosuna küfür gibi :)...

yani yanlış anlamazsanız, eğer 250cc motosiklete binmek, 1400 cc motosiklete binmekle aynı tatmini vermiyor ise, şehir içinde commute etmek tabirini değiştirmelisiniz..

bence 250 cc bir motosiklet, yanında da uzun yolda kullanabileceğiniz alternatif bir motosiklet makuldur...

Ayrıca, kişisel olarak kanaat getirdiğim birşey var ki, bir motosikleti alıp 200 - 300 km yol yapmadan o motosiklet size uyar mı sorusunun bir cevabı yok...

çift motor alternatifini düşünün :) bilmiyorum şahsen 1400 cc lik bir motosikletin, şehir içinde 5 litre motoru olan iki araba boyunda ciple dolaşmaktan farkı yok :)

Millet niye bu kadar karsi cikmis anlam veremedim.
Eger benzin sikiniti yaratmazsa, K1200GT nin sehir icinde kullanilmayacak makina olduguna katilmiyorum.
Bu motorlar konforlu motorlar kucuk cc ler gibi diken ustunde oturmazsiniz.
Eger arada bi saga sola gitmek icin kullanilcaksa neden olmasin.
Hayabusa kullanan var K1200GT mi kullanilmaz?
Arabadan iyidir.

K1200GT bana da mantikli ve en mantiklisi gibi geliyor. hem nispeten daha hafif ve sekil ve boyutlari daha kullanisli duruyor.

Durumunuz elveriyorsa bence 2. bir motosiklet almayı düşünün derim. Cbf,Ybr vs vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar