Kimbilir; şu an icinde bulunduğu durumda hiç bir suçu olmayan o çocuk hayatın zorluğunu çekip, belki de bi gün kaportacı dükkanı açıp ayda yirmibine para demezken, diğer annesinin kuzusu iki üniversite bitirip1500 lira maaşla masa başında çalışıp adalet nerede diyecek, sanırım boş hayalimdi bu! Sosyal farkin açildiği olcude canavarlar da yitik insanlar da artacaktır, yitik insanların canavara donusebilme ihtimali v.s. desem yine olmuyor çünkü hep dizginlenilmişler,üzücü olmasi derken uzuyor gidiyor..
Fakat adalet güzel bir isim sadece hiç bir zaman olmadı olmayacak,doğada bile yok.Adaletsizliği kendimizce gidermeye çalışmak da güzel, tabi o kadar zor.
Geçen nerde okuduğumu hatırlamadığım bi şey dikkatimi çekti.Heyhat 'empati sağlığa zararlıdır, bilimsel olarak kanitlandi ' Dedim otuz yıl önce neredeydiniz yeni mi ogrendiniz.
Bazen gazoz içemeyen arkadaşına üzülüyor insan okumayı yazmayı yeni sökmüşken daha, bazen sayısı azalan kutup ayılarına, medyanın otuz kupona din kitabı kampanyalarının zamanlamalarina, ölen ve öldüren ülke insanlarına, tanıdıklara ve tanımadıklarına, halinden bi haber insanlara ustelik haberleri yokken, ister istemez kendince mücadelesini veriyor.Hatta otuz yıl kendini değiştirmeye ve torpulenmeye çalışıyorsun bu manada daha az acı çekmek için bi bakmışsın gıdım değişiklik olmamış..Empatiniz az olsun

sağlık elden uçunca 'önce can sonra canan' deniyor birazcık ama nafile.
Belki de herkes önce can sonra canan dediği için dünya böyle, bilemedim.