Sorunum ne ?

biraz hava alıyor gibi ama bu videoda gözüktüğü kadarıyla çok da ciddi birşey yok gibi. bunun birçok sebebi olabilir silindirdeki konikleşmeye bağlı sekman ağızlarının açılmasından subap kayıtlarının aşınmaya bağlı hava kaçırmasına, ordan da karbüratöre kadar bir dizi araştırmak gerekir

Hava ayarı yapdırmıştım gene çözüm olmadı.Bende orjinal ayarına çevirdim 1,5 tur.

biraz hava alıyor gibi ama bu videoda gözüktüğü kadarıyla çok da ciddi birşey yok gibi. bunun birçok sebebi olabilir silindirdeki konikleşmeye bağlı sekman ağızlarının açılmasından subap kayıtlarının aşınmaya bağlı hava kaçırmasına, ordan da karbüratöre kadar bir dizi araştırmak gerekir

5123 km motorda bilemi :pale:

iw25ip.jpg

benimkide oynuyor o kadar hava ayarını sadece 1.5 turmu açtın

Son düzenleme:
aynı sorun bende de vardı..işten anlayan bı ustaya götür..hava ayarından kaynaklanıyo

Ya bazen 1.3 den rolanti 1.5 e çıkıyor iniyor bazen stop etmeye kadar iniyor :pale:

10 dk boyunca ısınana kadar bunu yapması normal. Sıcak motorda yapıyorsa ince hava ayarı lazım.
Bu arada gösterge lambaların harika olmuş.

10 dk boyunca ısınana kadar bunu yapması normal. Sıcak motorda yapıyorsa ince hava ayarı lazım.
Bu arada gösterge lambaların harika olmuş.

Sıcak motorda yapıyor abi orjinal ayarı 1,5 tur demişlerdi hava ayarını öyle yapdım bi düşüyo devir bi artıyor bide 500 devir oynuyor stop edicekmiş gibi oluyor bi düzeliyo :pale: Göstergelere beyaz park lambası takdım.Ybr 125 topacında görürsün abi :)

orjinali bi bucuk deil unıgue bak sen hiç dinlememişsin bizi fabrika çıksıı 1.5 ve ilk 500 yada 1000 bakımında tekrar ayarlanır ve 15 ile 2.5 arasında değişir ve karburatöründe tahminim meme de pislik var yada subap ların da sorun var.

Hiç ses gelmiyor sübaplardan gidişte falan problem yok ama rolanti de oluyor işte.

subaplarda ses olamsı gerekemzki subap bozuldugunda yada başka bi sorun oldugunda illa ses gelmez gelmeside gerekmez...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:06 ----------

subapların kaçıırıyo olabilir yani zamnlamayı tam yapamayıp emişi saglayamıyodur...ve buda sürekli rolantiyi değişken saglar...sorun büyümeden iyi bir yamaha servisine nie gitmiyopsun :pr:

pff uniqe su kaçmıştır diyip kesitirip attıysa ugraşmak istemiyodur yada başka biş idedimi sana su kaçmıştırla ne alakası var karburatörün su vardır dese tamam dicem . hayır tamam sende elinden geldiğince bişi yapmaya çalışıyosun ama arkadaş kusura bakmada sen sen o motoru yak harbiden bu ybr nin rezillikleri yavas yavas cıkıyo bakalım japon japon dediler ilerdede buraya yazıym ulan keşke almasaydık çin cıktı bide en adi malzemeden dicekler ben o gunleri bekliyom sabırsızlıkla :)

Hayır sadece oynuyor buda benim canımı sıkıyor.Gidişindede problem yok rampa yukarı 90 la gidiyor.

eger sogukken ayrı ısınıncada ayrı takılıorsa rolantı aynen vıdeodakı gbi emme sıbobunun ayrı kacmıs basmış olabılır aynı sorun bendede olduu emme sibobunu saldılar saat gbı rolantı tuttu mtor ama su anda bnım sorunum hava ayrıı :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar