Sorun Varmı?

merhaba arkadaşlar 2004 15bin km deki today motorsikletimin debriyaj balatasında problem başladı gibime geldi çok az gaz verdiğimde kalkarken kesik kesik gidiyor gazı artırınca normal seyirinde devam aşınma tabikide olacak bu normalmi yani sorun yapacak durumdamı değiştirmem gerekirmi yoksa böyle daha gidermi kalkarken songaz verince gene sorun yapmıyor sadece denemek için az gazla kalktım kesik kesik gidiyor işte...

debiriyaj balatasındandanda olabilir eğer motorunun bakımlarını düzensiz yaptırıyosan kayış kapağını açıp kimse yağlamadığı için debriyaj sürte sürte aşınmaya başlıyo ve birgün yolda aniden hiç gaz almazsa şaşırma :) önceki todayimde bakıma götürmüştükde servis o gösterdi banada debriyajı değiştircez demişti anlatmıştı bu arada en pahalı parçasıda debriyaj balatasıydı.belki karbüratörün ayarda istiyordur motora bakmadan bilinmez servise götür derim kardeşim today sorun yapmaz çünkü 50 lik olmasına ragmen activa beatin motoru açılırdı todayin açılmazdı çok dayanıklı motor bi işte sibobları kurum bağlamıştı bakımsızlıktan başkada bişiyini görmedim

bakım olayım yok zaten dediğin gibi sorun yapmıyor çok şükür yağını değiştiriyorum arada filtresini... koy benzin git 3 yıldır bende aynı işlem başka iş yapmadım bu sorun gibi düşündüğüm olay beyadır vardı bugün aklıma geldi denedim gene aynı bi sorayım bakalım neymiş falan merak ettim

Balata tozlarının debriyaj tası içinde tortu oluşturmasından kaynaklı son derece normal bir durum. Büyük scooterlarda birakç bin km'de ortaya çıkan olay, Today'de 3 yılda meydana gelmiş.

Elinizden geliyorsa debriyaj tasını açıp içini zırmparayla temizleyin. Yoksa tamirciye yaptırın ama boşu boşuna balata almayın.

Balata tozlarının debriyaj tası içinde tortu oluşturmasından kaynaklı son derece normal bir durum. Büyük scooterlarda birakç bin km'de ortaya çıkan olay, Today'de 3 yılda meydana gelmiş.

Elinizden geliyorsa debriyaj tasını açıp içini zırmparayla temizleyin. Yoksa tamirciye yaptırın ama boşu boşuna balata almayın.

3 yıldır bende motor 7 yaşında tahminen orjinal balatadır :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar