Sorun Olurmu

Elimde aynı özellikli ıkı farklı markanın motor yagı var.
motor yagını kendim degiştirecegim.İki yagı karıştırip kullansam motora bir zarar verirmi?
Motorum NS200 bir zarar verecegini düsünmüyorum.
sizlerinde fikrinizi almak istiyorum,yardımcı olurmusunuz.

Ben hayatta kullanmazdım kullanılmazda bence.2 farklı içeriğe sahip bir karışım olucak riske atmaya değmez.çok eski ucuz bir motor olsa koyardımda pulsarı bile o kategoriye sokmam

bazı yağların arkasında başka yağlarla karışabilir yazıyor.

bence sorun olmaz

Motosikleti
Ns200 15"
Aynı özellik olabilir ama marka farklı olduğu için yağların kimyasında farklılık vardır bundan dolayıda her iki yağ tırt olacaktır, yağlar pahalı bunu hepimiz biliyoruz ama alacağınız yağın fiyatı artık 1 depo benzin fiyatına bedel bundan dolayı motorun kaderini belirleyen bir üründe cimrilik yapmayalım :).

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Muhtemelen birşey olmaz ama 200 TL için o risk bence alınmamalı.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Ben yapmazdım. Kendimin yapmayacağı bir şeyi de başkasına tavsiye etmem

Motosikleti
CB650R
Viskozite ve api değerleri birbirini tutuyorsa koyulmasında sakınca olmayacaktır. En önemlisi api değerleri çünkü üretim metodunu tamamıyla değiştiriyor, haliyle yağlarda birbirinden ayrılıyor

Hiçbirşey olmaz hocam kullanabilirsin , yolda motorun yağı azalsa içindeki yağın aynısını mı arayacağız..

Elimde aynı özellikli ıkı farklı markanın motor yagı var.
motor yagını kendim degiştirecegim.İki yagı karıştırip kullansam motora bir zarar verirmi?
Motorum NS200 bir zarar verecegini düsünmüyorum.
sizlerinde fikrinizi almak istiyorum,yardımcı olurmusunuz.

Kullanabilirsin. Farklı vizkozite olsa bile sorun yok. Ancak full sentetik ile yarı veya mineral karistiracaksaniz değişim aralıklarına dikkat edin.

tam sentetik ve tam mineral olanı karıştırmadığın sürece sorun yok

görüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
en iyisi ayni marka yagdan 1 LT alıp devam edeyim.

Hangi yağ ile hangi yağı karıştırdığını biliyorsan sorun yok.
Grup 3 bazlı yağlar ile Grup 5 bazlı yağlar karıştırılmamalıydı mesela yanlış hatırlamıyorsam.
Aynı viskozitede, JASO MA'lı ve aynı sınıf yağ ise karıştırılabilir. Ama neyin ne olduğunu bilmiyor ve araştırmaya da üşeniyorsak, karıştırmamak lazım.

motul 5110 ile castrol power racıng yaglarını karıstıracaktım.
ikısındede elimde 700 cc vardı.Degerlendirmek istedim.
180_200 tl için motoru riske atmıyayım en iyisi

Valla Castrol öküzünün adam gibi bir datası yok ama sanırım Power 1 Racing Group III yağ.
5100'ün de Group III olması lazım. Temelde yarı sentetik ile tam sentetikleri birleştirmek uzun vadede iyi değil, ama Castrol Power 1 tam sentetik mi aslında, burası güzel su götüren bir tartışma. :)

Karıştırma kafan rahat etsin. Bir risk değil motoru kırmazsın bu yüzden, ama kendi içerisinde bir çok deterjan ve farklı eklenti içeren kimyasal bileşikleri karıştırmanın da bir anlamı yok. Yolda yağ eklemek gerekir vs belli kurallara bakarak karıştırılabilir, ama sıradan bir yağ değişiminde böyle bir şeyin çok bir esprisi kalmıyor.

Motosiklet için üretilmiş yağların bir birine karıştırılmasında hiç bir sakınca yok gönül rahatlığı ile kullanın.

Madeni, sentetik, yarı sentetik hiç fark etmez çünkü aynı amaç için, aynı şartlarda kullanılmak için üretilmiş.

Aynı viskozitede (ikisi de 10w40 mesela) ve aynı tipte (ikisi de mineral veya ikisi de sentetik) olursa bir sorun çıkmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar