Sorun lastikler

Selamlar, motorum mondial mh drift özellikle yağışlı havalarda azıcık bile fren yapsam ön arka fafketmeden hangi freni sıksam o teker acayip kayıyor agalar kaç defa motordan düştüm yağmurlu havalarda motor kullanmaya korkar oldum yahu
Sizce sorun lastikler midir? Orijinal lastikler yerine anlas winter grip2 kış lastiği taksam sorun çözülür mü be dersiniz?

Motosikleti
Ns200 15"
Bana kalırsa freni biraz dengesiz sıkıyor olabilirsiniz bende naylon lastiğe sahip cg tarzından bir motosiklet var dediğiniz şeyi pek yaşamadım, ama kaymanın en yüksek oranlarından biri lastiklerinizdendir. Motosikletinizde büyük ihtimal naylon lastik vardır buda yol tutuşu çok kötüdür. Güzel bir lastik işinizi çözücektir.

üzerinde gelen lastikler genelde kalitesiz oluyor, daha iyi bir takım lastik alsanız problem çözülür diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim ben de direkt lastikleri değiştirecektim zaten ama bi motorcu sorunun lastikler olduğuna emin misin diye bi soru sordu kafamı karıştırdı

Bütün sorunun lastiklerde olmadığına emin gibiyim.
2017 cbf 150 de fabrikada takılan orjinal naylon lastiklerle karda yağmurda v.s sürekli kullandım bir kere kaymadı.
Sebebi lastiklerin iyi olması değil nerede ne yaparsam,frene nasıl basarsam kayacagini bilmemdi..

Lastikleri kaç kilometredir ve kaç senedir kullanıyorsun ? ortada diş derinliği çok azalmış ise en kaliteli marka bile olsa ıslakta yol tutuş bekleme..5 seneyide doldurmuşsa soğuk havada , sabah ayazında , çise tutmuş yolda kilitlenmesi kaçınılmazdır..

"hangi freni sıksam" diye yazdığına göre iki freni aynı anda kullanmıyorsun galiba , ikisini beraber kullanmalısın , çok düşük hızda dönüşlerde sadece arkayı kullan , bunu bildiğini düşünüyorum ama yinede hatırlatmak istedim , bazen doğruyu bildiğimiz halde alışkanlıkları bırakmıyoruz..

Anlas kış lastiği efsanedir , kuru asfaltta biraz uğultu yapar ama Abs siz yada kombine frensiz motorlarda kışın mutlaka tercih edilmeli , benim abs siz sukuturda Anlas Winter takılı , ıslakta yada soğukta bile lastiği kilitlemek için çok sert panik fren yapmak lazım , yani maneti neredeyse sonuna kadar sıkmadan kilitlemek zor ve lastikler 2 sene yaklaşık 12.000 km dir kullanılmakta..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar