Sorun buji de midir sizce ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sorununuzun kaynağını bilemiyorum ama buji piponuz eskimişse, gevremişse, çatlamışsa yağmurda sürüşlerde değişik sıkıntılar olabiliyor. Tecrübeli arkadaşlar daha doğru yol göstrecektir.

Kuruyunca düzelir. Yağmurda olur böyle şeyler. Veya sudan geçince.

Bazen otomobillerde dahi oluyor yıkamadan sonra. Ateşleme sistemi ıslanınca.

Pipo ve buji sıfır olursa yağmur sorun olmaz doğrumuyum hocam 2017 cbr250 42 bin km motosiklet

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Pipo ve buji sıfır olursa yağmur sorun olmaz doğrumuyum hocam 2017 cbr250 42 bin km motosiklet

Benim 2008 model motorumda buji pipolarında yarıklar vardı, günün birinde yağmurda sürüş sonrası motor sanki tek silindire düştü, gaz veriyorum veriyorum gitmiyor. Bağırıyor ve zor hızlanıyor. Zar zor ustama ulaştım. Ustam birkaç defa durur vaziyette redline'a yakın gaz verdi, bekledi etti, para da almadı. Sonra düzeldi problem, ardından pipoları yeniledim, bir daha da yaşamadım. Sizin probleminiz ve çözümünüz bu mudur bilemem ama çözmesi zor ve komplike bir sorun olmadığını umuyorum.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ateşleme ve yakıt sistemi kontrol edilmesi gerekli, buradan bir şey demesi zor. Önce ateşlemeye bakmak lazım. buji, pipo, kablolar, bobin, beyin bu sıralamayla giderek sorunu tespit edebilirsiniz.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
elektrik her zaman en kısa yolu ve en az direnç olan yolu seçer, buji kıvılcımı motor bloğunun içine gitmesi gerekirken yağmur suyu ona daha kısa yoldan bloğa yol açıyor ve kıvılcım motor bloğunun dışında oluyor bu yüzden patlama olmuyor ve çalışmıyor... motorun metal olarak gördüğünüz her yeri - kutup olarak geçer ve motordan çıkan bütün + kutup kaçakları motorun metal olan her yeri tarafından hüp diye emilir.

buji piposunu sökün, üfleyin ve biraz kurutun ve sonra takıp devam edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar