sorumu kısa kesiyorum

Bence ilk ihtiyaç olacak şey beyin....

Ayakta alkışlıyorum... Sonuna kadar haklsın.. Zaten beyin yoksa onu korumaya yarayacak bir kaska da ihtiyaç yoktur..

neyse, ben arkadaşa ne lazım onu söylemeyeyim, sadece şunu yazayım ihtiyaçlarına o karar versin.

Vücuttaki en berbat kırığın iyileşme süreci 6 ay - 1 yıl arası.
90km ile giderken kaza yaptığında, üzerindeki kıyafetlerin koruması yoksa, asfalt ile sürtünmeden erime süreleri yaklaşık 1,5 - 2sn.
Daha sonra asfalt ile senin ETİN arasında oluşacak sürtünme kaynaklı ısı, yaklaşık 1500 - 2000 derece (evet santigrat)
Bu yanmadan dolayı eriyen ve yanan etlerin yerine gelme süreci.. hmms??! yok... sürtünmeden dolayı kopan uzuvların yerine konma süreci??? yok.. hmss... sakat yaşamaya alışma süreci ise.. sana bağlı...

Kask olmazsa olmaz.Eldivensiz çıplakmışım gibi geliyor.Sağlam bir mont yetmedi göğüse gazete,rüzgara kafa tutan dizlikler ve verdikleri güven.Bu arada forum trollerine fazla kafayı takmayın.Bunlar olmazsa olur mu? Maalesef oluyor ama tam korumalıyken insan kendini güvende hissediyor ve yola daha iyi konsantre oluyor.

Sevgili arkadaşım öncelikle kask olmak kaydıyla imkanların dahilinde hepsinden edinmeye çalış.
Bak geçende virajda düştüm ve sadece dizliğim çizildi ve sağ kalça kemiğim incindi ve şuanda kalça kemiği korumalı pantolon arıyorum. 15 yıldır ilk defa hareket halindeyken düştüm ve onda da dizlik kurtardı beni. Artçımda vardı şükürler olsun onda neredeyse tam korumaydı ve hiç bir yarası yok. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.(eldivenimde bayağı yıpranmıştı düşünce)

herkese merhaba. motorsiklet konusunda bir bilgim yok. daha önce hiç kullanmadım. istanbul beylikdüzünde oturuyorum.motorsikleti şu an için sadece büyükçekmece sahil inip çıkmak için istiyorum.arabam var.başka bir yer için kullanmayacağım. 2 kişilik istiyorum.boyum 1.85. eşimle beraber 150 kg ağırlık olacak. yokuş yukarı bizi çıkarabilmesi gerekli. hızlı olmasına gerek yok. 30 km/saat yapması benim için yeterli. kask dışında ne gibi koruyucular kullanmalıyım. ehliyetim yok. düşük motor hacimleri içinde ehliyet gerekli mi? aslında sorularımın bazı cevablarını belki araştırarak bulabilirim. fazla vaktim olmadığı için hazıra konmak daha işime geldi tecrübelerinizle yardımcı olacağınıza inanıyorum. teşekkürler.

Yol da gerekli :p

Arkadaşım, temel olarak konuşursak göz koruması olmadan 50 km/saat hızın üzerinde gidemezsin. Yoksa ufacık bir sineğin ne kadar acı verdiğini öğrenirsin. Hele söz konusu bir arıysa daha farklı bir boyuta geçersin :)

Üşümeyecek kadar giyindikten sonra diğer korumalar ise aynı emniyet kemeri gibidir. Kaza yapmazsan hayatın boyunca hiçbir işine yaramaz, sıkıntı verir. Ama kaza yaparsan hayatını kurtarır.

İşte o sadece bir an için biz bazı motosiklet sevenler mont, pantolon, bot, eldiven ve kasklarımızı hiç üşenmeden giyeriz.

Son düzenleme:
Hatırlıyorum da,10-11 yaşlarında yolda yürürken motor kullananları görürdüm.40 derece sıcakta adam mont giymiş diye gülerdim:mrgreen:Çocuk aklı işte...Nedense o günler geldi aklıma...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar