9 ah lık motor akusunu 60 ah lık araba akusuyle takvıye yapabılrımıyım yada motoru 60 lık akuyü baglayıp denesem ne olur cvp lutfen sımdıden teşekkurler
BEN DERIMKI aLLH AKIL fıkır versınr:
ben derımkı allah akıl fıkır versın sanar:
kazurat
Nikli arkadaşımız birşeyler anlatıyor ama pek birşey anlamadım . 6 Yıl elektrik eğitimi aldım fakat hep bilgisayar üzerine çalıştığımdam olmalı bir an için kendimi rüyamda motorla bulutların arasında gezer gibi hissettim. Amperi farklı iki güç kaynağını aynı sistemde direk kullanıldığını ömrü hayatımda ilkkez burda duydum . Şöyle bir örnek vereyim elimizde 1,5 voltluk 1 amperlik 2 pil olsun bu pilleri uç uca ( seri ) bağladığımızda 3 voltluk pilimiz ve 1 amperlik akımımız olur . Bunları yan yana ( paralel ) bağladığımızda 1,5 voltluk pilimiz ve 2 amperlik akımımız olur. Yani amperin değişik olması devrede belirli akımlarla çalışan cihazlara zarar verir . Akım olayını bukadar basite almamalıyız. Değilki burda 9 nereee 60 nere . Elektrikte çarpılan bir insanı volt değil amper öldürür. Volt nekadar yüksek olursa olsun sürekli olmadıkça sadece sersemletir bayıltır. Bunun içindirki koruma için kullanılan elektrikli bayıltıcı aletleri 10.000 volt gibi değerlerde olmasına rağmen insanı öldürmez sadece sersemletir. Elektrik dersi gibi oldu ama neyse ....
9 ah lık motor akusunu 60 ah lık araba akusuyle takvıye yapabılrımıyım yada motoru 60 lık akuyü baglayıp denesem ne olur cvp lutfen sımdıden teşekkurler
ben derımkı allah akıl fıkır versın sanar:
Hocam şöyle anlatayım.
Elektrikteki kural şöyle: Voltaj deverey verilir, ama amper devreye verilmez devreden çekilir. Dolayısı ile akülerdeki amper değeri 1 saat süresince maksimum değerdir. Ah amper saat'tir. YAni 60 amperlik bir far bağladığımızı var sayarsak o akü 1 saat dayanır...
Elektronik cihazlara bakarsak kaç amper çektiği yazar, Bir bina bir araba bir sistem yapılırken kullan cihazların toplam amperine göre (yerine göre güç hesabı yapılarak) kablo, sigorta, pano ve trafo hesaplamaları yapılır ve buna göre imalata geçilir.
60 amper hep oradadır 1 amperlik bir lamba çalıştırmak istersen devreden 1 amper çekileceketir 60 amper lambaya hucum etmeyecektir.
birbirinden farklı pil veya aküleri rahatlıkla birbirine bağlayabilirsin zaten bağlayabildiğini kendin anlatmışsın. 1 amper 3 veya 5 amper olmuş pek fark yoktur.
Kesintisiz güç kaynakları buna iyi bir örnektir bir çok akü birbrine bağlanarak çalışmaktadırlar.