İşlemci ısınıp kendini mi kapatıyor acaba ? Söküp termal macunla tekrar takmak ve fanını da temizleyip bakımdan geçirmek gerek gibi geldi bana
Isınıp kendini kapatmıyor, hiç açılmıyor. Açılsa 2-3 dk ekran gelse bende cpu ısınmasından şüphe ederdim ama değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------
Alıyorsun laptopı. Perpada notebook tamircileriyle sıkı pazarlığa oturuyorsun. Anakarttan entegre değişecek. hangisi olduğunu tahmin etmek zor. Elimin altında olsa ölçer söylerdim sana.
Problem sadece görüntü gelmemesi ise ve ekran/ekran kartı sağlamsa: konnektör değişimi yapılacak aşağı yukarı 50-80 tl
Anakart güney/kuzey köprülerinden diyot/regülatör/entegre yanmış olabilir. Ortalama 100 liraya tamir ediyorlar. Neyin yandığına ve zorluğuna göre değişir.
Bence power hattında bir problem var. Ucuza kapanacak gibi duruyor. Ama net bir şey diyemem. Bazen öyle kritik parça yanıyo ki komple çöp oluveriyor.
Not: Şimdi aklıma geldi. VGA/HDMI çıkışı filan var mı. Varsa görüntü almayı denediniz mi?
Dipnot: USB'ye bişeyler takınca enerji veriyor mu?
Optik sürücü açıldığına göre 12V hattın çalışıyor. Ama fanın da 12V olması lazım kafa akrıştırıcı şeyler....
Sen götür usta perpaya :cherry:
Vga çıkışı var, monitöre taktım fakat görüntü alamadım.
Usbya flash taktım enerji olmadığını düşünüyorum normalde ışığı yanardı.
Cihaz açılınca cpu fanı dönmüyor fakat bildiğim kadarıyla belli bir ısıya gelmeden fan çalışmıyordu. Parçaladığım bi makinadan bu tecrübem var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:28 ----------
tahmini nedenler
bilgisayarında amd yada nvidia grafik işlemcisi var mı. anlattığın arıza fazla ısınmadan dolayı grafik entegresi arızasına benziyor.
usb söketleri sağlam mı? soket içerisindeki ayaklar kısa devre olursa makinanın açılmamasına neden olur.
ram arızalı olabilir önce sökülüp alkol ile ayaklarının temizlenip denenmesi lazım.
notebook adaptörün 19v veriyor mu ,bilgisayarının üzerine sıvı döküldü mü ?
bilen birine ver, makinan sonra hurdaya çıkmasın.
İlk mesajımda nb modelini hatırlayamamıştım. Notebook bu: https://www.small-laptops.com/sony-vaio-vgn-tx650p-b/
Cihazın grafik işlemcisi bu, Intel® Graphics Media Accelerator 900. Isınmadan dolayımı bu mu bozuldu bilemiyorum tabi.
Usbler sağlam şimdi kontrol ettim.
Anakarta entegre 512mb ram + sokette 512 ram var. Sokettekini çıkarttım yine çalışmadı.
Pcye sıvı dokülmedi. Adaptörün sağlaması için girişi uygun bir adaptör ile kontrol edeyim.
Onyo powerpad duo tableti çökertip uygun rom bulamayınca bu cihazı çalıştırayım dedim. Cihaz çalışsa çook işime yarayacak.
Yapabildiğim kadar kontrollerini yapıp uyanık olarak servise göstereceğim yoksa sağlam tamirci bulmak zor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:39 ----------
Altında kapak var ram modüllerini sökün temizleyip tek modülle çalıştırmayı deneyin..Aşırı ısınan bir cihazmıydı kullanım esnadında..
Çok fazla ısımıyordu. Düz bir masada hafif ofis işleri için kullandık, zaten güçlü birşey değil.
Soketteki rami çıkartıp denedim. Entegre ram ile de çalışmadı.