Sonunda motorumu alıyorum , kararsızlık evresi bitti. Husqvarna TE 300

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Uzun zamandır kafanızın etini yiyiyorum arkadaslar ve bu sebepten de bircok konu acmıs bulunmaktayım gerek moto-sohbet gerekse enduro bolumlerinde.

Husqvarna 610 ile basladım arastırma yapmaya enduro motorları ile de tecrubem olmadıgı icin yahu sen delimisin al bi 125 lik 600 cc 100kg alet nasıl bir güce sahip hayal edemezsin delirme dendi bana ve arastirdim hakikattende 0 enduro tecrubesi ile 600cc ile baslamak ölüme kefen hazırlamak gibiymiş. Yamaha wr125 girdi aklıma sonra da max hızının 100 oldugunu ogrendim ben zaten suana kadar 100cc mondial ve 50 cc scooter kullandıgım icin ehh yeter artık ya yine mi 90 ile gidicem derken kendimi aklım wr250 ye kaydı. Nedense icimde husqvarna ya bir ukte vardı ve tekrardan husky motorlarına bakmaya karar verdim ve 5.500 euro ya 2014 model 4000km de gayet temiz bir husky buldum almanya sınırları içerisinde satıcısı ingilizce konusuyor ve bak kardesim dukkanım burda adım sanım belli birsey olursa gel bul beni ben oderim masrafini dedi( oyle demedıde ona getirdi lafi ben 2. el almaya sıcak bakmıyorum nerden bilicem motoru cok yordugunu veya bozup satmak istedigini dedim). Hal boyle olunca hem icimdeki husky aski hemde enduro aski iyice gün yüzüne çıktı ve bir hışımla alıyorum dedim. Christmast tatili sonrası bulusup motoru alacagım yardımlarınız icin cok tesekkurler.

ilandaki motor ile aynı oldugu icin google dan bulma bir foto atıyorum :

husqvarna-te300-review.jpg

Suan kafamda hala deli sorular var ve cevaplamaya calısırsanız gercekten cok makbule gecıcektır.

1- Uzerinde fotodaki lastiklerin aynısından var. Sizce degistirmeli miyim ? Suan icin almanya sınırlarında offroad ve az da olsa asfalt ta kullanılacak fakat seneye finlandiya ya goturecegim motoru. Her mevsim yagmur camur farketmeden kullanabilecegim lastik turlerı var midir ? arazi cogunluklu olanlarından.

2- suan icin sadece kask , dizlik , ceket ve bot alsam yeterli midir ? yeterli olmaz derseniz ne ilave etmeliyim ? ( kafamda suan icin fiyat performans urunlerini almak var ilerleyen zamanlarda ki bu seneye olabilir en kalitelilerini alıp uzun yıllar kullanmaya calısacagım)

3- enduro surmeyi ogrenebilecegim kitap veya vlogger oda olmadı bir websitesi onerebilir misiniz ?

simdiden tesekkurler arkadaslar. saglıcakla , esenle kalın.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam eldivenim var zaten tesekkurler hatırlattıgın icin nereye kaldırdıgımı hatırlamıyorum suan :D.

adac'nin egitim kurslari olmasi lazim, bi arastir o konuyu. ayrica özel kurslar verenlerde var, google amcaya bir sor bakalim.

lastik konusunda; eger trafige acik yollarda kullanacaksan (ki motorun yapisi itibari ile kullanamazsin) lastikler uygun degil.

Şöyle yurtdışında düzenini oturtup, çalışan, yaşayan insanlara o kadar imreniyorum ki. Olurda birgün ülkeye kesin dönüş falan düşünürseniz, Lütfen, Dönmeyin.

hayırlı olsun bende husqi fe 250 modelini begeniyorum bu motor hakkinda pek bilgim yokda merak ettiğim bu motorların motor omru ne kadar saat olarak degilde km olarak 50binleri gorurmu? sadece amator geziler sehir ici gibi kullanima gelirmi? dağ taş gezilmek icinmi yarismak icinmi uretilmiş bu model? bilgilendirirseniz sevinirim bu dediklerime ktm exc 250 de dahil

TE 300 dediğin 300cc ve 2 zamanlı değil mi? aman dikkat kafana geçmesin. zart diye altından çıkar uçar gider.. bulma da bulaamzsın arazide nereye fırladı gitti diye akutu ararsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
TE 300 dediğin 300cc ve 2 zamanlı değil mi? aman dikkat kafana geçmesin. zart diye altından çıkar uçar gider.. bulma da bulaamzsın arazide nereye fırladı gitti diye akutu ararsın.

Evet hocam korkunc bir guc var motorda... Dikkatli olmaya calisacagim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------

hayırlı olsun bende husqi fe 250 modelini begeniyorum bu motor hakkinda pek bilgim yokda merak ettiğim bu motorların motor omru ne kadar saat olarak degilde km olarak 50binleri gorurmu? sadece amator geziler sehir ici gibi kullanima gelirmi? dağ taş gezilmek icinmi yarismak icinmi uretilmiş bu model? bilgilendirirseniz sevinirim bu dediklerime ktm exc 250 de dahil
Special motorlarda var o dediklerin ktm ecx serileri gibi enduro motorlari biraz daha dayanikli hatta km lerde az olur uzun yol yapamazsin asfaltta kullandikca omru gider tahminimce omurleri 40.000km. Bilgim yok ama 25.000km den sonra fiyat acayip dusuyo cunku bu motorlar yaris motorlari . Dual sport motorlar biraz daha dayaniklilar wr250r , crf250 , klx250 gibi.

Teşekkürler hocam ben mt 07e gecmek istiyordum ama hem tecrübe yok bana göre güçlü motor mt 07. doğada gezmesini seviyorum 250 cc de kalacağım ve uzun yillar kullanacağım bi motor olsun istiyorum crf 250 l tam bana gore gibi fiyat olarakda

Forumdan Uzaklaştırıldı
Teşekkürler hocam ben mt 07e gecmek istiyordum ama hem tecrübe yok bana göre güçlü motor mt 07. doğada gezmesini seviyorum 250 cc de kalacağım ve uzun yillar kullanacağım bi motor olsun istiyorum crf 250 l tam bana gore gibi fiyat olarakda

Bende o ikilem uclemeleri yasadim kafamda bi ara dual sport alacagimi dusunuyordum ama arazi motoru istiyorsam tam arazi odakli olsun dedim. Mt-07 tecrube yoksa zorlanirsin gerekte yok ufak seylerle tecrube edinip buyuk almam senin acindan daha faydali olur. Wr125r alabilirsin ben uzunda bir sure arastirdim surdumde hatta kullananlarin hicbir sikintisi yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar