Sonunda kıçımın üstüne düşürdü durolar !!!

Merhaba arkadaşlar. 2 ay gibi süre önce bitmiş olan Michelin City Grip lastiklerimi maddi sıkıntılar yüzünden Duro lastikler ile değiştirmiştim. Nasıl oldu anlamadım 2 ay da bu Duro denen lastiklerin hamurunun bu kadar sertleştiğini bugün durur halde iken "U" dönüşü yapıp motor yanladığında ve dizimi acı bir şekilde yere vurunca anladım. Acı bir tecrübe oldu ama Allah'tan ucuz atlattım. Şükür bir hasarım falan olmadı ama herkese imkanı varsa kaliteli lastik kullanmalarını öneriyorum. Ve de önümüz kış. En kısa zamanda borç harç vs. bulup değiştirene kadar da lastiklerimin kullanmadığım kısımlarındaki hamurunu yenilemek için çok düşük bir değerde zımpara ile zımparaladım. Motosiklet scooter olduğu için viraja pek yatarak girmediğim için de bu kullanılmayan kısımları zımparaladım. Sanırım yarım "mm" falan kazıdım lastikleri. Bu ne kadar doğrudur bilmiyorum ben böyle yaptım. Şu anda kazıdığım yerler daha yumuşak ve parlak değil. Bu konu ile önerisi olan arkadaşlar varsa burada fikirlerini bekliyorum. "ALLAH BİZE KAZASIZ BELASIZ YOLCUKLAR EĞLESİN" Saygılar,,,

Öncelikle geçmiş olsun ...

herne kadar zımpara ile lastik yanaklarını aşındırmış olsanda belli bir süre sonra yine aynı sertlik derecesine ve eski parlaklığına geri gelecektir ....

Bu lastiklerle emniyetli gitmenin tek yolu gazı çeyrekten fazla açmamak ve mümkünse hep düz gitmek.
Emniyetli durmanın tek yoluda hiç hareket etmemek :)

Geçmiş olsun. Önümüz kış çok zorluk çekiceksin. Umarım durumun düzelirde yine michelinlerine dönersin.

Merhabalar,dizimi vurdum dedinde dikkatli ol ben 1,5 ay once dizimin üstüne düştüm gerçi bnm hatamdı.Haftaya 3. ameliyatımı olacam.canının yandığımı,motorun masrafımı,dizinin masrafımı ağır ihale alırsın başına.........

diz kapağı vicudun en karmaşık yerlerinden bitanesidir çok çok dikkatli olunuz allah göstermsin
geçmiş olsun kardeş

Lütfen dizlik kullanınız.Hem soğuktan hemde bu gibi kazalarda faydasını kat kat göreceksiniz.Diz ihmale gelmez.Ömrünüzün sonuna kadar süründürür sizi.

Yeni değişen lastikler ilk 500-600 km den sonra optimum performans verirler. Bunun sebebi ise kalıpta pişen lastik hamurunun dış yüzeyi kalıpta ısı ve basınca maruz kaldığından üzerindeki ince tabaka malzemenin geneline göre farklılık gösterir.
Ayrıca Duro Güney Kore malı bir lastiktir, daha sıcak iklim koşullarına dayanıklı olması için lastikler daha sert imal edilmiş olabilir. Serinleyen hava ve yol koşulları, sürüş alışkanlığınızın otomatikleşmesi bu kazaya sebep olmuş gibi.

Geçmiş olsun.

Allah razı olsun arkadaşlar. Kış için önerebileceğiniz bir lastik var mı acaba ? En azından Duro'ları yazın, diğerlerini kışın kullanırım. Dizim için de film falan çektirdim, hafif zedelenme dışında bişi çıkmadı. "Başımızda kaskımız, yollarda farımız açık olsun,,,"

Az önce arkadaşa nasihat veriyordum :) 3-5 ay önce üzerime devrilen bir motorun dizime verdiği ağrı hala canımı yakıyor. Yine nüksetti.

Bende aman diyorum dizliksiz kullanmayın. Ben motorun üzerinde bile değildim düşünün artık (park halindeydi motor) Motor üzerin de de düşmüşlüğüm var ve her seferinde dizliklerin faydasını sonuna kadar gördüm

Size de çok geçmiş olsun. O zaman ben de imzamda ki yazıyı hemen değiştirip "Kask ve dizlik takmadan tuvalete bile gitmeyin..."... Kış için lastik öneriniz var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar