Sonunda Karar Verdik

Hocam önccelikle hepinize iyi akşamlar babamla scooter istiyordu ben cbr 125 ortak bir nokta olarak enduro cross tarzını seçtik bu sefer kesin son karar :D 2 seçenek var ktm yada yamaha şu 2 resim fakat ben yamahayı bulamadım teknik özellikler model konusunda nasıl acaba şurda ikisininde resmi var tavsiyelerini bekliyorum.

58Lqlj.jpg
[/url][/IMG]

rg6yzN.jpg
[/url][/IMG]

ne için kullanacaksınız nerede kullanacaksınız ilk soru... eger supermoto ya cevirirseniz sehir icinde rahat kullanımı olabilir ama dişli arazi lastiklerinle asfaltta kullanırsanız en işlevsiz motorlara bakıyor olursunuz..

onun dısında rahatlık sizin icin ne kdr önemli? uzun yol yapacak mısınız? gibi bir ton soru pesinden sorulabilir...

insallah istediginiz motosiklete en kısa sürede kavusursunuz...

ne için kullanacaksınız nerede kullanacaksınız ilk soru... eger supermoto ya cevirirseniz sehir icinde rahat kullanımı olabilir ama dişli arazi lastiklerinle asfaltta kullanırsanız en işlevsiz motorlara bakıyor olursunuz..

onun dısında rahatlık sizin icin ne kdr önemli? uzun yol yapacak mısınız? gibi bir ton soru pesinden sorulabilir...

insallah istediginiz motosiklete en kısa sürede kavusursunuz...

Motoru günlük olarak kullanmayı düşünüyorum uzun yol en fazla 2 saatlik olur uzun yol düşüncem yok rahatlık konusunda her türlü alıştığım motorda rahat ederim diye düşünüyorum.

selamlar, koyduğunuz fotoğraftaki Yamaha WR 250 R değil, muhtemelen YZ 250 veya YZ 250 F.

WR 250 R, KTM'nin aksine safkan enduro (veya yarış endurosu diyelim) bir motosiklet değil, zaten istedikleri paradan da anlayabilirsiniz. Yamaha'nın enduroları bizim buralarda satılmıyor.

KTM'ye alternatif, Husqvarna, Husaberg gibi markaların 250'likleri olabilir. Ancak siz böyle safkan enduro istediğinize emin misiniz? Kullanım amacınız tam olarak ne olacak acaba, ona göre belki hangi modelin daha iyi olacağı hakkında akıl yürütmeye yardımcı olabiliriz.

Ktmnin fiyatlarını görünce kararım bir anda değişiverdi :D o paraya çok rahat 600 cc cbr alırım bu yüzden yamaha artık :D yamahanın özellikleri artı eksi yönleri nelerdir onları söylerseniz çok yararı olur.

yanlışım varsa biri duzeltsin memnun olurum ancak bu motorlar günlük kullanıma uygun değil. Illaki alacağım derseniz ekipmanlarınıza sırtlıkta ekleyin.

Ekipmanlarım hazır tavsiyelere açığım sorun değil ama ekipmanlarımı cbr 125 e göre hazırlamıştım 2 adet ls2 twin head kask var eldiven probiker red ceket var ama bilindik bir marka değil full koruma zamanında indirimde 480tlye almıştım sanırsam tek kart farklılık göstericektir şeklinden dolayı

Ekipmanlarım hazır tavsiyelere açığım sorun değil ama ekipmanlarımı cbr 125 e göre hazırlamıştım 2 adet ls2 twin head kask var eldiven probiker red ceket var ama bilindik bir marka değil full koruma zamanında indirimde 480tlye almıştım sanırsam tek kart farklılık göstericektir şeklinden dolayı

Kart değil kask olucaktı o... Kaskta evil twin.

Son düzenleme:
şahsi fikrimi söyliyim ikisi arasında kalsaydım ktm seçerdim, saat gibi işliyor makine bide adı var namı var kalitesi var ktm sonucta ama yinede nerde nasıl ne amacla kullanacagınızı göz önünde olarak konforu yakıtı vs. gibi etkenleride düşünmenizde büyük yarar olacaktır.

Bu motorla sehir ici iki kisi pek rahat etmezsin uzun sure kullanimda seleleride pek rahat deildir benim arkadasimda crf 250 L var lastikleri deistirdi ve sehir ici kullaniyo gayette memnun ama is uzun yola geldiginde ortalarda yok pek cunku surekli ruzgar yiyosun ve 110 dan sonra motor yolda gezinmelere basliyo yani haci daha basma dio :) ama trafikte cok eglenceli aralardan kolaylikla gecio fln yani bisiklet gibi kullaniyo :)

Kusura bakmazsanız görüşümü belirtmek isterim.
Süper Sport'la Scooter arasında kalıp. Enduro/Cross hemde ciddi manada güçlü makinalardan yana karar kılmanız çok garip geldi:silent:
Ki fotoğraflardaki motorlar dikkat ettiyseniz Off-road model yani far sinyal stop lambası yok. Haliyle plaka çıkartılamaz ve trafiğe giremez.
Babanızın ve sizin tecrübeniz nedir bilmiyorum ama. Şehir içi git gele kullanılabilecek motorlar değiller.

Kusura bakmazsanız görüşümü belirtmek isterim.
Süper Sport'la Scooter arasında kalıp. Enduro/Cross hemde ciddi manada güçlü makinalardan yana karar kılmanız çok garip geldi:silent:
Ki fotoğraflardaki motorlar dikkat ettiyseniz Off-road model yani far sinyal stop lambası yok. Haliyle plaka çıkartılamaz ve trafiğe giremez.
Babanızın ve sizin tecrübeniz nedir bilmiyorum ama. Şehir içi git gele kullanılabilecek motorlar değiller.

Hocam önceliklearasında kalmadık babam scooter istiyordu ben cbr anlaşamadık güvensizlik vardı yayla var bizim genelde orada kalacağı için istedim oda kabul etti ortak karar olarak bunu aldık motorlara gelince bu iki motorun aynısı arkadaşlarımda var yz 98modelolarak vardı ktm yi ise 2008 Aldı beraber gezdiğim arkadaşlar kapının önünde iken görüp bu kararıalmıştık çoğu gerekli şeyi yazmamışım baştan savma olmuş biraz açtığım konu

Bence yanlış seçim, yeni başlayana uygun değil, ha olurmu olur ama birçok seçenek varken rahatsız bir motor yüksek amortisor öğrenene kadar ön freni sıktıkça amortisör dalacak kapaklanma riski.. vs .. birde 250 tavsiye edenler var, bu makineler yüksek torkludur direk teker yapar ne olduğunu anlamazsın ...

Cross seçmişsin ama yanlış cross seçmişsin. Bunlar günlük kullanılacak motor değil, bunlar sporcular için.
Üstte bir arkadaşın da dediği gibi far yok, ayna yok, plaka olmaz. Günlük kullanacağım, yayla yollarında da gitsin diyorsan: ucuzdan pahalıya ve zayıftan güçlüye sayıyorum Honda Crf250L, Kawasaki Klx250, Yamaha Wr250r olabilir
Hatta muhtemelen acemi olduğuna göre Kawasaki klx150 ya da Yamaha Wr125r de alabilirsin.
Bu arada baktığın motorların bütçelerine göre ekipmanların zayıf kalmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar