sonunda benimkide su koyverdi :(

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
evet arkadaşlar,iş yerime ulaşmak için 19:30 civarı evden çıktım otoparktan motorumu aldım, çalıştırdım fakat bi türlü ısınmak bilmedi neyse baktım geç kalacam yola çıktım herşey normal giderken merter metrosu önünde birden motor gaz yememeye başladı, hatta biraz fazla gaz verdim belki pislik falan tıkamıştır diye ama stop etti sol şeritte sıkışık trafikte ne yapacağımı şaşırdım:salut: nekadar kötü bir durummuş walla ilk defe başıma geldi çok kötü hissettim kendimi, inanın insanın gözü mt üyesi birisi gelipte şimdi yardım edecek diye aranıyor.neyse konuya döneyim sol şeritte 4'lü flaşörü yakıp çalıştırmak için uğraşmaya başladım baya bir marş'a bastıktan sonra çalıştıki inanın dünyalar benim oldu ama yine aynı düzende çalıştı tır tır tır yapıyo gazveriyosun boğuluyo ama 5-10 sn ye sonra düzeliyo fakat gaz ayarı ile oynarsanız tekrar teklemeye beşlıyo napalım sabit hızda gazı hiç oynatmadan fren kullanarak o trafikte iman gücü ile işyerine gelebildim ama ne dualar ne terler döktüm anlatamam. bi ara işyerine yakın tekrar stop etti durdum baktım alttanda bişeyler damladığını fark ettim siyah yağ gibi bişeyler neyse bi deneme daha epey bir marştan sonra çalıştı ama sanki dizel motor gibi siyah bi duman çıktığını fark ettim eksozdan.işyerinin otoparına cektım alttan damlama devam ediyor gibiydi sanki bide depoyu yeni fulledim ama baktımki ibre neredeyse ceyrek depo boşalmış gibi ama yere damlayan sıvı siyah yağ gibi bişeydi işte böyle arkadaşlar.nedir bu iş anlamadım bana bi yardımcı olursanız sevinirim.(bu arada motorum as150t1 aynısı, motti diye bi marka-Maxi scooter)

sıyah yag motor yagı olabılırmı acaba kardes motor yag sevıyesın bak bakalım eksıkmı

Geçmiş olsun dostum.... Motorunun garantisi veya bi servisi yok mu? Çünkü bende de as150t1 war böle bişey olsa sökülecek gibi değil. Sen en iyisi serwise götür dostum...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
galiba sorunu buldum, ama tam emin değilim.Motorda bakımda görmüştüm bi tahliye borusu vardı galiba o tıkandı.

eğer benzinin çabuk bitieyse o siyah damlayan şey benzinde olabilir
motorun üzerindeki pislikleri çözdüğü içinde siyah rengini almıştır elini dokundur bak çok kaygansa yağdır ama benim tahminime göre benzin yağda olablir benzinse pek önemli değil ama servise götürmen gerek belki hortumlardan birisi çıkmıştır ama yağ ise mutlaka servide götür yola çıkmadan öncede yağ seviyesini kontrol et eksikse tamamla sonra çık yola inşallah önemli bişi yoktur
geçmiş olsun.....

Yağ olsa damlar ama sönmeye sebep olmaz. Eğer yağ çok bittide yatakları sıyırıyor, gaz yemiyorsa o zaman yapacak birşey yok. Arkadan duman çıkıyor demesi aklıma aşırı besleme gibi geliyor. Kurumlanan buji sebebiyle gaz yememe, güçten düşme tekleme başlıyor. Bence beslemeyi bir kontrol et.

motorunu servise götürüp enini boyunu kontrol ettir yoksa hep yarı yolda bırakıp seni tehlikeye atar

gecmıs olsun arkadaslar aklınızda bulunsun idealtepede mınubus yolundakı motti bayisi zararına satıslar yapıo cok uygun fıyata motor alabılırsınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar