sonsuz enerji mümkün mü?

diyelim ki elektrikli aracımız var. elektrikli aracımız hareket halinde iken ona yetecek kadar elektrik üretmemiz mümkün mü? yani bu şekilde hiçbir dış enerjiye ihtiyaç duymaksızın kendi ürettiğimiz elektrik ile sınırsız seyahat edebilir miyiz?

birader sordu, izah edemedim. termodinamiğin 1. ve 2. kanunu dedim ama kabul etmiyor hergele.

Şu aşamada,

Rejeneratif enerji (frenleme)geri kazanım sistemleri mevcut,

Hee 10sene sonra ne olur bilinmez..

Belkide çalişmalar devam ediyor olabilir..

Hücreli pillerde,nano teknoloji vb.

Mühendisler şimdi doluşur buraya ama zaten enerjinin büyük bölümünü sürtünme kuvvetine karşı gelerek nötr'lüyorsun. Yeni nesil elektrikli araçlarda benzin motoru elektrik pillerini şarj ediyor. Sonsuza kadar gidemezsin ama işini baya bir süre görüyor :)

sürtünmenin 0 olduğu bir ortamda seyahat edebilirse evet mümkün, çünkü enerji kaybı olmayacaktır.
ancak pratikte böyle bir durum mümkün değil.
yolun asfalt olması ile mermer olması arasındaki sürtünme farklıdır, mermerde daha az enerji kaybı olurken, asfaltta daha fazla enerji kaybı olur.
yolda giderken esen rüzgarın oluşturduğu sürtünme yine enerji kaybına yol açacaktır.
bu şekilde kayıplar olduğu için bir süre sonra ek enerji (şarj etme) ihtiyacı gerekecek.

San Francisco gibi bol yokuşlu bir yerde belki , inerken fullerim çıkarken tüketirim :)

şu an varolan teknolojilere göre yorum yapıyorsunuz, olabilir, geleceği hayal edebilenler şekillendiriyor

Bunu zaten yaptılar ama şimdi ortaya çıkarsalar petrol ürünlerini kim alır. İlla kaybolan enerjiyi geri kazanmak olarak almamak lazım çevrede enerji çekecek çok unsur var en bilinen güneş.

Güneş enerjisi sorudaki enerjiyi kastetmiyor. Soru aslında devir daim makinası mümkün mü?

Jeneratörü ele alalım.
İçten yanmalı bir motor jeneratörü çeviriyor ve elektrik elde ediyoruz.
Jeneratörden çıkan elektrik ile başka bir motoru besleyip oradan jeneratörün dönmesini sağlasak iş çözülür değil mi?
Ama olmuyor işte...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Jeneratörü ele alalım.
İçten yanmalı bir motor jeneratörü çeviriyor ve elektrik elde ediyoruz.
Jeneratörden çıkan elektrik ile başka bir motoru besleyip oradan jeneratörün dönmesini sağlasak iş çözülür değil mi?
Ama olmuyor işte...

senin dediğinde, jeneratörün dönmesi için benzin yakiyoruz. yani hareket enerjisini elektrik enerjisine ceviriyoruz.

benim dediğim, elektrik enerjisini yine elektrik enerjisine çevirerek sonsuz enerji üretmek. fizik kanunlarına göre bu imkansız.

fakat bunu gerizekalıya anlatır gibi anlatacak bir babayiğit arıyorum ben!

Benim hep merak ettiğim bir konu, yıllardır sorarım daha net bir yanıt alamadım;
Şimdi frenleme ile geri kazanılan bir enerji var, bunu frenleme ile değilde lastiğin dönüş hareketi ile geri kazanmak mümkün değil mi? Daha basit anlatmak gerekirse, hani şu çocukluğumuzda bisikletlere takılan aydınlatmalar vardı, bir dinamo ile tekerin dönüş hareketinden enerji alırdı, bu sitem araçların lastiklerine uygulanamaz mı?

Çocukken bende bunu düşünüp akülü araba yapacaktım. Sonra fizik hocam olmayacağını söyleyince hayallerim yıkılmıştı.

Benim hep merak ettiğim bir konu, yıllardır sorarım daha net bir yanıt alamadım;
Şimdi frenleme ile geri kazanılan bir enerji var, bunu frenleme ile değilde lastiğin dönüş hareketi ile geri kazanmak mümkün değil mi? Daha basit anlatmak gerekirse, hani şu çocukluğumuzda bisikletlere takılan aydınlatmalar vardı, bir dinamo ile tekerin dönüş hareketinden enerji alırdı, bu sitem araçların lastiklerine uygulanamaz mı?

bisiklet dinamosunda elde ettiğimiz enerjiyi pedalı çevirirken uyguladigimiz kas gücünden elde ediyoruz. yani, kas gücü bittiği zaman enerji de biter.

Forumdan Uzaklaştırıldı
bağ evi elektriği için güneş, rüzgar enerjisi ile haşır neşirim
güneşten enerji elde etmeyi elime yüzüme bulaştırdım. güneş enerjisinden korunamıyorum bile. yalıtım, beyaz renk... bağ evi yanıyo
yeşil bir yaprak, o yakıcı güneş ışığını nasıl fotosentez ediyo ısının zerresi yok

aslında enerji üretmiyoruz. enerjiyi dönüştürüyoruz ve verimlilik berbat

(ツ);4393399' Alıntı:
bağ evi elektriği için güneş, rüzgar enerjisi ile haşır neşirim
güneşten enerji elde etmeyi elime yüzüme bulaştırdım. güneş enerjisinden korunamıyorum bile. yalıtım, beyaz renk... bağ evi yanıyo
yeşil bir yaprak, o yakıcı güneş ışığını nasıl fotosentez ediyo ısının zerresi yok

aslında enerji üretmiyoruz. enerjiyi dönüştürüyoruz ve verimlilik berbat
Bitkiler kimyasal süreçlerle o enerjiyi depoluyor, en önemlisi de enerji ihtiyaçları çok düşük. Bizim onlardan binlerce kat fazla enerjiye ihtiyacımız var, sorun orda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
haklısın

dönüştürürken, depolarken(obez), kullanırken ki verimliliklerini kıskanıyorum

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar