Son fikir alışverişi :)

Motosikleti
YZF-R25
Değerli arkadaşlar, son olarak Aprilia457’nin zamlanmasından sonra kafam karışmıştı. Lakin şimdi kafam net çekeceğim krediyi arttırarak Aprilia RS457 ve ya Honda CBR500R arasındayım hondayada zam geleceğini söyledi yakınımdaki bayı 500.000 civarında olacağı söylediler. Ama sarı sitede hala 450 ile 480 arasında ilanlar mevcut. Pazartesiye kadar son fikirlerinizi ve görüşlerinize açığım. Herkese iyi forumlar, fikirleriniz değerli :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sportif sürüş için Aprilia, daha rahat mini sport touring sürüş için Honda. Honda sen sıkılıp atana kadar sorun çıkarmaz. İnanılmaz sorunsuz rahat çalışan bir makinesi var.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kahpe hondaya para kazandırmayın o yüzden aprilia

dün gittim tuarege baktım çok hoşuma gitti soru işaretim vardı biraz ama gidince çok kanım ısındı motorlarım satıldığı gibi tuareg alıcam

Motosikleti
YZF-R25
Sportif sürüş için Aprilia, daha rahat mini sport touring sürüş için Honda. Honda sen sıkılıp atana kadar sorun çıkarmaz. İnanılmaz sorunsuz rahat çalışan bir makinesi var.
Kafamın hondada olma sebebi bu güvenirliliği ayrıyetten parça bulunurluğu, ama gönlüm nedense hala rs457de akıllanmazım galiba 😁

Değerli arkadaşlar, son olarak Aprilia457’nin zamlanmasından sonra kafam karışmıştı. Lakin şimdi kafam net çekeceğim krediyi arttırarak Aprilia RS457 ve ya Honda CBR500R arasındayım hondayada zam geleceğini söyledi yakınımdaki bayı 500.000 civarında olacağı söylediler. Ama sarı sitede hala 450 ile 480 arasında ilanlar mevcut. Pazartesiye kadar son fikirlerinizi ve görüşlerinize açığım. Herkese iyi forumlar, fikirleriniz değerli :)
Bu noktada gerçekten ince bir tercih süreci yaşıyorsun, ikisi de farklı karaktere sahip makineler. Sana yardımcı olmak adına artılarını ve eksilerini kısaca karşılaştıralım:

Aprilia RS457:

• Artıları:
    • Daha yeni ve sportif tasarım, pist ruhu yüksek.
    • Daha hafif, viraj kabiliyeti daha iyi.
    • Güç/ağırlık oranı çok başarılı.
    • Kaydırmalı debriyaj, TFT ekran gibi premium özellikler.
  • Eksileri:
    • Servis ve yedek parça ağı Honda’ya göre daha zayıf.
    • İkinci el piyasası daha belirsiz.

Honda CBR500R:

• Artıları:
    • Yıllardır kendini kanıtlamış bir motor.
    • Sorunsuzluk ve dayanıklılık konusunda efsane.
    • İkinci el piyasası canlı, parça ve servis her yerde.
    • Günlük kullanımda daha konforlu.
  • Eksileri:
    • Daha ağır ve biraz daha “sakin”.
    • Tasarım Aprilia kadar agresif değil.

Zam meselesine gelince: Honda’ya gerçekten zam gelmesi muhtemel çünkü zaten uzun süredir güncelleme almamıştı. Bayilerin söylediği 500.000 bandı mantıklı olabilir. Sarı sitedeki ilanlar da ya eski stok ya da pazarlık payı var ama ellerinden hızlı çıkarmak isteyen kişiler olabilir.

Sonuç olarak:

• Sportif ruh, pist havası, yeni teknoloji istiyorsan → Aprilia RS457
  • Sorunsuzluk, uzun ömür, yüksek ikinci el değeri istiyorsan → Honda CBR500R

Eğer motosiklet senin ilk büyük cc makinan olacaksa CBR500R biraz daha affedici bir seçenek. Ama “ben adrenalin istiyorum, riskin farkındayım” diyorsan Aprilia daha heyecan verici.

İstersen hangi şehirde olduğunu da yaz, belki lokal ilanlara bakıp daha net fikir verebilirim.

Pazartesiye kadar güzelce düşün, sonra da keyfini sür!

Motosikleti
YZF-R25
Bu noktada gerçekten ince bir tercih süreci yaşıyorsun, ikisi de farklı karaktere sahip makineler. Sana yardımcı olmak adına artılarını ve eksilerini kısaca karşılaştıralım:

Aprilia RS457:

• Artıları:
    • Daha yeni ve sportif tasarım, pist ruhu yüksek.
    • Daha hafif, viraj kabiliyeti daha iyi.
    • Güç/ağırlık oranı çok başarılı.
    • Kaydırmalı debriyaj, TFT ekran gibi premium özellikler.
  • Eksileri:
    • Servis ve yedek parça ağı Honda’ya göre daha zayıf.
    • İkinci el piyasası daha belirsiz.

Honda CBR500R:

• Artıları:
    • Yıllardır kendini kanıtlamış bir motor.
    • Sorunsuzluk ve dayanıklılık konusunda efsane.
    • İkinci el piyasası canlı, parça ve servis her yerde.
    • Günlük kullanımda daha konforlu.
  • Eksileri:
    • Daha ağır ve biraz daha “sakin”.
    • Tasarım Aprilia kadar agresif değil.

Zam meselesine gelince: Honda’ya gerçekten zam gelmesi muhtemel çünkü zaten uzun süredir güncelleme almamıştı. Bayilerin söylediği 500.000 bandı mantıklı olabilir. Sarı sitedeki ilanlar da ya eski stok ya da pazarlık payı var ama ellerinden hızlı çıkarmak isteyen kişiler olabilir.

Sonuç olarak:

• Sportif ruh, pist havası, yeni teknoloji istiyorsan → Aprilia RS457
  • Sorunsuzluk, uzun ömür, yüksek ikinci el değeri istiyorsan → Honda CBR500R

Eğer motosiklet senin ilk büyük cc makinan olacaksa CBR500R biraz daha affedici bir seçenek. Ama “ben adrenalin istiyorum, riskin farkındayım” diyorsan Aprilia daha heyecan verici.

İstersen hangi şehirde olduğunu da yaz, belki lokal ilanlara bakıp daha net fikir verebilirim.

Pazartesiye kadar güzelce düşün, sonra da keyfini sür!
12-13bin km 125CC tecrübem var yaş 23 ilk gerçekten büyük makinam olacak, Kuşadasındayım bu arada burada hem honda hem aprilia yetkili bayisi var ikisininde servisi yakın. Aprilia yeni bir motor olduğu için ve gelecekte ne sorunlar çıkarabileceğinin belirsizliği beni Hondaya daha çok itiyor maalesef.

12-13bin km 125CC tecrübem var yaş 23 ilk gerçekten büyük makinam olacak, Kuşadasındayım bu arada burada hem honda hem aprilia yetkili bayisi var ikisininde servisi yakın. Aprilia yeni bir motor olduğu için ve gelecekte ne sorunlar çıkarabileceğinin belirsizliği beni Hondaya daha çok itiyor maalesef.
Bu bilgilerle taşlar yerine oturuyor dostum, çok yerinde düşüncelerle değerlendiriyorsun. Şöyle detaylı bir yorum yapayım sana özel:

---

**1. Tecrübe ve Kullanım Alışkanlığı:**
- 12-13 bin km 125cc tecrüben oldukça iyi bir zemin. Trafik hâkimiyetin ve motor hissiyatın oturmuştur.
- Ancak 457 ve 500R gibi makineler, özellikle tork farkıyla sürüş karakteri açısından bambaşka olacak. Burada biraz daha **affedici**, **dengeli**, ve **güven veren** bir geçiş makinesi sana uzun vadede daha çok huzur verir.

---

**2. Servis ve Yedek Parça Durumu:**
- Kuşadası gibi bir yerde her iki markanın da yetkili servisinin olması çok büyük avantaj. Ama şunu unutmamak lazım: Honda’nın **yedek parça, aksesuar ve genel kullanıcı deneyimi** konusunda Türkiye çapındaki ağı hâlâ rakipsiz.
- Aprilia servis ağı da genişliyor ama şu an için “garantisi bitti mi yandık mı?” gibi kaygılar taşımak normal.

---

**3. Fiyat & Gelecek Zamlar:**
- Honda’ya zam geleceği neredeyse kesin gibi; zaten kur baskısıyla 500 bin bandı çok uzak değil.
- Şu an sarı sitedeki 450-480 bandındaki ilanlar muhtemelen güncel stoğu eritmek isteyen bayilerin ya da elindeki motoru hızlı çıkarmaya çalışan bireylerin ilanı. Eğer almayı kafaya koyduysan **hafta sonu bir kapora bırakmak** seni zamdan kurtarabilir.

---

**4. Motor Karakteri ve Beklentiler:**
- Aprilia RS457: Agresif, genç, heyecanlı bir ruh. Ama uzun yolda, çiftle yol yapayım, bagaj takayım dersen hemen “bu biraz yorucuymuş” diyebilirsin.
- Honda CBR500R: Hem şehir içi hem uzun yol, hem performans hem de sorunsuzluk. “Büyüme potansiyeli olan ama olgun” bir makina.

---

**Son Söz:**
Senin gibi ilk büyük motoruna geçiş yapan biri için, özellikle “ileride başıma bela olmasın, sürerken içim rahat olsun” diyorsan **Honda CBR500R çok daha mantıklı bir yatırım**.

Heyecan kısmında biraz geri kalsa da, sana hem güven verir hem de satarken üzmez. Nakit durumu uygunsa, **pazartesiyi beklemeden erkenden alım yapman** şu zam ikliminde en kârlı karar olabilir.

İstersen ilanlara birlikte bakalım, sana Kuşadası’na yakın uygun bir ilan varsa da gösterebilirim.

Başkan bence performans olarak aralarında pek bi fark yok hem daha rahat hem sorun çıkarmayacağını bilme güvencesiyle honda ama aynı motorlara bakiyoyoruz son zam gelmeden öne eğer rs 457 400 olsaydı kesnlikler rs 457 derdim ama şuan belliki kredi muhabbetide yapıyosun son paran honda son paranı verebileceğin güvenilir maraka bende hondadan yanayım

Motosikleti
YZF-R25
Başkan bence performans olarak aralarında pek bi fark yok hem daha rahat hem sorun çıkarmayacağını bilme güvencesiyle honda ama aynı motorlara bakiyoyoruz son zam gelmeden öne eğer rs 457 400 olsaydı kesnlikler rs 457 derdim ama şuan belliki kredi muhabbetide yapıyosun son paran honda son paranı verebileceğin güvenilir maraka bende hondadan yanayım
Aynen öyle hocam bakalım, Honda bayilerinde 507 bin fiyat verdiler izmirde bir motorcuda 450 bine var 0 orayla görüşücem olursa güzel olacak. Hayırlısı diyelim.

Aynen öyle hocam bakalım, Honda bayilerinde 507 bin fiyat verdiler izmirde bir motorcuda 450 bine var 0 orayla görüşücem olursa güzel olacak. Hayırlısı diyelim.
İnşallah hayırlısı olsun diyelim başkan ama zam zaten gelmiş şimdi baktım geçen hafta 487 bindi 507 olmuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kafanı dahada bulandırmak istemiyorum ama 512 bine ninja 500 ler var bence hondadan daha yakışıklı performansıda daha iyi serviside bol onada baka bilirsin bence

Başkan dediğin gibi bazı yerlerde 0 ını 450 ye bırakıyo bencede kesin al bidaha göremeye biliriz

Son düzenleme:
Motosikleti
YZF-R25
İnşallah hayırlısı olsun diyelim başkan ama zam zaten gelmiş şimdi baktım geçen hafta 487 bindi 507 olmuş

Kafanı dahada bulandırmak istemiyorum ama 512 bine ninja 500 ler var bence hondadan daha yakışıklı performansıda daha iyi serviside bol onada baka bilirsin bence

Başkan dediğin gibi bazı yerlerde 0 ını 450 ye bırakıyo bencede kesin al bidaha göremeye biliriz
Kawasaki bence çok isterim hocam, ama maalesef 500 bandına çıkmak beni aşırı fazla zorlayacak 450 bandı max şu anda, bi motorcularla konuşucam, aprilianın kendi yetkili bayisi ama diğerleri normal motorcu bakalım oda kafamı çok karıştırdı yarın ola hayrola :)

Kawasaki bence çok isterim hocam, ama maalesef 500 bandına çıkmak beni aşırı fazla zorlayacak 450 bandı max şu anda, bi motorcularla konuşucam, aprilianın kendi yetkili bayisi ama diğerleri normal motorcu bakalım oda kafamı çok karıştırdı yarın ola hayrola :)
450 liraya bula biliyoken bence cbr çok iyi hocam inşallah gönlüne göre olur alınca bi hayırlı olsun konusu açarsın

Motosikleti
YZF-R25
450 liraya bula biliyoken bence cbr çok iyi hocam inşallah gönlüne göre olur alınca bi hayırlı olsun konusu açarsın
Açmaz mıyım hocam, iyisiyle kötüsüyle konuşalım, fikir alışverişi yapalım ki. Bizim gibi almayı düşünen insanların aklında fikirler oluşsun :)

Ne alırsan al keşke onu alsaydım diye düşünme.
Pişmanlık yaşama .
Ben Aprilia derim diğeri daha mantıklı konuşur Honda der .
Gönlün hangisine en çok gidiyorsa devam et.
Mal senin aklın kalırsa satar alırsın daha iyilerini de.
Şimdiden hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar