son defa soruyorum

arkadaslar bu konuyu daha once sormustum net bir cevap alamadim daha ne olur bilenler cevap versin sorun cup motorun rampada cekisi, motor en dik rampada bile 1 viteste cok guzel bir sekilde kalkis yapiyor cekis cok iyi devrinide aldi sorun yok 2 ye atiyorum gaz
veriyorum motor gaz yiyor bogulma falanda yok ama sadece ses var motor bagiriyor ama cekis yok geri 1 e aldigimda yine cok guzel kavrayip devam ediyor 2 ye gecirince ses var hareket yok duz yolda boyle bir sorun yok 1-2-3-4 Allah ne verdiyse devrini alip gidiyor sorun debriyaj balatalari bitmis diye dusundum ama oyle olsaydi ayni sorunu dik rampada 1 vitestede yapmasi gerekmezmi debriyaj disinda baska bir sorun olabilirmi acaba ustalardan cevap bekliyorum bende bu cupla kafayi kiracagim herhalde ama bu llk motorum rahat duramiyorum iste :) bu arada motor 27000 de kymco activ 110 birde vites gecisleri cok rahat takilma zorlanma falan yok yani

Motosikleti
Fazer8 abs
hiç cup sürmedim ama olaya şöyle bak çok diş bi yokuşta durduğunda arabayla 2 viteste kalkabiliyormusun?

debriyaj plakalarından bazılarında problem olabilir mi? bir de cuplarda çift debriyaj var demişti geçenlerde Serkan abi..

bende de cub motor vardı aynı dediğin gibi yokuşlarda 2ye atamazdım ama 1de çok rahat çekiş vardı. tabi dik yokuşlardan bahsediyorum. şimdi 125cb var çok rahatım daha 1e hiç düşmedim yokuşlarda. diğeri 100lük lifandı. uzun süreli yokuşlarda da bayılırdı motor hiç çekmezdi, yaylaya filan çıkıyordum..

bende de cub motor vardı aynı dediğin gibi yokuşlarda 2ye atamazdım ama 1de çok rahat çekiş vardı. tabi dik yokuşlardan bahsediyorum. şimdi 125cb var çok rahatım daha 1e hiç düşmedim yokuşlarda. diğeri 100lük lifandı. uzun süreli yokuşlarda da bayılırdı motor hiç çekmezdi, yaylaya filan çıkıyordum..
yani durum normalmi debriyaj balasiyla alakasi yokmu diyorsun

bence yok fakat benim tecrübem tek motorla sınırlı, bilgim de sınırlı ayrıca :) ben kendi yaşadığımı aktarıyorum. uzmanlar sana daha iyi bilgi verirler. akşama doğru bu mesajı güncelle daha iyi bilgi alırsın.

birde forumdan bir arkadas motoru bosta calistir 1 vitese gecirmek icin pedala bas ama geri birakma basili durumda gaz ver motor orta sehbada iken ayagini cekmedigin halde gaz verdiginde teker donnuyorsa bala bitiktir demisti ben bu islemi yapip pedala basili tutup gaz verdigimde teker cok rahat donuyor gazladikca hizlaniyor

Sorun hiç tahmin etmeyeceğiniz bir yerde de olabilir,buradan alacağın cevaplar varsayımdan ibaret olacaktır.En güzeli bir usta tarafından canlı kanlı test edilmesidir.

2500 tl masrafı var denilerek yok pahasına tamirciye satılan xt660 'ın şanzımanında sadece bi somunun gevşediğini sonrasında 117000 km yol yaptığını biliyorum ben.

arkadaslar bu konuyu daha once sormustum net bir cevap alamadim daha ne olur bilenler cevap versin sorun cup motorun rampada cekisi, motor en dik rampada bile 1 viteste cok guzel bir sekilde kalkis yapiyor cekis cok iyi devrinide aldi sorun yok 2 ye atiyorum gaz
veriyorum motor gaz yiyor bogulma falanda yok ama sadece ses var motor bagiriyor ama cekis yok geri 1 e aldigimda yine cok guzel kavrayip devam ediyor 2 ye gecirince ses var hareket yok duz yolda boyle bir sorun yok 1-2-3-4 Allah ne verdiyse devrini alip gidiyor sorun debriyaj balatalari bitmis diye dusundum ama oyle olsaydi ayni sorunu dik rampada 1 vitestede yapmasi gerekmezmi debriyaj disinda baska bir sorun olabilirmi acaba ustalardan cevap bekliyorum bende bu cupla kafayi kiracagim herhalde ama bu llk motorum rahat duramiyorum iste :) bu arada motor 27000 de kymco activ 110 birde vites gecisleri cok rahat takilma zorlanma falan yok yani

cup'ta fark eder mi bilmiyorum ama kendi motorum da yaşadığım bir sorundan bahsedeyim..

1,2,3 ve 4. vites te sorun yoktu.. 5. vitese atıp 6000 devire girdikten sonra motor gitmiyor ama bağırıyordu. zaten motorunu tanırsan debriyaj kısmında bir sıyırma olduğunu bariz hissedersin.. peki neden böle bir sorun vardı.. debriyaj tasının ömrü bitmişti. peki senin sorunun ne olabilir. eğer debriyaj kapağını söktüysen tam kapatmamış olabilirsin. yok elimi sürmedim dersen de ya 2.vites balatasın da ya debriyaj kapağın da ya da debriyaj tasın da sorun var..

normaldede ben aldigimda 1 den 2 ye sorunsuz geciyordu 2 viteste tam devri alip 3 e gececekken o esnada bir kacirma meydana geliyordu debriyaj ayar vidasindan hallettim onu artik ben gaz kesmedikce 2 viteste surekli devir artiyor.

birde forumdan bir arkadas motoru bosta calistir 1 vitese gecirmek icin pedala bas ama geri birakma basili durumda gaz ver motor orta sehbada iken ayagini cekmedigin halde gaz verdiginde teker donnuyorsa bala bitiktir demisti ben bu islemi yapip pedala basili tutup gaz verdigimde teker cok rahat donuyor gazladikca hizlaniyor

O zaman bitiktir daha ne ?

Mamak'ta Zerdalitepe derler, dik ve uzun bir yokuşu vardır, iki aydır her Allah'ın günü bu yokuşu çıkmaktayım. 2. viteste yiyor gaz, yemiyor değil, ama yokuşa yavaş girip geç kalırsam çok bağırtmam gerekiyor motoru. Eğer dik yokuşlarda performans arıyorsan en az 250 cc bir motor lazım. 110 cc'lik motordan çok şey beklemeyin bence...Eğer kaptırıp gelebileceğin bir düzlük varsa önceden hızlanıp gelmelisin, başka da bir yolu yok bence...

Cub modellerin Kimilerinde (110,,veya 125cc) 2 adet debrıyaj kavraması mevcuttur,
her balata bittiği zaman kavramamazlık yapmak,
Balata yanığı diye bişiy vardır,
Şöyleki,,debriyaj aşırı yükte rampaya zorlarsa balata sertleşir ve kömür kıvamına gelir,
Misal motosikletlerde balata disc'i nasıl yer???
işte böyle yer kömürleşir ve sürtüne sürtüne tutmadıkça daha sıkı basılır ve aryık balata erıyemedıgınden metalı ısıtarak yiyerek eritir,

Seninde balatan yanmış olabilir,
Fakat arkadaşlardan birininde söylediği gibi,
Buradan debriyajdan desek sanki kendinmi yapacaksın???
Sanmıyorum kaldıki cub debriyajı zor iştir 3 ayrı tırnaklı somunu mevcuttur,

En yakın ustaya danış binsin test etsin gerekli ihtiyacı sana bildirir zaten,
Mevsim Kış pek çok tamirci keyfi işler ile uğraşıyor çünki,
Malum işler düşmeye başladı,

Her motorcunun keyfi motoru vardır elinin altında:)
Gerek 2 tekerlekli gerek 3..veya 4 tekerleklidir,
Maksat boşluk oldukça kafasına göre uğraşlar çıkartmak :)))

Kolay gelsin,geçmiş olsun...

normaldede ben aldigimda 1 den 2 ye sorunsuz geciyordu 2 viteste tam devri alip 3 e gececekken o esnada bir kacirma meydana geliyordu debriyaj ayar vidasindan hallettim onu artik ben gaz kesmedikce 2 viteste surekli devir artiyor.

senin sorunun da aynı ayar vidasından vitese rahat geçsin diye karıştırılmış zamanında viteslere biraz kemikli geçmesi lazım ayar vidasından kendin ayarla asetatlı kalemle işaretle (aynı yeri kaybetmemek için)yarım tur sayarak uygun yeri bul

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

vitese ayak ucuyla tatlı bir şekilde basarak değil hafif sertçe vurarak geçiyor olması lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------

bu ayarın dışındaki somunu hafif gevşetip ortadaki civatayı yarım tur sık bu civatayı oynatmadan dışındaki somunu da sık yeterli olmassa aynı işlemi çeyrek tur olarak tekrar et

senin sorunun da aynı ayar vidasından vitese rahat geçsin diye karıştırılmış zamanında viteslere biraz kemikli geçmesi lazım ayar vidasından kendin ayarla asetatlı kalemle işaretle (aynı yeri kaybetmemek için)yarım tur sayarak uygun yeri bul

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

vitese ayak ucuyla tatlı bir şekilde basarak değil hafif sertçe vurarak geçiyor olması lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:42 ----------

bu ayarın dışındaki somunu hafif gevşetip ortadaki civatayı yarım tur sık bu civatayı oynatmadan dışındaki somunu da sık yeterli olmassa aynı işlemi çeyrek tur olarak tekrar et
himm bu mantikli geldi ben o ayar vidasini baya kurcalamistim cunku ondan olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar