Son 2 Ayda Rekor Hırsızlık!!!!

Bende motorumu yaklaşık 20 gün önce çaldırmış biri olarak,özellikle supersport kullanıcılarını ve tüm motor severleri uyarmak istedim.İzmir ve İstanbulda bulunan tanıdık servis çalışanları ve kasko acentemden öğrendiğim kadarıyla son 2 ayda geçmiş aylara ve senelere oranla hırsızlık patlaması yaşanmış durumda ve AYNI HIZDA ARTMAYA DEVAM EDİYOR!

Tutanak için karakola gittiğimde de tutanak defterinin motosiklet hırsızlığı konu başlıklarıyla dolup taştığına şahit oldum!!

Özellikle ss tip motorların çalınmasındaki artış dikkat çekiyor,yükselen talep ve yedek parçaların pahalı olmasından dolayı 2.el yedek parçaya olan ilgi sanırım bunun en büyük sebebi.Bu gün bile bir servise gidip sorduğunuzda Tüm ss modelllerin az kullanılmıştan çok kullanılmışa tüm 2 el parçalarını almak mümkün bunu şahsen araştırdım ve neredeyse tüm aradığım servislerden parçalarla ilgili olumlu cevap aldım.

Peki ben şunu çok merak ediyorum ve sizlere soruyorum 2005/2006/2007 model race motorların bu kadar çok ve sağlam 2 el parçası piyasada nasıl olabiliyor????? Tamam anladım ön cam,hava filtresi,veya egzos sistemleri vs. modifiye edilen parçalar olduğu için rahartlıkla bulunabilir fakat neredeyse aradığınız bütün mekanik parçalara veya grenajlara ulaşabiliyorsunuz???

Neyse bu kadar soru işareti sanırım yeterli,söylemek istediğim bu aralar herkes dikkatli olsun ne disk kilidi ne branda ne de zincirin kralı motoru korumanıza artık yetmiyor.Hırsızlar otoparkınızdan dahi motorunuzu rahatlıkla çalabiliyor benim başımada bu geldi,adamlar artık bunu meslek haline getirmiş son derece tecrübeli kişiler,geçenlerde maltepe de yakalanan motor hırsızı şebekesinin 1 ayda 5 race makina yürütmesi en büyük ve en güzel örnek olur sanırım.Herkese duyarlılığından dolayı şimdiden teşekkürler...

Wallaa kimse alınmasın ortaya söylüyorum ama tamircilerin bazıları hırsız ya da hırsızlarla iş birligi içinde :farao:

Çalan usta olmasa veya karaktersiz ustalarla işbirşiği yapmasa nasıl change yapacak :wiinkk:

Bir ülkede ceza kanunlarındaki cezaların ağırlığından çok o cezaların uygulanacağına olan inanç varsa caydırıcı olur . Ne yazık ki ülkemizde halen bir şeyler eksik . Arkadaşlar maotorlarınızın muhafazasında daha dikkatli olun lütfen .

Çok yakın arkadaşilarımdan tamirci olanlar var,onları da kandırıyorlar;abi motor pert oldu şu parçası sağlam alırmısın diyor tamirci nerden bilsin,fakat bunada bir çare lazım ne bilim ruhsatı falan kimlikle beraber görmeden almamaları lazım bence.Önce araç sahibinden emin olsunlar ondan sonra 2. el parçayı kabul etsinler eminimki hırsızlıklar %50 azalır hatta daha fazla bile

Çok yakın arkadaşilarımdan tamirci olanlar var,onları da kandırıyorlar;abi motor pert oldu şu parçası sağlam alırmısın diyor tamirci nerden bilsin,fakat bunada bir çare lazım ne bilim ruhsatı falan kimlikle beraber görmeden almamaları lazım bence.Önce araç sahibinden emin olsunlar ondan sonra 2. el parçayı kabul etsinler eminimki hırsızlıklar %50 azalır hatta daha fazla bile

racer25 keşke herkes senin gibi düşünse ama malesef olmuyor. Birde şöyle bir problem var; Cbr 125 le ufak bir kazadan dolayı sinyali kırmıştım. Orjinaline Hondada 137 lira dediler. SAhibinden.com 'dan 50 liraya ikinci elini aldım. Sonuçta ben öğrenci adamım 137 lira bir sinyale nasıl vereyim :salut: Tamircilerde böyle bir talep gördükçe bu tarz parçaları motor aksamlarını satmaya devam edecektir. Cezaların caydırıcı olması lazım. Polislere motoru bulabilirmisiniz diyorsunuz. İnşallah cevabını alıyoruz....
Daha ne denirki.

o polıslerın ben onlarında %80 bu ısın ıcındedır onlarında yardımı olmasa nasıl cıkıpda elını kolunu sallayarak calıcaklar ornegın bır hırsız gıtıpde bır polis motor sıkletını araklasa onu en fazla 30 dk sonra sokdugu delıkden cıkartırlar ama biz halkın malı gıttınmı ıns cıkar kardes dıyıp ... edıyolar baslarından yalansa soleyın

arkadaşlar change yapıolar ama o motorları ucuza alanlardada kabahat var yani sonuçta bile bile bu işlere bulaşıyolar bence alanada yapan kadar ceza verilmesi lazım

racer25 keşke herkes senin gibi düşünse ama malesef olmuyor. Birde şöyle bir problem var; Cbr 125 le ufak bir kazadan dolayı sinyali kırmıştım. Orjinaline Hondada 137 lira dediler. SAhibinden.com 'dan 50 liraya ikinci elini aldım. Sonuçta ben öğrenci adamım 137 lira bir sinyale nasıl vereyim :salut: Tamircilerde böyle bir talep gördükçe bu tarz parçaları motor aksamlarını satmaya devam edecektir. Cezaların caydırıcı olması lazım. Polislere motoru bulabilirmisiniz diyorsunuz. İnşallah cevabını alıyoruz....
Daha ne denirki.

Bende katılıyorum sana 2. el parça tabiki satılacak herkesin parası yeterli olmayabilir ihtiyaç duyduğu parçaya ama dediğim gibi çok zor bir yöntem değil bence,ruhsat sahibi olmayan satamasın dükkanlara parçalarını.Ruhsat ve kimliğiyle sahibi olduğunu ispatladıktan sonra isterse tüm parçalarını versin 2. el satışa.

bi dilim baklava çalanı hapiste yatırıpta;hırsızı,yan kesicisi,katili,ırz düşmanlarını sokakta rahatça dolaştıran devletin ta.......... Allahından bulsun kitapsızlar.::rantinp:
en iyisi kapalı garaj yada kafese koyacaksın vereceksin 220 wolt u gebersinler::angry2::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar