Sola yatırdım!

Selam,

Bugün Kadıköy'de otobüs yolundan yukarı doğru çıkarken kaygan zeminden dolayı 20-30 km hızla giderken scooter ımı sola yatırdım. Önemli bir kaza değil motorda çizik bile yok. Çizilen sadece karizma oldu. Fakat lastikler konusunda sürekli şüphelerim vardı ve motor bu kadar kolay bir şekilde altımdan kayınca büyük rahatsızlık duydum. Motor 2011 model ve büyük ihtimalle lastikleri hiç değişmedi.

Lastiğin markası Duro 110/90/12 bir de Nylon yazıyor. Sizce lastiği değiştirmeli miyim? Lastik pek ucuz bir şey değil. Lastiği değiştikten sonra benzer bir durum olacaksa hiç masrafa girmeyeyim. Daha dikkatli kullanayım sadece... Ne dersiniz?

7mk12N.jpg
[/url][/IMG]

jJ5N29.jpg
[/url][/IMG]

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lastikler cok asinmamis gorunuyor ama bence motorun en onemli parcasi lastikler.ben kendi motorumda alir almaz degistirdim michelin taktirdim ama sizinki irc den iyidir buyuk ihtimalle.karar sizin kazayi gozunuzde canlandirmaya calisin suc lastiktemiydi yoksa sizdemiydi?

Değiştirmenizde fayda var gibi gözüküyo. İleride daha ciddi bişeye yol açabilir Allah korusun

Hocam lastiği değilde motoru değiştir dersem ukalalık olarak mı algılarsınız :p inan bu zamanda ASYA 150 T1 kalmadı...canını bu makinaya markaya emanet etme lütfen...paylaşımlarından ve avatarından bile ne kadar zeki ve mantıklı biri olduğunu biliyorum...şartları zorlasan biraz...ne dersin..:king:

Satılık 2011 ASYA AS 150 T1

2.250 TL Motor başında ufak bi pazarlık olur :queen:

Benim hatam olmadığına eminim. Zaten öyle olsa hiç konu bile açmam. Kadıköydeki otobüs yolunu bilenler bilir. Son derece aşınmış ve cilalanmış.

İzmir İl Temsilcisi
Burda dikkat edilmesi gereken 1 husus degil birçok husus var

kaliteli lastik ve yumuşak hamurlu yada çift hamurlu olması.

kaliteli ön ve arka amortisör.

Frenleme esnasındada..

burada amortisör önemi çok büyük eger işlevini yapamazsa lastik kitler ve anında düşersiniz.

ve bir diger konu fren teknigi.

Eger motoru satıcaksanız hiç masraf yapmadan satın derim. Fakat binmeyi düşünüyorsanız mutlaka degiştirin.

Önerim ise direk motoru degiştirmeniz.

Yıl olmuş 2014 hocam millet A.B.C MOD ABS fren kombine fren sistemi derken bu davaya teknolojinin yardımıyla meydan okuyor. :)

En azından bari bütçe dahilinde japon kaliperleri ve japon bir motorla daha güvende olursunuz arıza vs güçsüz durumlarını bile geçtim.

Sadece güvenlik için bile..

Son olarak lastiklerin tarihini ögrenebilirsiniz.

4 rakam şeklinde yazar.klasik bildigimiz tarih yazımından farkılıdır örnek vermek gerekirse . 1811 gibi. Buda demek oluyorki 2011'in 18nci haftası.

yada 1610.. 2010'un 16ncı haftası gibi.

aşınmış cilalanmış ve otobüslerin bıraktıkları farklı yağlar klima suları motor suları vs o yolu kayganlaştırır...

birde şu var...motoru devirirken ayağını yere koyduğunda denge sağlamaya çalışıyorsun...bu bir refleks zaten...işte o an ayak kırılabilir bileği incitebilirsin...vs herşey olabilir...

Amortisörlerin frenleme esnasında çok yumuşak kaldığının farkındayım ama giderken falan fren ve amörtisör konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum.

Olay aynen şöyle;
Otobüs yolunda 3 kısım var ve ortadan tramvay geçiyor. Bu yoldan sürekli dolmuşlarda geçiyor. Dolayısıyla sağdaki ve soldaki kısım çukurlaşmış ve resmen zımparalanıp cilalanmış gibi... Ben sağdan orta kısıma tramvay rayının üstünden geçmek istedim. Frene bastığımı hiç hatırlamıyorum belki biraz gaz vermişimdir... Motorun yatması 1/4 saniye :)

Lastikler konusunda zaten sürekli rahatsızlık hissdiyordum. Nylon yazan bir lastik kafamı kurcalıyor!

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

mete_han motor o kadar hızlı yan dönüp yattı ki toplamak aklıma bile gelmedi :)

Ben motorunuzu satmayın derim. Sanırım yeni sayılır motorunuz. İlk göz ağrıları hiçbir zaman unutulmaz. İlerde geriye döndüğünüzde 'aah o takayla ne maceralar atlattım' deyip kapıdaki harika motorunuzdan haz alırsınız(İnşallah).

Kıyın paraya, en iyi yol tutanından yumuşak hamurlu lastik alın. Boşverin uzun süre dayanmamasını, masrafınız güvenininizle doğru orantıda artar.Canınızın daha güvende olması maddiyatın çok üzerinde önem taşır.

Sürekli lastik basınçlarınızı, motorun vidalarını teknik aksamını gözden geçirin. Bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum :)

Motoskletten beklentilerini ve bütçeni yazabilirsen uygun olabilicek birşeyler önerebiliriz.
Elbirliği ile seni asyadan , yada asya yı senden kurtaralım :)

Geçmiş olsun en kötüsü bu olsun.

Geçmiş olsun. Bu lastik konusu maalesef hepimizin kafasını yoran bir durum.

Acayüp Max. 5000 tl scooter Ev-iş,iş-ev belki de yazın biraz şehir dışı

Lastik ne öneriyorsunuz?

tgi ben lastik konusunda bu olaydan önce de kuşkuluydum. Zaten üstündeki orijinal lastiği olduğu için eski olduğunu düşünüyorum. İRC de naylon ve ıslak zeminde kaygan diye duydum.

Nerede yaşıyorsun? Yaşadığın yerin yolları için belki iyi olabilir! İstanbulda yollar çok yıpranmış...

Scooter için en ideal lastik michelin city grip.
Marka model olarakta o paraya sym joyride 200 olabilir. Geçen ay sattım çok kullanışlı ve rahattır .
250 cc ve biraz daha iri gösterişli olsun derseniz onuda ayrıca araştırırım.
Model çok ta bütçe sınırlamasına takılıyor.
Bu arada bir fırsat olursa görüşmek isterim . İyi insanlarla tanışmayı seviyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar