Soğutmayan yağ olurmu?

Herkese hayirli günler
Motorum arıza yapmıştı dün farklı konu açarak sormuştum
Bugün ustaya götürdüm statör yanmış ve yağı henüz 200km önce degistirdim castrol 10 40 motosiklet yağı koymuştum, usta bugün uyardı yağını değiştir motorunu soğutmuyor bu yağ dedi
Yeni statör takıldı yağ bu sargıların yanmasını tetiklermi motora binmeye çekinir oldun ve yağ tavsiyeniz varmı

Motor mondial 100mg süperboy

Yağ neden motoru soğutmasın ki? Anlayamadım ben. Soğutma sisteminde sorun olmasın?

Sargı hakkında konuya yazmıştım galiba yalnız ustan kusura bakmasın ama saçmalamış :) o yağ soğutma görevini yapamıyor olsaydı sargıdan çook önce piston erirdi..sargının yanması tellerin üzerindeki izolasyonun deforme olmasından kaynaklanır..

Usta da ne anlar ya yağdan, soğutmadan... Usta kafasıyla iş yapılmaz, yağın konuyla alakası yok.

Mersin İl Temsilcisi
Hararet varsa, conta yanar, pistonu vs etkiler. Statör yanması, ya sigorra yoktur, ya kısa devre vardır.. Yani elektriksel bir sorun vardır.
Haa, yağ kirlidir, azdır ona bir şey diyemem ama keşke çözününü de söyleseymiş.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Teyzemin beyi senelerce Aliağa'da çalıştı. Yağ bölümünde idi. Madeni yağ üreticilerinin hepsinin yağı oradan aldıklarını sadece kendi katkılarını koyduklarını söylerdi. Yani mineral yağların hepsi baz olarak aynı. Bir yağ ötekine göre niye az veya çok soğutsun? Mantık olaraktan?

.......Bir yağ ötekine göre niye az veya çok soğutsun? Mantık olaraktan?......

aslında soğutmayı sağlayan yağ radyatörüdür , yağ motorun içinde ısıyı transfer eder , sadece yağ değil bütün sıvılar bunu yapar , terleyince üşümemizin sebebide bu , yağların farkı ısıya karşı dayanıklılıklarında ortaya çıkıyor , mineral yağlar 300 , tam sentetik yağlar 700 , motor sporlarında kullanılan ileri teknoloji üretimler ise 1000 derecede bile görevini yapabiliyor , arkadaşın motorundaki sargı max 100 hadi motor hararet yaptı diyelim 125 derecelere çıkar ki mineral en ucuz yağ bile görevini yapar , bir motorun en çok ısıya maruz kalan parçası pistondur , orta devirlerde sıradan bir motorun pistonu 400 dereceye maruz kalır , devirli yüksek sıkıştırmalı motorlarda tam yükte 800 dereceye bile çıkar..yani yağ sebebiyle sargı yanıyor olsa çok daha öncesinde piston patates püresi olurdu..

ayçiçek yağı bile koysan soğutur. tabi koymada
yağ devirdaim yaptığı sürece işini yapar

Mersin İl Temsilcisi

Hiç sanmıyorum.
O vakit, bizim kızartma tavası niye çok sıcak kalıyor??
( Heheyt yine ortalığı kasıp kavuran parlak zekamın pırıltılarını saçıyorum :D )

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Statör çeşitli sebeplerden yanar, ama yağ soğutmadigi için yanması imkansız gibi bir şey.

Usta kıçından uydurmuş.

Usta statör yağdan yanmış dememişki.Statörü değişmiş yağ içinde uyarı yapmış ama doğru ama yanlış.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Usta sana yağ satmak istemiş bence. İşin özeti bu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Ayçiçek yağı cok kotu bir tercih degil aslinda. Yanma noktasi bayagi yuksek.

Asil burjuva takilip organik zeytinyagi koymaya kalkanin vay haline :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar