Sogutma sistemi sorunu (Videolu)

Arkadaslar merhaba,

Bu sabah 10 dk surus sonrasi hararet lambasi yaninca motoru benzin istasyonuna cektim. Radyator kapagini actim ve 1 litreden fazla su eksiltmisti. Ekledim ve video cektim. Asagidaki 2 video hakkinda yorum yapabilir misiniz? Sogutma sistemim saglikli mi veya sorun nedir?

(Not: Su eksiltme sorununda bahsetmiyorum, motora su kaçma vb. soruyorum)

http://www.youtube.com/watch?v=t0Jv5kyNk3g
http://www.youtube.com/watch?v=muAXUIDHTAk

Son düzenleme:
Son videoda gaz verince subap sesi geliyor:) subap ayarlarını yaptırmani veya yapmani öneririm. Aynı motor bende de vardı 5000km kullandım. Hiçbir bilgi bulamayacağın çok lanet bir gostegesi var.
Bu soğutma mevzulari 660 larda kronik diye biliyorum. Ben motoru sattıktan sonra sattığım kişi aynı sorunu yaşamış. Fan açmıyormuş filan yada hararet ışığı sürekli yanıyormuş.
Müşürde sıkıntı olabilir. Önce oradan başlamak lazım. Hararet yapacağını pek sanmıyorum ama susuz kaldıysa conta yakmış olabilir. 1 litre su az değil motor yağına su karışma olayını soruyorsunuz galiba. Onu, yağ seviyesi çubuğunu söküp peçeteye yağ damlatarak anlayabilirsiniz. Yıllar içinde suyuna hiç bakilmadiysa 1 litre normal olabilir

Son videoda gaz verince subap sesi geliyor:) subap ayarlarını yaptırmani veya yapmani öneririm. Aynı motor bende de vardı 5000km kullandım. Hiçbir bilgi bulamayacağın çok lanet bir gostegesi var.
Bu soğutma mevzulari 660 larda kronik diye biliyorum. Ben motoru sattıktan sonra sattığım kişi aynı sorunu yaşamış. Fan açmıyormuş filan yada hararet ışığı sürekli yanıyormuş.
Müşürde sıkıntı olabilir. Önce oradan başlamak lazım. Hararet yapacağını pek sanmıyorum ama susuz kaldıysa conta yakmış olabilir. 1 litre su az değil motor yağına su karışma olayını soruyorsunuz galiba. Onu, yağ seviyesi çubuğunu söküp peçeteye yağ damlatarak anlayabilirsiniz. Yıllar içinde suyuna hiç bakilmadiysa 1 litre normal olabilir

Gecen hafta 300 ml antifriz su karisimi eksikti, tamamlamistim. Bir yerdr kacak oldugu kesin.

Yag cubugundan peceteye yag damlatinca icinde su oldugunu nasil anlarin? Bir belirtisi var midir?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
1. motor ısınınca birleşim yerlerinden motorun dışından sızıyor
2. yağa karışıyor
3. motor su yakıyor :queen: blokta çatlak varsa ısınıca o çatlaktan motorun içine su giriyor

Yağa su karışmayı, yağın rengindeki değişimden başka miktarındaki artıştan da anlayabilirsiniz.

Cbf 600 ümde aynı problem vardı conta yanık olduğu için soğutma sistemine kompresyon kaçırıyordu buda suyun motor ısınınca tahliyeden boşaltıyordu suyu, video daki sorun benim yaşadığımın aynısıydı.

Bu videolarla yorum yapmak çok zor.
Yağa su karıştı ise '' boz bulanık'' bir renk alır. Kirli mat sarı.

Soğutma sistemleri basınçlı sistemlerdir. Suyun kaynamasını bir miktar geciktirmek için.
Eğer radyatör kapağı açıkken gözlerseniz, kaynayan su kompresyon kaçağını andırır.
Sizin videolarda, gazı açtıkça sıcaklık artıyor, su kaynıyor olabilir.

Eğer kaçak dış kaçak ise biraz dikkatli bir gözlemle bulabilirsiniz.

O zaman düdüklü tencerede yemek daha geç pişerdi, tam tersi yani.

Aynı mantık.
Atmosfer basıncı altında su 100 dereceyi geçemez.
Ama basınç altında su sıcaklığı daha yüksek derecelere çıkar.
120 derece sıcaklıkta da yemek daha çabuk pişer.

Aynı mantık.
Atmosfer basıncı altında su 100 dereceyi geçemez.
Ama basınç altında su sıcaklığı daha yüksek derecelere çıkar.
120 derece sıcaklıkta da yemek daha çabuk pişer.

Yanlış anlamışım.
Yüksek basınçta sıvının kaynama sıcaklığı yükselir, haklısınız.

Benim isler biraz daha karisti, bugun radyator suyunu tamamen bosalttim. Radyator ve tasirma kabini iyice temizleyip tekrar antifrizli su doldurdum. Motoru isitip yagin cokelmesini bekledim. Bi sefer de motor yagi cubukta hic gorunmuyor... :(

Usta da pazartesi anca bakabilecek motora. Bir de dun aksam ve bu sabah toplam 50 km yol gittim, radyator suyunda hic azalma yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar