Soğukta Ellerinizin Parmak Uçlarımı Donuyor??

kullanım izlenimleri:

1.kesinlikle hemen terliyor
2.eldiveni giymek zorlaşıyor
3.soğuktan koruduğuna emin değilim
4.tek faydası eldiven elinizden kaymıyor ve zor çıkıyor

bence eziyeti faydasından çok tak çıkar birde masraf:)

Benim izlenimlerimde...

1.kesnlikle hemen terletmiyor
2.çok ince olduğu için var yok arası bişi.O yüzden eldiveni giymek kolay
3.sabahları çok işime yarıyor,parmaklarımın ucu donmuyor.
4.Aynı fikirde sayılırız.:queen:

Ozaman bugün şunu öğrendik sanırım;her insanın yapısı derisi ve teni farklı olduğundan değişiklik gösterebiliiyor.
Başka varmıdır acaba deneyen::silent:
Saygılar.

bildiğim kadarıyla bu eldivenler sıkı yani insanın elini birebir saran eldivenler bunları uzun süre kullanmak (devamlı olarak) kan dolaşımı bozukluğuna yol açabilir kısa vadede belki etkisi görülmez fakat uzun vadede olabilir diye düşünüyorum bence bırakın parmak uçları donsun motora bindiğimiz hissedilsin :D

Ben tucano urbano nun SEPPIA INVERNALE 991 modeli kışlık eldivenini kullanı
yorum ve eğer 2 saati aşan 1-2 derecelik yolculuklarda isem vardığım noktada
parmaklarım et gibi kıpkırmızı oluyordu,yani soğuğun şakası yok,şimdiyse
dalgıçların kullandığı neopren eldveni test ediyorum eldiven altına.Tabiki en ince 2mm olanı.

Tabi sadece el değil ayak parmakları da 2 saat sonra resmen acımaya başlıyor,bunlar için
ise düşme koruması olmayan ama arktik tip eksi 70 veya -90 hatta -135 lik botlar mevcut
eğer kafama yatarsa bunlardan edineceğim çünkü vardığı yerde insan uyuşmadan yürümeyi
bile unutuyor..

Son düzenleme:
Benim izlenimlerimde...

1.kesnlikle hemen terletmiyor
2.çok ince olduğu için var yok arası bişi.O yüzden eldiveni giymek kolay
3.sabahları çok işime yarıyor,parmaklarımın ucu donmuyor.
4.Aynı fikirde sayılırız.:queen:

Ozaman bugün şunu öğrendik sanırım;her insanın yapısı derisi ve teni farklı olduğundan değişiklik gösterebiliiyor.
Başka varmıdır acaba deneyen::silent:
Saygılar.

benim eldivenler tam kışlık içi yün olanlardan,yünden kaymıyor bu yüzden hem takarken hem kullanırken hemde çıkarırken yünler tutuyor.

bu gün hava yumuşaktı pek bişey farketmedim ama don yapan gecelerde yine denerim:cat:

Aslında eldiven içine giyilebilen termal ince eldivenler var en iyi çözüm o sanırım.

Dostum ben o termal eldivenlerden kullanıyorum kışlık motor eldivenimin altına. Hava 0 civarlarında olduğu zaman o bile yetmiyor. Gerçi çok geç üşümesini sağlıyor ama yine de 1 saatlik bir sürüşün ardından eller soğuktan hissizleşiyor. Gerçi benim ellerim normalden fazla üşüyor da olabilir çünkü bu termalleri deneyen başka bir arkadaşım çok memnun kalmıştı...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bazen donuyo parmaklarımm:( ewe gelıp motoru parketmede bıle zorluk cektıgımı bılıyorum:(

Forumdan Uzaklaştırıldı
seninki souktan deildir motorun gene bi tarafini yamultmusundur ondandir:queen:

hahahahahahahahha:p yokk beaa vallaaa ztn motorun ön koruma demirleri motorun heryerını koruyo depoyu fln farlar marlar aynaları bıle hawa buz gıbı oldgnda donuyo parmaklarm:pale::queen:

rev'it kullanan yokmu kışlık eldivenlerinden.ben yazlığını aldım memnunum,alınca bikere alıyım diyorum 3 kuruş fazla olsun güzel olsun:cat:

Bayanların kullandığı kilotlu çoraplar bu konuda devrim niteliğinde bir buluş. Eldivenin altından giyin rahatınıza bakın. Ayak üşümesi içinde iyi bir çözümdür.

pcm_ge-gcfre_black.jpg

abi o deilde allah etmesin kaza maza yapsak sonra arkamizdan rahmetli gay mis felan demesinler...bide illa dantellimi olcak:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
abi o deilde allah etmesin kaza maza yapsak sonra arkamizdan rahmetli gay mis felan demesinler...bide illa dantellimi olcak:p

hahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaa:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen: süperr yaaa =)) adama bak hem motorcu hem gaaayyy :queen::queen::queen::queen: derlerr :D:D

Forumdan Uzaklaştırıldı

Lütfü sende baya bi eğimliymişsin bu kilotlu çorap işlerine :queen:

ben çok yöntem denedim olmadı sonunda çaresini buldum. Genelde kurye arkadaşlarımızın kullandıkları gidonun üzerine kaplanan içi tüylü dışı ise su geçirmez bir malzemeden yapılmış kılıf. Eldivensiz bile kullansanız işe yarayacağından eminim zira ben yazlık eldivenlerimi kullanıyorum hiç soğuk gelmiyor

bende bunu kullanıyorum. aldığımda %100 su ve rüzgar geçirmez yazıyodu. Şehiriçinde idare ediyo da. aralıkta gece şile yoluna gitmiştim. Parmaklarım buz kesti. yani eldiven bi süre dayanıyor. Çare elin üşüyünce mola verip dinlenmek:mrgreen:

bende elcik ısıtma var ama yinede kar etmediği soğuklar oluyor malesef.. Hiç denemedim cerrahi eldiveni ama topcasemde taşıyacağım nolur nolmaz die :p
benden de bir tavsiye uzun ve soğuk bir yola gidecekseniz yine eczanelerde satılan bioısı die birşey var.Alıp buruşturuyorsunuz ve çok süper bir ısı veriyor atlet üstünden oranıza buranıza yapıştırıyorsunuz :p 1 saate kadar etkili. Çıplak vücuda denemeyin yakıyor. Hatta yapışkanlı olduğu için elciğe bile sarabiliyorsunuz.Portatif elcik ısıtma oluyor :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Henüz denemedim ancak ilk uzun yolda (kısa yolda hiç üşünmüyor) deneyeceğim.

Ameliyat eldiveni elleri çok terletecektir çünkü normalde deriden dışarı salınan su buharını eldiven içerisinde hapis tutacaktır.

Koçtaş'tan aldığım bir ürün var; ince plastikle kaplı ince bez katmanı olan bir eldiven. Belki işe yarar. Fiyatı 4.90 YTL.

İşte ürün:

Not: Dolaşım bozukluğu olan kişilerde yani özellikle sigara içen kişilerde bu el/parmak üşümesinin daha fazla olması beklenir.

Valla bikeresinde soguktan ikitane kar maskesi alıp ellerime sarmıştım, kışlık eldivenin üstüne.
ameliyat eldivenini yagmurda takıyorum ama sogukta hiç denemedim ( malum okadar soguk olunca yagmur olmuyo)
kim yasal eldiveni aldım ama oda çok kaba oldu kullanamıyorsun
arkadaşın dedigi kuryelerin kullandıgı kılıflardan aldım bizim makinalarda yemedi çok küçük kalıyor eli içine sokmak kumanda etmek hep dert.
Şimdi kroslardaki gibi bi elcik koruma yapayım diyorum en azından rüzgarı keser.
Ayaklarada trekçi ve motorcu bi arkadaş gore bot getirtti şuan için iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar