SOĞUK HAVADA ÇALIŞMAMA(MONDİAL 150 MR)

Merhaba Arkadaşlar;
Yaklaşık 5 aydır Mondial 150 MR marka motosiklet kullanıyorum, fakat havalar soğuduğundan beri motosikletim çalışmakta sıkıntı yaşatıyor bana... Ciklesini çeksem bile çalışmıyor kolay kolay, dün de marşa basa basa aküyü bitirdim, sizce motor neden çalışmıyor? Üstelik daha hava eksiye bile düşmedi.

Çok soğuk havalarda vulture ile ben de yaşıyordum aynı sıkıntıyı. Bildiğim kadarıyla çözümü yok, ayak marşı ile ya da vurdurarak çalıştırıyordum ben motorumu.

Cikleyi karburatorde tutan telin yeri var el ile onu sona getirin yani motor marsla beraber butun gucuyle benzin cekecek calîsinca cikleyi birakin motoru ısıtın kolay gelsin niye calısmıyor sogukla beraber molekuller benzin daha toplu bi hal alıyorlar sıcaktaki gibi dagınik olmadiklari icin atesleme zor oluyor yontem denendi sonuc olumlu

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------

Ayrica motoru bosta calitirin her ne kadar debriyaja bassakta yag dondugu icin tam ayirmiyor buda mars motoruna akuye extra yuk demek

aynı sorun bendede vardı;
Kalın yağ varsa geç çalışır yada hava ayarı ayarlı değilse sorun ondan olabilir
yazın kalın yağ koyuyordu havalar soğudu ince yağ koydum ve ayar yaptırdım sorunsuz çalışıyor

Ankaranın kışında 1 buçuk yıl hiç tık demeden tek marş ile çalışıyordu. Jikle ayarını öğrenin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar