Soğuğa Dirençli Olmam Motordan mı Kilodan mı

Evet arkadaşlar hafta sonu geyiğimiz bu...:p

Motorcu olduğum içinmidir bilemiyorum üşüme gibi bir durumum söz konusu değil...hatta kazakla gömlekle çoğu zaman bu soğuklarda bile hasta olmadan dolanabiliyorum...

malumunuz yaz mevsiminde sandaletle motorla geziyorum...kışın keza yağmur yoksa rüzgarın yüzüme çarpmasından keyif bile alıyorum...

azıcık kiloluyum...130 kilocuk...:p sizce bu yağlar nedeniyle mi üşümüyorum soğuğu çok az hissediyorum...

yoksa motosiklete yaz kış binmiş olmanın verdiği bir dayanıklılık mı sözkonusu...

yani motosiklet bizi aslında üşümeye gribe nezleye hastalığa karşı daha mı dirençli yapıyor...ve aynı şekilde uzun süreli gezilerde inanılmaz soğuk yememe rağmen ertesi güne burnum bile akmıyor üşütmüyorum...

e hani 5-10-15 yıl sonra hasta olacağıdık...siyatik bel boyun fıtığı falan bişey olacağıdı...:p e hani bişey olmadı...91 den beri motor üzerindeyim domuz gibiyim valla...:queen:

aramızda tohtor var ise bu hususta bir bilgi aktarabilir mi...

şimdi buna .......

alışmış kudurmuştan beterdir....

dinsizin hakkından imansız gelir....

çivi çiviyi söker .....

gibi bir takım atasözleri sıralayabilirim ama ......

sende bu kadar ince bir yağ filmi olduktan sonra ne rüzgar nede soğuk neylesin sana....:queen::rendeer: :rendeer: :pl: :pl:

şimdi buna .......

alışmış kudurmuştan beterdir....

dinsizin hakkından imansız gelir....

çivi çiviyi söker .....

gibi bir takım atasözleri sıralayabilirim ama ......

sende bu kadar ince bir yağ filmi olduktan sonra ne rüzgar nede soğuk neylesin sana....:queen::rendeer: :rendeer: :pl: :pl:

canım abicim eminsin dimi...herşey yağ tabakasındamı yani...bana bilimsel verilerle geliniz...:p

İnsan hekimi değilde, veteriner hekimi adayı var olma mı? :queen:
Abi motorun bağışıklık sistemine etkisini bilmem emmevelakin, bu yağ konusunda doğru diyosun vesselam :cherry:
Yağ direk vücutta yalıtım görevi görüyo diye okulda öğretiyolar bize :mrgreen:
Zira babamda seninle aşağı yukarı aynı ağırlığa sahip ve sanırım senden kısa, kendiside hiç üşümez :cherry:
Ama gel gör ki, ben 1.67 boyunda 63-65 kilo biri olarak, kolay kolay üşümeyen ve hasta olmayan bi bünyeye sahibim :cyclopsan

Lise yıllarında karda bile binerdim motora ama yaklaşık 4-5 sene ara vermiştim motor hayatıma. Geçtiğimiz yıl başladım tekrardan.
Yani demem o ki, bu iki mitinde kesinliği hakkında bişey diyemeycem :mrgreen:

130 kilo ve buna bağlı yağ tabakası kısmende olsa soğuğa direnci arttırabilir :) ama şu tespitin doğru kışın motosiklet kullanmak bağışıklığı kuvvetlendiriyor soğuğa karşı vücut daha dirençli oluyor...bir diğer olayda toplu taşıma aracı kullanmamamızdan dolayı solunum ve dokunmayla maruz kalınan diğer hasta olan insanların aksırığı tıksırığı ve sağa sola dokunmalarından kaynaklı mikrobik transferlerdende uzak oluyoruz ayrıca terleme ve terin üstümüzde kuruması gibi unsurlarda yok...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence soğuk hava senin vücudunu kaplayan yağ tabakasından geçip soğuğu hissetmeni sağlayan sinirlerine ulaşana kadar yaz geliyor. :queen:

Et ağırlıklı beslendiğin için yağlanıyorsun metehan aslında pekte sağlıklı sayılmazsın bu kilonla, ilerde kolestrol tansiyon şeker felan başına iş alırsın biraz az yemeye çalış ...130kg gerçekten çok fazla boyuna posuna 100kg yakışır üstü risklidir bağışıklık sistemin kuvvetli olduğu için enfeksiyonlar sana tırişş gelip tırişş gidiyor kanımca..:)

ben 62 kiloyum soğuklarda çok kalın şeyler giymem akşamları atletle dolaşırım hanımda kazak tişört içerde beni kovalar giysene hasta olacan diye yaş 44 1990 dan önce mont kask mı vardı motora normal kıyafetle binerdik şimdilik maşallahım var dağa sonrasını bilemem

motora binen soğuğa dayanıklı oluyor kesinlikle

hemşerim ben 100 kiloyum ÜŞÜYORUM! Demekki 30 kilo eksiğim var:) Kısa zamanda tamamlamalıyım kiloları.

Acılı baharatlı ve bal pekmez gibi enerji verici yada sık alkol kullanımı da bu durumu etkiler ayrıca genetik faktörler de etkilidir

Mesela ben 179 77 kiloyum ancak soğuk konusunda çok şükür benim de bir sıkıntım yok hatta bu havalarda dahi gömlekle dışarıda dolaşıyorum :)

Not: yağ tabakasınında etkisi olduğu kesin :)

her gece 2 tek atın biberiye ve acı biber turşusuda bol bol tüketin soğuk moğuk vız gelir.:cat:

Cuma akşamı yeşilköyde buluştuk . Mont dahil 4 kat giyinmeme rağmen tüyaptan sonra sinanobaya kadar titreyerek geldim . Motor üstünde üşümemem için termal içlik şart gibi bişey oldu artık

Motosikleti
Sym symphony ST 200i
kim nederse desin. sonuç bünyenin sağlamlığına ve bagışıklık sistemine baglıdır. ayrıca vücuttaki kana baglıdır.bazı insanın bünyesi kan yapmaz, kilolu olsa bile üşür

Aynen doğru Meteciğim, örneğin kutup ayıları balinalar foklar ve penguenler yoğun yağ tabakası sayesinde -30 derecelerde bile donmadan yaşayabiliyorlar.
Hatta kutup ayısı buzun içinde oyduğu yuvada yavrusuyla beraber kış uykusuna yatıyor, sen ben tabiiki o kadarını yapamayız.:cherry:
Bundan 30 sene önce 56-57 kiloydum, Bodrumda Temmuz ayında denize girince bile dişlerim birbirine vururdu, şimdi 91 kiloyum ve 48 yaşındayım kaç senedir üşüdüğümü bilmem hatta geçen ay Ekimin ortasındaki serin havadan sonra Çeşmede denize girdim üşümedim bile.:thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

Çok soğuk diye birşey yoktur, az votka vardır, ya da az aslan sütü.

F54

ağa senin kemikler iri olduğu için iliklerine soğuk geçmiyor eğer soğuk geçerse bak bakalım seni hangi doktor kurtarır... yani yemeye devam et kim ne derse desin CAN BOĞAZDAN GELİR bunun anlamı ise ne kadar köfte yersen o kadar sağlam olursun:cherry:

hocam 194 boy 140 kg bir adam olarak söylüyorum. kesinlikle kilodan :cat:

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
kilo ve sağlam bünyeden ama yaşlanınca acısı çıkar gibi geliyor bana

Motoru bilmem ama kiloyla alakalı olmadığını söyliye bilirim.. 150kg civarındayım ama donuyorum. Hatta şu anda saat 04.30 civarını gösterirken ellerim ayaklarım ve bel çevrem buz gibi. Üzerimde atlet, tişört ve polar mevcut. Altımda ise şort eşofman altı ayağımda da 2 çift çorap :) Kiloyla alakası yok yani anlıyacağınız...

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Bundan 30 sene önce 56-57 kiloydum, Bodrumda Temmuz ayında denize girince bile dişlerim birbirine vururdu, şimdi 91 kiloyum ve 48 yaşındayım kaç senedir üşüdüğümü bilmem hatta geçen ay Ekimin ortasındaki serin havadan sonra Çeşmede denize girdim üşümedim bile.:thumleft:

Valla ben 30 yıl evvelini hatırlamıyorum da 20 sene evvel filinta gibiydi ;) Ama inşaat demirini halka yapıp eline verirdi orası ayrı konu :) MZ251 vardı o zamanlar, hey gidi günler hey...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar