slm

merhaba arkadaslar ben çamlıcadan motorsiklet tutkunu erol.hepinize selamlar

:mrgreen: :p :cherry: :rendeer: :queen: merhaba hoşgeldin arkadaşım berk ben

merhaba

teşekkür ederim.ben daha çok yeniyim ve başlamanın yaşı yoktur diyerek ten başladım.

Süper Moderatör (BBRR)
olsun bu sevdaya gönül vermiş niceleri böyle başladı umarım güzel dostluklar kurarsın aramızda resim yokmu resim avatar:mrgreen:

sagolun arkadaslar.bende umuyorum kı guzel dostluklar ve ıyı gunler olur.bu arada berkforce foto var daha yenı uye oldugum ıcın daha profıl olusturamadım.sımdı yukleyecegım

ana sayfayı takip edersen ordaki toplantılar ve faliyetleri kaçırmazsın ist içi saygılar

moto

arkadaslar ben daha bugun bır arkadasım sayesın de aranıza katıldım.katıldıgıma da mutlu oldum umarım hersey guzel olur.bugun bıraz konustum arkadasımla ama bılmıyorum .... daha henuz motorum yok ve motor almak ıstıyorum sızce ne yapmalı ve ne almalıyım. neyle baslamalıyım. bur arada berkforce tavsıyelerın ıcın sagol..

oncelıkle hosgeldın.. hangı tarz motor ıstıyorsun ne kadar butcen var

butce hıc dusunmedım desem benım ıcın onemlı olan yenı basladıgım ıcın guvenlı olması.berkforce ufak 250 lık bır motor almamı tavsiye ettı de

Selam ilk önce aramıza hoşgeldin.
Ben 9 ay bu konuyu kafamda pişirdim durdum. Benzer şekilde bende bütçemi geniş tutmaya karar vermiştim. Ama motor dediğin şey bir defa filan alınmıyor. Yani kendince devamlı başka bir modele atlıyorsun.

Şunca zamandır (11 ay oldu) öğrendiğim şey :

1- cc tamamen aldatmaca. 50 cc azmış 650 cc çokmuş hikaye. Başlamak için 250 cc üstü kötü ama altıda çok kötü değil. Bende 125cc var maşallah keçi gibi tırmanmadığı bağ bayır yok gibi.

2- Tekerler cidden çok önemliymiş. Scooter alırsan ki en iyisi o en az 13lük alıcaksın.

3- Amacınıza ve kendi beden ölçülerinize göre bir motor almanız gerekmekte. Ben azıcık bücürüm o yüzden boyumu aşanlardan uzak duruyorum.

4- Milletin gaza getirmeleri bende şu var bu var ona binilmez gibi daha çok motorun kullanımını aşan egoyu tatmin etmek için motor alanlardan uzak durulmalı.

Bütün bunların sonunda benden beklenmeyen şey oldu ve Mondial 125ZN aldım. Çin işi ama satan yer hem bayi hem servis. En azından sizi dinliyorlar ve sizdeğil onlar sizi hemde 3 defa filan arayabiliyorlar. Benim motorda ki tek şikayetim motorun tekerleri küçük ve savrulma yapıyor. Hafif olduğu için 125cc motor ile çekiş gücü bir harika.

Tipide benim gibi 30ların ortasına gelen birine göre uygun. Fazlada düşünmedim açıkcası. İyi marka büyük marka dedikleride tok satıcı. Ben Hondaya selam verdim borçlu çıktım.

Size bütün bunları söylerken A2 aldığınızı ve tüm korumaları giyeceğinizi tahmin ederek yazıyorum.

Şu an en erken sonbahar en geç kış sonu için motor araştırıyorum. Yavaş yavaş model atlayarak gideceğim ama pahalı ve bilinen marka alıpta acemiliği atlatırken neden tonla para veriyim ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar