Hiç boşuna konuşmaya gerek yok arkadaşlar.Bu hükümeti halkımız seçti,cefasınıda halkımız çekecek,çeksinler kusura bakmayın ama bizim milletimiz herşeyi hakediyor.Kurunun yanında bizim gibi yaşlarda yanıyor orası ayrı.Demokrasi işte ne yapacaksın.Ama demokrasi bu ülkede hiçbir zaman gerektiği gibi kullanılmadı hiçbir işe yaramayan bir demokrasi bu ülkemizdeki demokrasi.Yazık valla;ben akaryakıt zammına yanmıyorum akaryakıttan önce Türkiye'de bir çok sorun var.Türkiye'nin iş yapan,üretim yapan,ihracat yapan,emek harcayan,işçileri aç bırakmayan fabrikaları,kuruluşları,müesseseleri birileri tarafından babasının malı gibi peynir,ekmek gibi satıldı,yok edildi.Bizim halkımız bunları görmezden gelip sandık başında bunlara dur diyemedi.Kimse burada bunu tartışmasın artık bence.Çünkü biz gerçekten herşeyi hakediyoruz.Bu ülkede daha eylem yapmayı bile bilmiyoruz,sokaklara çıkıp slogan atmayı eylem zannediyoruz.Halbuki akaryakıt zamlarına en güzel eylem kamyoncuların,otomobilcilerin kısacası bu akaryakıtı kullanan insanların geçici bir süre kontak kapatması olacaktır.Düşünsenize bir;bu ülkede bu saydığım kişiler bir gün süreyle kontak kapatsalar bu ülkede hayat durur devletin bir günde cebine gireceği onlarca para bizim cebimizde kalır.Kamyoncular,tırcılar vs.1 gün bile kontak kapatsalar bu devlet zarara uğrar,düşünün o malları taşıyacak insan,araç olmasa istersen benzine yüzde bin beş yüz zam yap ne yazar.Hükümet acından ölür.O zaman aklına gelir işte devletin analıkmı babalıkmı yapacağı.
Bir başka konuyada bu topic içinde değinmek istiyorum belki yeri değil ama ne zamandan beri değinmek istiyordum.Şu Çin'deki Türk katliamları.Yazık gerçekten bize yazık.Ne diyimki oradaki ölen insanlarımız atalarımıza Allah rahmet eylesin.Fakat biz daha gözümüzün önündeki değerlere sahip çıkamazken kmlerce ötedeki hısımlarımıza üzülüp duruyoruz.Sakın yanlış anlamayın tabiki üzüleceğiz Çin'i protesto edeceğiz,oradaki insanlarımıza sahip çıkacağız fakat şimdi yeri değil.Dün sokaktan geçerken bir stand gördüm müzik çalıyordu yaklaştım ve durup izledim ülkücü türküleri,müzikleri çalıyordu ve pankartlarda Çin protestosu vardı.Çok üzüldüm ama o Çindeki katliam gören insanlarımıza üzülmedim orda bir bok yaptığını sanan ülkücü gençlere üzüldüm.Arkadaşlar hatırlarsınız bu ülkedeki ülkücüler turancılar bundan 50-60 sene önce Atatürkçü gençleri Amerikanın oyunlarıyla kominist diye sokaklarda linç etmişler,içlerinde gerçekten koministte olabilir ona bişey demiyorum.Ama şu zamanda onlardan Çin'i boş boş protesto etmelerini değilde İstanbul'Da eylem yapan DTPlileri,bebek katili İmralı'da yatan katil Apoyu savunan o insanlıktan nasibini almamış topluluğu protesto etmesini beklerdim.Nerdesiniz ülkücüler nerdesiniz adamlar polisle çatışıyor İstanbul'un göbeğinde ey gidi ey.Siz uyuyun.Bir zamanlar bu adamlar dağda çatışırlardı askerimizle Mehmetçiğimizle.O zamanlar deselerdi bu adamlar birgün şehire inecek ve polislede çatışacak kimse inanmazdı hatta vatan haini bile derlerdi onu söyleyen kişiye.
Sonuç olarak şunu demek istiyorum ne eylem yapmayı biliyoruz,nede bu ülkeye sahip çıkmayı biliyoruz,diplomasi bilmiyoruz arkadaşlar.Osmanlı diplomasiyi bilmediği yüzünden yıkıldı.Atatürk diplomasiden iyi anlayan son Türk'tü.