slm, otomatik motorlar

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza,motorlar hakkında fazla bir bilgim yok. Onun için size bir şey sormak istiyorum; bu otomatik motorsikletler hakkında ne düşünüyorsunuz? vitesli olanla arasında ki avantaj veya dez avantajı nelerdir. yardımcı olursanız sevinirim :bounce: :bounce:

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan taşınmıştır.»»»»»»
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: BBRR **************

Moderatör tarafında düzenlendi:
hoşgeldin arkadaşım.:rendeer:

otomatik motorlar rahat şehiriçi kullanımına daha uygun
vitesli motorlar daha az yakıt tüketir bakımları daha kolay (örnek:ybr125 ve beat100)

daha çok ama benden bu kadar :)

hoş bulduk :) arkadaşlar.Motorum yok birtane almak istiyorum. Baklaım kısmetse bi regal raptor almayı düşünüyorum :mrgreen:

ben otomatık motor kullanıyorum cok rahat.vıteslı motorda zıncırı yaglamak gerekıyor .zıncır yagı arka tekerlege dagılıyor:pr: her 1000km de zıncır gevsıyor zıncırı gerdırıyosun.ayakların dısarda kalıyor butun ruzgarı yıyıyor.sen en ıyısı otomatık al bıraz fazla benzın yıyıyor ama keyfıne deger bence.

hoşgeldin. İkisininde birbirine göre avantaj dezavatajları var.Ayrıntıları siteyi şöyle bir gözden geçirsen bile kaparsın.:cat:

hoşgeldinnnn ikiside ayrı şeyler ya avantajı dezavantajı yok aslında ........

hoş geldin aramıza.:rendeer:
otonatik motoru kullanması dada rahat.soğuk havalarda önü kapalı olduğu için avantajlı.ama vitesli motora binmenin zevki çok ayrı

Otomatik motorda sürüş daha güvenli çünkü senin kullanman gereken sadece
ellerin , o nedenle yola daha iyi konsantre olunuyor kaza riski azalıyor !!

selam arkadaşlar,serhat ekmekci otomatik motosikletlerde şaft ve zincir yerine kayışla aktarma kullanılmaktadır.Örneğin mobiletlerde varyatörle kasnak arsındaki kayışlı sistemin benzeri scooter'larda tekerlekle motor arasında kullanılmaktadır.Tabi bu kayış mobiletlerdekinden daha geniş ve kalındır.Ayrıca bu kayış normal durumda oldukça gevşek olup,motora gaz verildiginde varyatörün sağladıgı sonsuz dişli benzeri yapı sonucunda tekerleğe güç aktarmakta ve motoru harekete geçirmaktedir.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar