sj4000 video sorunsalı

Arkadaş sorununu çözmüş, ancak ben sjcam sj4000 hakkında bir bilgilendirme yapmak istedim.

Siz burada aslında genel olarak doğru bilgi vermişsiniz. Ancak sj4000'in 60 fps çekimi gerçek 60 fps değildir, aynı kareyi 2 kere kaydederek aslında 30 fps olan görüntüyü 60 fps'ye çıkarır(Ne kadar saçma gereksiz gelse de durum böyle), bu da sadece dosya boyutunu büyütmekten başka bir işe yaramaz. Çektiği 60 fps gerçek 60 fps çekimi değildir yani. Onun için sj4000'de hangi çözünürlük olursa olsun 30 fps çekmek daha mantıklıdır.

Aynen hacı 720p 60fps de kamera 720 çekiyor ama görüntüde bir şeyler oluyor güzel değil bence. 1080P 30fps, 720p 60fps den daha güzel. Linkini verdiğim satıcıda çok ilgili adama o kadar soru sordum hepsini usanmadan cevapladı üstüne bugün aradı özel olarak anlattı. Reklam yapmıyorum ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Benim indirim kuponu vardı ondan ucuza aldım kamerayı. Birde aliexpresle filan uğraşmak istemiyordum

aslında abartılacak bir şey yok tamamen sensörden kaynaklanıyor. sensöre yeterli ışık düşmediği için cihaz daha fazla ışığı toparlamak adına pozlama süresini düşürüyor. Örnek vermek gerekirse yeterli ışık altında 1/1000 ışık düşüm zamanı yeterli olurken ışığın yetersiz olduğu akşam ve gece vaktinde bu süre 1/10 belki daha da altına düşecektir. Cihaz bunu telefi edebilmek için devreye iso dediğimiz kavram girecek iso ne kadar artarsa bu sefer bu kumlanma başlayacak ama düşük pozlama nedeniyle hareketli görüntülerde meydana gelen bulanıklaşma sorunu en aza inecek. vs. vs. fotoğrafçılıkla ilgilenen hemen hemen herkes genelde bu konulara vakıf oluyor :mrgreen: yani problem fps değil sensöre düşen ışığın işlenme ve toplanma süresi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar