sizin gözünüzde tamirciler

benim 10 yıldır ğittiğim bi usta var adamla kanki oldu :queen:son iki yıldır adam benden para almıyor kesinlikle hatta bazen ufak tefek parcasınıda değiştiriyor yinede almıyor :)gecen sene motoru rektefiye ettirdim sadece parcasını aldım el işçiliği veremedim imkanı yok veremiyorum herkese böyle bir usta nasip olur insallah :queen::queen:

Öüşteri ve usta bağını iyi tutmak lazım , çok haşır neşir olunca olaylar karışıyor.Herzaman tek üslupla takılmak lazım.

Eğer işinin yapılmasını istiyorsan.
bence çok doğru

böyle bin boşver ne gereği var üç kuruşluk motora "tipi muhabbetler duyuyorum hoşuma gitmiyor
şimdi kardeş senin motosikletiniz usta dört dörtlük yapsa parça v.s. tam olarak moblet parçalarını bilmiyorum ama kendini geçer o sana öyle bir fiyat çıkartınca ya usta motor neki diyeceksin isarelik yapsa bu kezde arza verince yine ustaya suç bulacaksın yani yukarı bıyık alt sakal hesabı oda ne gerek var başım ağrımasın diyo yapmıyo

Yeri geldi gene param çıkışmadı bu sefer başka birine ben "sonra veririm" dedim ve sürekli gittiğim bir yerden " ben paramı bilirim,kusura bakma nereden bulursan bul getir" gibi öküzce bir laf işittim.
şimdi devamlı gittiğin bir yerse ayıp etmiş fakat yeni tanıştığın müşterilerde bunu diyebiliyor genelde kuryeler bu işten para kazandığı için oluyor olmuyor motorunda yapılması lazım yapıyorsun fakat hep ustada suç yok üçkağıtçılarda var

th_32323773f9bc13612c811.JPG

bunlar güvenmediğim kişilerin bıraktığı ruhsatlar aylar geçti halen alan yok ruhsatı bırakıyım diye gidenler kimisi motosikletinide aldı depomda 5 tane motosiklet var birisi 1,5 senedir gelmedi motosikletlerin hallerini çeker yollarım belki sahipleride görür resmen çürüyo birini hurdacıya verdim yamaha kros 90 modellerdeydi adam gelmedi 1 sene sonra beni aradı motorum nerede diye hurdaya verdim dedim laga luga ediyo utanmadan kardeşim 1 senedir nerdesin sen diyorum vaktim olmadı diyo ben onların motorlarını depo depo taşımak zorunda değilimki kimisi ilk kez gelir motoru yaparsın iş bitince usat bi ara bırakıyım der kardeşim biz tanışıyormuyuz neden motoru yaptırmadan önce usat param yok daha sonra bırakayım sen yap demiyorsun bizde eşşek değiliz elimizden geldiğince yardımcı oluruz elimdeki acil işleri bırakıp bana onu yaptırıyor para vermiyor ve birdaha görmüyorsun tabi böyle çok alacağım var bunları bulmak için dükkanı kapatıp 2 gün gezmen lazım ne gereği var o gezsin senin peşinde tabi herkes böyle değil

ben Honda Servise gidiyorum valla motora bakım yapılırken ynaında duruyorum oradaki tamircilerle sohbet ediyorum :) Aslında yasak ama alıştılar bana :p

benim başım servisle çok ağrıdı usta diyorum motor 80 i geçince titeşim yapıyor ustadan cevap abi sende 80 i geçme.........usta diyorum 5.vitesde ses yapıyor geri 4 e atıyor cevap abi sende 5.vitesi kullanma....ben bu adama dalmadım 7 ay sonra 2-3-5 vites komple bitti gittim benim ustaya söktürdüm vites takımını aldım doğru servise usta dedim albu vites grubunu biyerine monte et dedim verdim eline patronuna anlattım garantiye aldı komple değiştirdi sonrada ustayı değiştirdi.Şimdi servise gitmiyorum kendi ustam var abi kardeş gibi olduk o nederse alıyorum bazen para bile almıyor.Geçen sene kaza yaptığımda motoru topladı düzeltti bu sene verecem parasını öyle bir usta ve çooooooook zeki

benim başım servisle çok ağrıdı usta diyorum motor 80 i geçince titeşim yapıyor ustadan cevap abi sende 80 i geçme.........usta diyorum 5.vitesde ses yapıyor geri 4 e atıyor cevap abi sende 5.vitesi kullanma...
:mrgreen::mrgreen: gerçekten komik motora binme bari.

3-ilk gittiğiniz yerin mekanınamı baktınız yoksa ustanın şeklinemi veya birimi tavsiye etti
4-çin malı servisliği yapan bir ustaya marka motosikletlerinizi götürürmüsünüz.
5-ustanın yaptığı yerden 1 hafta içinde motosikletiniz aynı arzayı verdimi.verdiyse tekrar gittiğinizde sizden para aldımı
6-hiç alakasız parçaları değiştiren oldumu.
7-ben şu an gittiğim ustayı hayatta bırakmam diyeniniz varmı nedeni nedir.
8-gittiğiniz yerde sizin için en önemli şey nedir?

Valla ilk gittigim yer haliyle sımdıkı motorumun servısıydı ustanın tıpıne cok bakmadım yerı zaten bıldıgınız servısdı ıste.

Valla atıyorum Yamaha yada Honda marka motoru kendı servısıne getırırım ancak cok acılse ve kendı servısınıe goturemıyorsam gonul rahatlıgıyla sımdıkı Ustama gotururum.Kı kendısı daha once Yamaha da calısmıs bır ınsan.

Bir kere oldu debrj contası taktırmıstım 1 hafta kadar sonra tekrar aynı yerden conta attı ve tekrar getırdıgımde (conta ucretini ) hıc bır ucret alınmadı ( ki işçilik ucreti vermıyorum zaten hıc bır zaman)

Kesınlıkle hıc alakasız parca degısımı olmadı olmazda zaten.

Evet ben suanda gıttıgım ustayı kesınlıkle bırakmam ( motorumu degıstırmedıgım surece sonucta Asya nnın kendı servısının ustası.)

Gittiğim yerde en onemli şey gelen kısıye nasıl davrandıkları nasıl ilgli alaka gosterdıklerı Ustanın bilgi becerısı ve durustlugu , ucretlerde hak edilen kadar ücret alıınması.

Allaha sükür 2 senedir servisle isim olmadı ama ufak tefek seyler icin gittigimde ne kadar düzenbaz ve kazıkcı insanlar olduklarını anlamak güc degil!
Edirne'de yaşamak bu acıdan cok büyük bir talihsizlik, bu kadar TOK bir esnafı olan sehir yoktur:pr:

Bursa'da Honda servisine rutin bakıma götürmüstüm, hersey cok iyi ama orda da fiyatlar cok yüksek.

Benim en büyük sikayetim tamircilerin fazla laubali davranmaları, o yüzden kesinlikle tek üslupla konusmak lazım.

Motorunu kendi tamir edebilenler gercekten de cok sanslılar, Allah benim gibi motordan anlamayıp tamircilere muhtac olanlara yardım etsin:salut:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Ben eski motorumu periyodik bakımları için yetkili servise götürmüştüm bikaç kere. Daha sonra anladım ki bakımlarda hiç birşey yapılmadan 60-70 lira cepten gidiyor. Ufak ufak başladım kendim yapmaya bakımları. Zararın neresinden dönerseniz kardır. Servisin periyodik bakımda tespit ettiğim yanlışları; hava filtresini değiştireceğine tornavidayla delmiş. Allah ne verdiyse motora girsin ne farkeder ki servis için? Temizlememiş bile. Motorun kendi bujisinden takacağına gitmiş aynı markanın başka bir modelini takmış (NGK DPR7EA-9 takacağına, DPR8EA-9 takmıştı sanırım). Benim benzin de egzoztan yanmadan çıksın, ne farkeder ki servis için? Kalkışta titreme yapıyodu motor, gitmiş tahrik burçlarını yağlamış. Bi açıp baktık toz kaplamış her tarafını. Ne farkeder ki servis için? Tohumuna para saymadı sonuçta.

Bunun gibi servislerin yaptığı bir sürü hatadan bıktım. Çok mecbur kalmadıkça her türlü bakımını kendim yapıyorum artık motorumun. Siz de mecbur kalmadıkça servislere gitmemeye özen gösterin. İstisnaları saymıyorum, tabiki aralarında işini severek ve bilerek yapanlar da var. Ama bana denk gelmedi henüz...

Ben adanadaki tüm servisleri tek tek deniyorum ,bi yaptırdığım yerde bi daha yaptırmıyorum,taki tüm servisleri deniyene kadar,ama en gıcık aldığım şey,ustaların artist umursamaz tavırları,yok yani müşteri benmiyim onlarmı anlamıyorum

Adanadaki bütün servislere borç takıyonda ondandır canım...:queen:

yoksa hepsi şeker gibi adamlar:cat:

bence çok doğru

şimdi kardeş senin motosikletiniz usta dört dörtlük yapsa parça v.s. tam olarak moblet parçalarını bilmiyorum ama kendini geçer o sana öyle bir fiyat çıkartınca ya usta motor neki diyeceksin isarelik yapsa bu kezde arza verince yine ustaya suç bulacaksın yani yukarı bıyık alt sakal hesabı oda ne gerek var başım ağrımasın diyo yapmıyo

şimdi bana daha önceden konuştuğumuzda şöyle yaparıum böyle süper olur diyince ve olmayınca üzülüyorum.bir de parça bulmak dert bu lanet şehirde konyada olsa usta da bol parça da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar