Sizi gidi çok bilmiş ukalalar

Herhangi birşey sormak için değil paylaşmak için yazıyorum bu konuyu.

Yolda giderken sürekli olarak arkamı kontrol etme huyum vardır. Gözüm yolda aynalarda sağda solda, manevra yapacağım zaman kör nokta sebebiyle manevra yapmadan önce aynadan bakarım, sonra da başımı çeviririm, baktım temiz, o zaman çıkarım yola. Alışkanlık ve otokontrole binmiş bir durum bu bende.

Yine aynı şekilde gidiyorum, gözüm sürekli aynada, en yakın araba 300 metre uzağımda, onun dışında yol açık, yola bağlanan tali bir yolda yok. Temiz, sağ tarafımda boş, önde, asfaltta logardan kaynaklı bir kaç çıkıntı yer var, zıp zıp zıplamamak için manevra yaparak ilerliyorum.

Gerzeğin birisi kırmızı ışıkta beklerken aracıyla yanaştı yanıma, bu ufak manevralarımı yaparken arkamda 300 metre geride süren arabanın ta kendisi idi, meğer ilkokul arkadaşım imiş, "çok tehlikeli kullanıyorsun, çok manevra yapıyorsun, Allah korusun arabanın birisi alacak ezecek seni bak! Sonra ruhuna fatiha okuruz", anında kafamda bir ateş topu belirdi, tırnaklarım yerlerinde sivrildi, gözlerim kısıldı, tam saldırı atağına geçiyordum ki, Allah'ın belası yeşil ışık yandı, cevap vermeden bastım gaza gittim.

Ulan gerizekalı dümbük, hayatında belki de hiç motosiklet kullanmamışsındır, nasıl sürüldüğünü bilmiyorsun, ne yukardan yukardan bakarak bana fikir satıyorsun, elbette ben, bilmeden sürüş yapacak kadar canımı sokakta bulmuş değilim. Haklı olsa sinirlenmeyeceğim. Tavsiyedir diye heybeme atacak ve dinleyeceğim, ama boş boş büyüksünme.... Kaskımla kafasına vursaydım nasıl olurdu acaba :pl:

6d0e3fae377dd3562e117076be07bc97.jpg

Herhangi birşey sormak için değil paylaşmak için yazıyorum bu konuyu.

Yolda giderken sürekli olarak arkamı kontrol etme huyum vardır. Gözüm yolda aynalarda sağda solda, manevra yapacağım zaman kör nokta sebebiyle manevra yapmadan önce aynadan bakarım, sonra da başımı çeviririm, baktım temiz, o zaman çıkarım yola. Alışkanlık ve otokontrole binmiş bir durum bu bende.

Yine aynı şekilde gidiyorum, gözüm sürekli aynada, en yakın araba 300 metre uzağımda, onun dışında yol açık, yola bağlanan tali bir yolda yok. Temiz, sağ tarafımda boş, önde, asfaltta logardan kaynaklı bir kaç çıkıntı yer var, zıp zıp zıplamamak için manevra yaparak ilerliyorum.

Gerzeğin birisi kırmızı ışıkta beklerken aracıyla yanaştı yanıma, bu ufak manevralarımı yaparken arkamda 300 metre geride süren arabanın ta kendisi idi, meğer ilkokul arkadaşım imiş, "çok tehlikeli kullanıyorsun, çok manevra yapıyorsun, Allah korusun arabanın birisi alacak ezecek seni bak! Sonra ruhuna fatiha okuruz", anında kafamda bir ateş topu belirdi, tırnaklarım yerlerinde sivrildi, gözlerim kısıldı, tam saldırı atağına geçiyordum ki, Allah'ın belası yeşil ışık yandı, cevap vermeden bastım gaza gittim.

Ulan gerizekalı dümbük, hayatında belki de hiç motosiklet kullanmamışsındır, nasıl sürüldüğünü bilmiyorsun, ne yukardan yukardan bakarak bana fikir satıyorsun, elbette ben, bilmeden sürüş yapacak kadar canımı sokakta bulmuş değilim. Haklı olsa sinirlenmeyeceğim. Tavsiyedir diye heybeme atacak ve dinleyeceğim, ama boş boş büyüksünme.... Kaskımla kafasına vursaydım nasıl olurdu acaba :pl:
Ceyda hanım bir gün onu 5 çayına davet edin sonra karşısına geçin bu söyldiğiniz "Ulan gerizekalı dümbük"tam çayı yudumlarken söyleyin.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Cok ayip etmis,terbiyesiz.::yanliss:::yanliss:

ukala : Kendini akıllı ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan (kimse)

çok bilmiş ukalanın sözlük karşılığına denk geliyor.
çok bilmiş + ukala = ukala + ukala

cık,
olmamış.
otur sıfır.

Selam ceyda hanım bencede çok haklısınız. İsterseniz birer çay içip bu elim vaka hakkında istişare yapabiliriz.

Adam kendince iyiliğini istemiş, motosiklet kullanmayı biliyor bilmiyor o ayrı konu.
"Teşekkür ederim" de geç. Ne bu afra tafra ego :cherry::queen:

Ya o ilkokul'da kafasına sulukla vurduğun çocuk şimdi profesyonel bir motosiklet sürücüsü ise ve seni inceden uyariyorsa yada bilinç altına yerlestiriyorsa ?

bana da bi tanesi öyle dedi....aynen bu şekilde. ışıklarda.
"he he" dedim, "acemiyim ben. ehliyeti dün aldım..."
gözü faltaşı gibi açıldı, yeşil yanınca gözden kayboldu.
bunlara böyle cevap vermek lazım.

Ceyda hanım bir gün onu 5 çayına davet edin sonra karşısına geçin bu söyldiğiniz "Ulan gerizekalı dümbük"tam çayı yudumlarken söyleyin.

Bunu ona söylemek için çaya davet etme zahmetine girmeme gerek yok bence. Dip Not: Dümbük halk ağzı olarak dilime takılmış bir kelimedir. şimdi anlamına bakmak için googledımda amanın küfürmüş bu.. yanlışlıkla küfretmişim haberim yokmuş. aman neysee...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:55 ----------

Forum kalitesi yerlerde.

Merak etmeyin siz gideerseniz yükselecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:56 ----------

ukala : Kendini akıllı ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan (kimse)

çok bilmiş ukalanın sözlük karşılığına denk geliyor.
çok bilmiş + ukala = ukala + ukala

cık,
olmamış.
otur sıfır.

Ukala eşittir ben demiş olsaydınızda anlamını gayet net açıklardınız ;) (şaka şaka takılıyorum.)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------

Ya o ilkokul'da kafasına sulukla vurduğun çocuk şimdi profesyonel bir motosiklet sürücüsü ise ve seni inceden uyariyorsa yada bilinç altına yerlestiriyorsa ?

Yine de bu şekilde çok bilmş konnuşma hakkına sahip olamazdı. Kaldı ki motorsiklet sürmeyi biliyor olsaydı o cümleleri kurmazdı, zaten gayet normal bir sürüş yaptığımı idrak ederdi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:39 ----------

İşte bu yüzden yanında silahla gezmemek lazım

Biber gazı ve şok cihaı ile geziyordum normalde, şok cihazım bozuldu, biber gazım çalındı. Neyse ki tırnaklarım ve yüksek çene kuvvetim var :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

ilkokulda oynadığınız sekseklerin, körebelerin hiç mi hatırı yok?

:mrgreen: bu komikti işte

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

Adam kendince iyiliğini istemiş, motosiklet kullanmayı biliyor bilmiyor o ayrı konu.
"Teşekkür ederim" de geç. Ne bu afra tafra ego :cherry::queen:

söylev şekilde o şekilde olsaydı egoma zeval gelmez afra tafra yapmazdım. Bildiğin halis muhlis katıksız ukala

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar