arkadaşım, bir cross'cu olarak sana hoşgeldin diyorum.. Cross motorlar hafif olmakla beraber, kontrolleri iyi bir denge ister.. kabaca; Cross'lar sahip oldukları yükseklik, hafiflik, tork, sağlamlık ve komplike olmayan motorları ile engel tanımaz, ekonomik, sağlam, basitce tamir edilen, dayanıklı motorlardır... ruhun cross'cu bir yapıdaysa kesinlikle başka motorlar bir yerden sonra seni tatmin etmez.. (bkz ben.. aha tork aha şekil 'xjr 1200' ama gel gör ki illede 'baghira'...)
cross motorlar yapıları gereği trafikte daha az yoruyor ve şehir içi ve arazide daha hızlı ulaşım sağlıyor olsalarda Crossla 60 ile giderken yaptığın fren 1000rr ile 160'la gidiyorken yaptığın ani frenden daha tehlikelidir.. çünkü cross hafiftir, yüksektir ve hoplayıp zıplamaya yada drift'e yer arar.. veya rüzgarlı yollar cross'cu için kolay değildir dikkat ister, su veya başka maddeler dökülmüş yollar cross tekerleği için hiç hoş anlar vaad etmezler..
şimdi sen bir cross motor aldığında onu ne kadar iyi kullanıyorsan kullan trafik pratiğin eksikken 2 değil 3 kere dikkat et.. çünkü cross motorlar maalesef ki diğer pekçok ağır motorun yaptığı gibi sürücüsünün hatasını kapatmaz.. aksine cross un beyni tamamen sensindir ve kontrolu asla bırakmamalısındır..
boy ve kilonu bilmiyorum hatta ekonomik durumunu da bilmiyorum ama, yamaha yada honda nın 2. eline bak.. 125 cc yada 200 cc tribine girme.. inan ugraştıgına degmez..motor temizse ve begendiysen al hic 'cc' diye kasma.. ayrıca yamahanın 125 cc lik crossu seni 200 luk zongshenden kat ve kat memnun eder.. ha zongshen yada ramzey alacam param ona yetiyo falan diyorsan o da ok.. sonuçta 7-8 metrelik atlamalar yapmayacağını düşünüyorum o çinlilerde sana pratik yapma ve 'motor' dan anlama derslerini vereceklerdir.. ayrıca yıllardır kullanıla kullanıla çinli cross larında her şeyi öğrenildi ne de olsa..