sizce sorun ne?

arkadaşlar,abiler merhaba.. motorumda debriyajı bırakırken bir takırtı sesi geliyor hani zincir bol olurda debriyajı bırakırken vurur ya öyle bi ses. Debriyaj balatalarını değiştirmiştim orjinal değildi hadi dedim ondandır belki çünki değişimden sonra oldu bu ses orjinal taktırdım serviste yine ayrı sorun devam ediyor.Bırakırken debriyajı bi sarsma başlıyor ve tak tak tak zincir vuruyor gibi sanki birde her zaman yapmıyor bunu anlamadım gitti neden.Ama zincirde vurmuyor olabilir tam bilmiyorum gelen ses nereden oluyor dediğim gibi bu olay olduğunda silkeleme başlıyor takur tukur sesler geliyor .Ne hikmetse ne zaman servise götürsem orada yapmıyor bunu.... Bi fikri olan ya da başına gelen biri varmıdır acaba çok sinirimi bozuyor artık bu iş.Ses gelmesini geçtim dönüşlerde lastiğide kaydırıyor.. Saygılarımla...

10 numara bi uzmanlık sorusu olmuş. Ses zincirdenmi,karteldenmi,arka göbektenmi geliyor? lastiği kaydıracak kadar zorluyosa yaptırmaman binmeyin. Sorunu şurlarda arayın. Şanzuman, dişliler ve zincir, uzamıs zincir komprasöre binince sağa sola,aşağı sürtebilir.arka kampana lardada sorun var cbf lerin. Ufak bi ihtimal de orası. Görmeden,duymadan bu kadar.

Kaplin e bakin. Surekli sert kalkislarla kullanildiysa degismesi gerekebilir.

sert kalkışlarda bulunmam genellikle ama fikrin için teşükkür ederim. Zincirim bol değil ve zincir dişli takımım daha yeni nolduysa debriyaj balataları değiştikten sonra olmaya başladı bu sorun bunu belirteyim ayrıca ses orta göbekten motorun oralardan biyerden geliyor ilginize teşükkürler arkadaşlar

sanırsam debriyaj sistemimdeki yaylarda olan boşluktan dolayı yada taşında olan boşlukanmı ne tam anlamadım ama bu sebeblerden birinden kaynaklanıyormuş. Hiç bu parçaları değiştiren oldumu fiyat olarak bilgisi olan? Birde balatalara bi zarar verirmi acaba?

kalkarken kavraman tam ayırmıyor yahut tam kapanmıyor tastan takırtı sesi geliyor..ya biraz daha gaz verip kalkmayı dene ya da baskı balatayı söküp bi baktır yaylar mı gevşek? belki balatalar dandiktır ondan da yapar

bakıcaz artık bu hafta söktüreceğim.Balataları honda servisinde taktırdım orjinal dediler ama öyledir heralde :D:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar