Tek zorluğun Manisa Balıkesir hattı olacaktır. Yenikapı-Bandırma feribotunu kullan. İzmir üstünden inersin. Afyon - Kütahya yerine. Hava durumuna mutlaka bak.
Acilen yetişmen gerekiyorsa, işin zor olur; gidemeyebilirsin. Gezegeze giderim dersen, üşüdüğünde, öğleden sonra 16.00 bile olsa, çeker bir gece yatar ertesi sabah devam ederim dersen; olabilir...
100-110'u unut... Düz yolda rüzgar felaket çarpıyor; sis, yağmur vs... Virajlı yollarda da zaten o hıza çıkamıyorsun... Ortalama hızın 60-70 km/h olursa, iyisin... Bu sürüş süren için. Molalar hariç. Molaları da 15 dk çay molası olarak sayma; üşüdüğünde oturuyordum ısınıp tekrar kalkıyordum derken 1,5 saat geçiyor zaten...
Ama, eğlenceli olur mu, olur ... Ben de planlıyordum Nazilli - İstanbul'u Aralık için; erteledim (hava durumu haricindeki sebeplerden). Ama yola çıkacak olsam, bir gece Manisa'da yatarım; ikinci günün akşamı da Bandırma'ya kendimi atsam, tamamdır diye hesaplamıştım ...
Elbette full ekipman ile yola çıkmayı unutma ... Çıkacak olursan, haber et; okuruz. Şimdiden iyi yolculuklar (ama böyle yazdık diye gaza gelme... Karar senin).
Okuyunca farkettim; kar konusuna değinmemişim. Aralık'ta kar yoktu. Şimdilerde, kar sanki her yer... 15 gün sonra ne olur bilinmez.
Kar varsa, ve yetişmen gerekiyorsa, unut gitsin. Kar olsa bile kalkasıya pansiyonda sıcak sahlep içerim, çevreyi "yürüyerek" dolaşırım diyorsan, olur o zaman ... Ne gezi olur ama ... bak heveslendirdin şimdi beni de ... (sen yine de gaza gelme ... )