Sizce nasıl yapmış olabilir ?

Youtube dolaşırken ilginç birşey gördüm sanırım performans kazanmak için sonradan yapılmış birşey.Bunu yapmak mümkün mü ?

[yt]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zsqMAMFle0k&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zsqMAMFle0k&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/yt]

nereye ne yapmis anlasilmiyorki. motosiklet oldugunu ancak sonlara dogru anladim :)

Bak sarı bişey var gaza basdıkca benzin atıyor gördün mü ?

bende pek anliyamadim ne demek istedigini..
O senin dedigin einspritzdüse(türkcesini bilmiyorum)
O meret bütün karbüratörlerde var..
Gazi actinmi bir anlik benzin atar..
Gaz verdigin zaman bir bosluk olmasin diye..
Yani yeni bir olay degil bu..
25 sene önce de vardi...

Ben hava filtresiz çalıştırdığımda göremedim öyle bir parça ?

Onun ismi kapış memesi (benim bildiğim) 79 model ford tanusumuz vardı ondada vardı aynısı.Videodaki sistem sonradan yapılmışa pek benzemiyor, ilk anda motor (motosikleti değil herhangi bir benzinli motoru) bu memeden fışkırtılan yakıtla kendine getiriliyor ilk anda fazla çekiş sağlaması için çiğ yakıt direk emme manifolduna çekiliyor.Gazı açık tuttuğunuzda yine oradan yakıt gelmez ilk açılmada geliyor...Yeni karbüratörlerde olduğunu sanmıyorum çünkü her an yeni sistemler gelişiyor o şekilde çalışan karbüratörlü motorda fazla benzin harcae genelde ağır araçların karbüratörlerinde oluyor motor yürüsün diye...

Benim bildiğim bu yanlışım varsa düzeltin lütfen :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:44 ----------

Video açıklamasında kelebek pozisyonuyla çalışan sensörlü karbüratör hızlandırıcı iğne yakıt pompası (fışkırtıcı) gibi birşey söylüyor yani benim yukarıda dediğim gibi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------

Bence hazır almış olabilir :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar