Sizce Motorsiklet Eğitimi Şart Mıdır?

bence de eğitim şart.
hatta 5 sene önce eğitim almıştım diyip geçmemek, fırsat buldukça ekstra eğitimler almak, yeni şeyler öğrenip kendimizi geliştirmek de şart.

bir başka faktör de var.
bilmek başka, doğru uygulayabilmek başka şeyler. virajda nasıl konumlanılır, motor yatarken duruşumuzu ve bakışımızı nasıl yapmalıyız'ı biliyor geçiniriz, sözle anlatırken doğru anlatırız. ama motorun üzerindeyken acaba doğru bildiğimizi yapıyor muyuz? tercübeli bir gözün dışarıdan bakıp değerlendirmesi, varsa yanlışlarımızı söyleyip düzeltmesi çok önemli.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Murat Denizhan'ın İstanbul Park karşısındaki boş arazide verdiği bir eğitimi görüp merhaba demeye gelmiş mekanda bir sigara molası vermiştim. Kulüp yelekli Harleyciler eğitim alıyordu, (Anatolian Tigers olabilir, yanlış hatırlıyor da olabilirim) valla ben çantalı mantalı dolu dolu bir Harley'in öyle haşır huşur yatıp, orasını burasını sürtüp dar manevralar yapabildiğini ilk orada görmüştüm. Adamlar demek ki daha önce de eğitim almışlar, şimdi de eğitimlerini yeniliyorlardı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yanlış bir söylem bu.
e değil siz biraz abartıyorsunuz ben daha önce otomobil kullananın eğitim almak zorundasın veya eğitim alsan iyi olur diyen bile duymadım evet aynı şey değil risk daha fazla ortalama bi insanın 2 gram aklı çalışan insan trafikte ne yapması gerektiğini biliyor olmalı bu da onu insan gibi sürerek güvenli şekilde istediği yere götürmeye yeterli eğitim almak bence ekstra bir şey ihtiyacın olabilecek hakimiyet eğitimi olur arazi eğitimi olur bunlar ananın karnında yüklenen şeyler değil kendi kendine çözebileceğin şeyler değil eğitimini almadan olmuyor genelde

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
e değil siz biraz abartıyorsunuz ben daha önce otomobil kullananın eğitim almak zorundasın veya eğitim alsan iyi olur diyen bile duymadım evet aynı şey değil risk daha fazla ortalama bi insanın 2 gram aklı çalışan insan trafikte ne yapması gerektiğini biliyor olmalı bu da onu insan gibi sürerek güvenli şekilde istediği yere götürmeye yeterli eğitim almak bence ekstra bir şey ihtiyacın olabilecek hakimiyet eğitimi olur arazi eğitimi olur bunlar ananın karnında yüklenen şeyler değil kendi kendine çözebileceğin şeyler değil eğitimini almadan olmuyor genelde
Otomobil kullanicilari da egitim almali ama kimse almiyor cunku motosiklete gore daha affedici bir alet. Bir de 2 gram akli calisanlari goruyorum trafikte, bence trde her surucunun yogun egitim almasi lazim, tedrisata falaka da dahil olmali.
Mesela sana cok basit bir soru dönel kavsakta yol kimin hakkidir?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocalara ne para kaptiracammmm yeaaaa..

ilk motorum CG ikinci motorum Hayabusa. Bir iki gün alistirma süresi , sonra veryansin anasini satiim.

Kafasindaki adamlara egitim megitim demeyin yahu. Onlar bizden cok daha iyi biliyorlar :cool:

Motosiklet süren herkes düzgün bir eğitim almalı, net.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Sadece eğitim almak değil, bunu belli periyotlarda tekrarlamak da şart...

Otomobil gibi değil ki meret, her şey anlık motosiklet üzerinde. Ve bu cihaz bir uzvunuz gibi olana kadar kaslarınızı eğitmeniz gerekiyor.

Trafikte giderken hakkında hiç bir şey bilmeseniz de, bir sürücünün motosiklet üzerindeki oturuşundan/pozisyonundan eğitim alıp almadığı belli oluyor zaten. Ve ne yazık ki, eğitimlisine pek rastlanmıyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar