castrol power 1 racing trizone 10/50 kullanıyorum
bayaa memnuunm, yüksek ısıda sıkışma şişme yok (10 yaşında makina kullanmama rağmen) yağlama çok ii, motorda normakde çıkan garip sesleri bile kesiyor, debriyaj ı bile çok rahatlatıyor..
tavsie ederim:cat:
Motul'un kalitesinden bence o![]()
YAĞ kalıteli olsada birde cok anlamam ama 10/40 ve 10/50 oranları arasında bile cok fark var.
Benim motora shel 10 /40 koydular.
Arkadaşta 15/50 Motul koydular.
Motorlar aynı motor.
Shel 10/40 boşaltılırken su gibiymiş. Türkiyenin sıcak ikliminde motorun sıcaklıgı,
soğutma suyunun sıcaklıgı gibi etkenler eklenince yağ cok ince kalıyor.
Avrupa şartlarına uygun olabilir. Ama özellikle yazın sıcaklık 30-35 derece. Güneyde 40 derece
Belki shelin 15/50 konsa yag su gibi akmayacak. Arkadaş Motul 15/50 koydu.
Motor sesi değişti, vites gecişlerini rahatlattı, hatta hararet ibresi daha aşagıda seyretmeye başladı.:cat: Yağ ve karışım oranı 15/50 bu kadarmı farkettirir. 1000 bakımda bende 15/50 koyduracağım. Servis halen inatlaşıyor. 10/40 iyidir diye. Nesi iyidir. Resmen yağ boşaltıgında su gibiymiş.
YAĞ kalıteli olsada birde cok anlamam ama 10/40 ve 10/50 oranları arasında bile cok fark var.
Benim motora shel 10 /40 koydular.
Arkadaşta 15/50 Motul koydular.
Motorlar aynı motor.
Shel 10/40 boşaltılırken su gibiymiş. Türkiyenin sıcak ikliminde motorun sıcaklıgı,
soğutma suyunun sıcaklıgı gibi etkenler eklenince yağ cok ince kalıyor.
Avrupa şartlarına uygun olabilir. Ama özellikle yazın sıcaklık 30-35 derece. Güneyde 40 derece
Belki shelin 15/50 konsa yag su gibi akmayacak. Arkadaş Motul 15/50 koydu.
Motor sesi değişti, vites gecişlerini rahatlattı, hatta hararet ibresi daha aşagıda seyretmeye başladı.:cat: Yağ ve karışım oranı 15/50 bu kadarmı farkettirir. 1000 bakımda bende 15/50 koyduracağım. Servis halen inatlaşıyor. 10/40 iyidir diye. Nesi iyidir. Resmen yağ boşaltıgında su gibiymiş.
Galıba birisi yagın kalınlıgını birisi , karışım oranını gösteriyor.
Bence bilenler oranlarla alakalı yorumda bulunsa hepimize faydalı olur.
Benim Bildigim Kadarıyla Marka Anmıyorum (Mesela 10w40)
En Düsük Hava Sıcaklıgı 10
En Yuksek Hava Sıcaklıgı 40 Derece Aralıgı Icin Olması Gerekiyor