Bu açık öğretimle işkürün maaşınozdan 400 tl kesinti olayını ilk defa duydum kesintiyi hangi hakla yapıyor işkur iş başı programında çalıştığınız içinmi böyle bir kesinti oluyor açık öğretimle neden bir bağı var kesintinin ilk defa duydum ayrıntı bilgi verirseniz iyi olur merak ettim
Durum şöyle; İşkur un işverene sağladığı bir imkân var. Örneğin çalışan toplam işcilerin (sigortalı-sigortasız farketmez) %5 kadarını, sigortasız çalışan işçilerinden (%5 i kontenjanı dolduranları) topla al gel ben 6 ay boyunca sigorta yapayım diyor. Fakat bu sigortasız işçilerin en az 3 ay boyunca sigortasız çalışmış olacak! Sonra ben 6 ay boyunca hem maaşını verecem hemde sigortasını yapacam. Ama sigorta emekliliğe yansımayacak, olurda kaza geçirme ihtimaline karşı sadece sağlık sigortası yapacam diyor. 6 ay sonunda işvereniniz hem emeklilik hemde sağlık sigortasını beraber yapacak ddiyor.Yani en az 9 ay boyunca sigortasız çalışmış olacağım.
Günde 8 saat çalışıp aylık 1400 tl maaş alacaksın diyor. (İşverenim beni normal günde çalıştığımız gibi 11 saat çalıştırıp kalan farklı elden veriyor). Ayda 4 gün haftaiçi olmak şartıyla izin veriyorlar. Gel gelelim 4 ay önce yeni çıkan bir yasa ile öğrenci olanların maaşından 400 tl kesinti yapacaklarını söylediler. (Baglı olduğumuz İşkur kurumunun özel kalem müdürü şahsıma aktardı)
4 aydır 1000 tl maaş alıyorum. Hem eksik maaş alıyorum hemde sigortasız çalışıyorum. Bu bir zulümdür. Bu bir emek hırsızlığıdır. Hakkımı vermeyenler boğazınızdan geçmesin. Hakkımızı alıp Suriyelilerin keyfi için harcıyorlar.