sizce ben bu işi yapabilcekmiyim???

korkma beyaaa..
öncelikle kask.. ful korumalı mont..dizlik al..
yerdeki düz bi çizgide sendelemeden yürüyorsan..
motorun agırlıgını üzerine oturdugunda ayaklarınla tasıyabiliyorsan...
fren gaz nerede biliyorsan..
boş bi alan varsa kullanırsın bide bisikletlemi ugraşıcan..
(boy duymasın gene başlarız..)
:queen: :cherry: :)

İki tekerlekte denge meselesi çok önemli bunu edinmelisin öncelikle.Bende ilk üzerine bindiğim motosikleti kullanmaya başladım 170 kg.Öncelikle cesaretini yoplamalısın.Ancak aramızda yaş 30 cinsiyet bay ve kilo 90 farkı var.Sana tavsiyem eğitim veren bir kuruluştan yada arkadaştan ders alman en önemlisi cesaret ve istek gerçekten bunu istiyormusun ona karar vermelisin.Genelin dediği gibi bisiklette denge kavramını edinip ardından eğitim ile geçmen en mantıklısı ve Kask bellik ve dizlik ayrıca mont bunlar çok önemli !
Hoşgeldiniz...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
19 bayan desem yeterli mi?
anlaşılan bide bisiklet almam gerekcek bu durumda....
neyse en azından umutsuz vaka diilim sanırım.

ben de bundan korkuyordum. öncelikle uzun süre motora binmemen konusunda uyarmak isterim. işin denge kısmını bisiklet gibi çok daha az tehlikeli bir alet üzerinde öğrenmen gerek diye düşünüyorum. full koruma falan filan işin hikaye kısmı şuan senin için(onlar öğrendikten sonra Allah göstermesin düşme çarpma anında işe yarar, motosiklet sürmeni kolaylaştırmaz ki muhakkak kullanman icap eden şeylerdir). mümkün olduğu kadar çok bisiklete bin, çok çalış daha sonra motoru iyi süren(buraya dikkat: iyi süren derken adam gibi kullanan) birinin arkasında artçı olarak gezip ondan birşeyler kapmaya çalış, yavaş yavaş, düştüğünde yaralanmayacağın ıslak kum gibi zeminlerde(kardeşime öyle öğrettim, geyet güvenli oluyor) önce motoru hareket ettirmeyi öğren. sonrası yavaş yavaş tecrübe ile elde edilecek şeyler. ne yaparsan yap bu yıl trafiğe pek çıkma; malum, bayanlar trafikte hem daha fazla sıkıştırılıyorlar, hem de motosiklet gibi çok dikkat gerektiren bir alette siz daha fala zorlanırsınız.

kardeş seninle aynı şehirde olan arkadaşlarla bağlantı kur. onlar sana yardımcı olabilirler

sanırım baban seni fazla sevmiyor,
sen bisiklet bile kullanmasını bilmeyen oğluna motor alırmısın, yada motoru baban almadı, yada motor alınmadı, ne dersin.
aramıza hoş geldin, saygı ve sevgiyle kal.

ne demek şimdi bu???
neden böyle bi şey yapıyım ki!
üyelik tarihime bi baksana
motorla hiç ilgisi olmayan birisi üye oluyor ve kullanmayı bilmediğini söylüyor.
ne gibi bi amaç düşünüyosun bi anlam veremedim açıkçası
duyarlı arkadaşlardan yardım istedim
ama gerçekten başka ne gibi bi amaç beslenebilir merak ettim
:jocolor:

ok anlaşıldı arkadaşlar o zaman hiç vakit kaybetmeden bisikletle çalışmalara başlıyorum arkasından "artık sürebiliyorum..."diye gelicem umarım karşınıza
çok teşekkürler :)

Son düzenleme:
Sakın başlama, bu bir hastalıktır.
Motosiklet insana trafikte müthiş bir özgürlük hissi verir.
O rüzgarı hissetmek, bütün arabalar dururken yavaş yavaş ama durmadan yol almak, istediğin anda istediğin yere kolayca ve hiç sıkılmadan gidebilmek...
Bide motor kullanırken hiç başka bir şey düşünmez insan müthiş bir meditasyondur.
İşte bunların tadını aldığında bir daha asla iflah olmazsın,
sürekli motora binmek istersin,
kullandığın motor yeterli gelmez, daha iyisini daha büyüğünü almak istersin.
Sürekli bunun için para biriktirirsin.
Yapma, binme o motora!
Ben bir kere bindim ve olan oldu.:p :wiinkk:
Geriye dönüş yokk!

öncelik le aramıza hoşgeldiniz :)

kesinlikle cesaret ama yavaş yavaş alışarak' boş alanda yavaş dönüşler ve sitemizin eğitici bölümleri var bunları lütfen mod arkadaşlar size iletsin !mesela direksiyonu çok yavaş tut' sıkma ellerini başın ileride 'vucudunla dönüşlerde yavaş ca eğim yap 'yavaşca sende yat zaten hissedersin fren i 2 parmakla değil 4 parmakla sık !iki freni biden yavaşca sık saniye saniye mıçır ,toprak, su, yokuş aşşağıya doğru dik yollar dikkat et öğrenmenin sonu yok kimse annesinin karnında öğrenmedi bazı yıkıcı yorumlarada canını sıkma bence !benden bu kadar sevgiler:)

Sakın başlama, bu bir hastalıktır.
Motosiklet insana trafikte müthiş bir özgürlük hissi verir.
O rüzgarı hissetmek, bütün arabalar dururken yavaş yavaş ama durmadan yol almak, istediğin anda istediğin yere kolayca ve hiç sıkılmadan gidebilmek...
Bide motor kullanırken hiç başka bir şey düşünmez insan müthiş bir meditasyondur.
İşte bunların tadını aldığında bir daha asla iflah olmazsın,
sürekli motora binmek istersin,
kullandığın motor yeterli gelmez, daha iyisini daha büyüğünü almak istersin.
Sürekli bunun için para biriktirirsin.
Yapma, binme o motora!
Ben bir kere bindim ve olan oldu.:p :wiinkk:
Geriye dönüş yokk!

ya bak ama şimdi bunlardan sonra nası başlamam iyice heveslendim yalnız varya :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yavaş yavaş kullan,ani gaz açma ve ani frenlerden kaçın,sert hareketler yapma,kendini kasma ve sıkma,rahat ol,motora hakimiyetini hissettir.Sabret zamanla sen bile şaşıracaksın bu kadar kolaymıymış diye soracaksın kendine...

Bu arada aramıza hoş geldin...

Son düzenleme:
hoşbulduk :)

teşekkürler...
hemen cesaretimi toplayıp başlicam...
kapıda yatmasın dimi...:)

Mersin İl Temsilcisi
bence sen acemi filan değilsin. baban sana motor filan da almamış. hangi baba kullanmayı bilmeyen birisine hem de motor alır ki. bence de baban seni sevmiyor :) bunca zaman kullananlara bile ailesi çok zor izin verirken bu nasıl oluyor diye düşünmek işten bile değil.
eğer yanılıyorsam özür dilerim, yok sen yanıltıyorsan da sen özür dilemelisin!

özürün kabulum!

ya anlamıyorum neden babam diyince böyle tepki veriyosunuz!!!
hepsi aynı diil heralde
ve ben binmediğim için şuan o biniyo desem sanırım kafandaki, sorunu halleder.

sen başkalarını boşver kardeşim..
baban en iyisini yapmış...
altındaki sonuçta scooter üzerine oturdugunda ayakların yere tam basıyormu ...
olay bitmiştir korkma..(ayaklar deymıyorsa yere biraz sorun var demektir boy kaç....)
nerede oturuyorsun haftasonu sana seve seve ögretiriz..
:cat:

Öncelikle hoşgeldiniz.Bence siz bu işin üstesinden rahatça geleceksiniz.Başarılar diliyorum...

sen başkalarını boşver kardeşim..
baban en iyisini yapmış...
altındaki sonuçta scooter üzerine oturdugunda ayakların yere tam basıyormu ...
olay bitmiştir korkma..(ayaklar deymıyorsa yere biraz sorun var demektir boy kaç....)
nerede oturuyorsun haftasonu sana seve seve ögretiriz..
:cat:

boy 1.73 o konuda sorun çekmiyorum çok saol...
dün eve gidince cesaretimi toplayıp başladım ufak ufak henüz iyi sonuçlar diğil ama zamana ihtiyacım var sanırım...
aslında burda sizden destek alıyorum.
yardımınızla yapabilceğime inanıyorum ve cesaret topluyorum
umarım olucak
teşekkürler

Ayni şehirde Oturduğun Motrcu Arkadaşlarimiz Olabilir Onlarla Irtibata Geç Onlar Sana Yardim Ederler.motor Kadar Basit Bişey Yok Dostum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
seni baban hiç sevmiyomuş bence :)bisikleti falan boşver birbiriyle hiç alakası yok yavaş yavaş öğrenirsin önce sakinleş en büyük düşmanın panik ve heyecan kötü düşünceleri kafandan at devam et sonuçta korkacak okadar bişey yok olsaydı bu sitede bukadar motorcu olmazdı kolay gelsin

ok teşekkürler...
ama babam beni de motora binmeyi de sevdiğinden böyle bişey yaptı bence:)
yapıcam yapıcam....
(2 gündür sayenizde iyice gaza geldim burda :p )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar