Sizce Başlangıç İçin Ekipmanım iyi mi ?

Motora yeni başlayacağım için ekipman konusunu dikkate almaya çalıştım fakat en hızlı, en makul fiyatlı ve en güvenilir ekipmanları bir araya getirebildim mi bilmiyorum. bana her ne kadar güvenliymiş gibi gelse de tecrübeli insanlardan fikir almak her zaman en iyisi. eğer herhangi bir ekipmanım kötü yani böyle bitik böyle tiksinç bir ürünse ve bana düştüğümde bir koruma sağlamayacak ise en kısa sürede yerine yenisini koymaya çalışabilirim. Özetle:

Kask olarak ROCC'ın 551 model kaskını tercih ettim. fiyatı benim için gayet makuldü ve dış kabuğu fiberglass malzemeden yapılmıştı, iç pedleri ise coolmax diye kaliteli kasklarda kullanılan bir markadan olduğunu öğrendim. ben kaskı kdv filan dahil 250 tl den aldım. kaskı alırken mt revenge ile baya bir arasında kaldım. mt reveng'in dış kabuk malzemesini bilmiyorum fakat her ne kadar sharptan 5 yıldız almış olsada ROCC'da fiberglass yazısını görünce aklım direk ona gitti. yanılmıyorsam mt 40-50 lira daha üst bir fiyatla satılıyor. sonuç olarak kaskı alırken en büyük etken olarak dış kabuğun malzemesine bakarak aldım. açıkçası ufak bir pişmanlık duygusu içimde belirdi çünkü fiberglass malzemenin hafif olduğunu bilmeme rağmen böyle sanki dışına sert bir jelatin çekilmiş tek oluklu bir plastik gibi geldi bunun içinde mt reveng'ı denemek isterdim. son olarak kask 2013 tarihinde üretilmiş. yani içerisindeki köpüğün ömrü ne kadardır onuda bilemiyorum. sizce doğru bir kask tercihi midir ?

Vücut koruması olarak scoyco'nun direk body armour diye geçen bir korumalığını aldım. bu korumalıktan da kaskın tam aksine çok çok memnun kaldım. açıkçası üstüme giydiğimde kendimi acayip güvende hissediyorum. her ne kadar korumalıklar bir filenin üzerinde dursa da çift birbirlerine çift dikiş atılarak tutturulmuş. ayrıca her korumalığın altında bir darbe emici ped bulunuyor. hatta pedler o kadar yoğun ki yazlık olmasına rağmen giyince azcık sıcak basıyor. bunun haricinde dediğim gibi dirsek,göğüs,bel,sırt,omuz aklınıza gelebilecek her kemiğin veya organın üzerinde sert bir korumalık ve altında bir darbe emici ped bulunuyor. görüntü olarak file işi ankara'da biraz sorun olabilir diye düşünsemde canımdan kıymetli değil. bu armour'uda 250 tl den aldım ve bilerek bir beden küçük aldım. küçük almamın nedeni iyice vücuduma yapışıyor ve korumalıklar eklemlere tam oturuyor. üstelik hareket kabiliyetimide hiç engellemiyor. açıkçası birçok markası bilinmedik deri ceketlerden veya emsali tekstil ürünlerinden çok çok daha mantıklı geldi bana. fakat sizinde fikrinizi almakta fayda var. sizce doğru bir tercih midir?

Eldiven olarak 4riders'ın circuit gloves diye bir eldvenini satın aldım. bu eldiven nedendir bilinmez ama 150 liraya almama rağmen bana 500-600 liralık çoğu eldiven ile kıyaslanabilir gibi geliyor. eldivenin derisi acayip kaliteli ve dikişler özenerek ufak ufak atılmış zaten çoğu yeri özellikle korumalıkların etrafı çift dikiş. parmakların üzerinde korumalık plastik parçalar var ve korumalıkların alt kısımları deriyle daha da yoğunlaştırılmış bunun yanı sıra serçe ve yüzük parmağı kaza anında bağımsız hareket etmemesi için birbirine dikilmiş. korumalıkların üzerinde ufak hava kanalları var. bunun yanı sıra bilek koruması mevcut ve bileği daha iyi kavrayabilmesi için bir cırt cırt ile YKK fermuarla daha da sağlamlaştırmışlar. eldivenin dışı deri ve içi polyester. hava kanalları sayesinde yaz kış kullanılabilecek bir eldiven gibi geldi bana. sizce doğru bir eldiven mi ?

Dizlik veya pantolon olarak henüz birşey almadım çünkü aşırı kararsız kaldım. çünkü iş yerime hep aynı pantolonla gitmem hiç hoş olmaz. iş yerimde de hergün gelip giderken üstümü değiştiremem. dizlik içinde kararsız kaldığım nokta afedersiniz bu sefer totomu koruyacak birşey olmaması. bir yeri korurken bir yerden olmakta istemem açıkçası. peki siz ne kullanıyorsunuz dizlik mi pantolon mu ?

Botuda henüz almadım fakat malum fiyatlar biraz uçuk olduğu için uygun ama en kalitelisini bulmaya çalıştım. araştırmalarıma bakarak iXS deri bot diye geçen bir bot buldum. sanırım adı sanı pek bilinmedik. sonuçta botun modeli bile yok fakat gayet güvenli duruyor. fiyatı ise 290 lira bunu da önümüzdeki birkaç gün içerisinde almayı planlıyorum. sizce iyi midir, tecrübelerinize dayanarak ne söyleyebilirsiniz ? :):)

Bir kaskın ömrü 5 yıldır 5 yıl sonra dış darbelerli koruru fakat istedigimiz performansı vermez performans düşüklügü yaşar

Scoyoco body armorunda sıkıntısı bu korumalar sert yani aslında Enduro için üretilmiş çamur kir toprak ama asfaltta kötü sonuç verecektir emin ol

body armor seni sürtünmeye karşı korumaz. bütçen varsa deri yoksa en azından sürtünmeye karşı etkili tekstil bir mont alman. mantıklı olan montun içine de göğüs ve sırt korumalığını giymen. böylece hem darbeye hem sürtünmeye karşı korunursun. aynı şekilde pantolonu da kevlar kot alırsan sürtünmeye karşı totonu koruyacaktır. dizlik alırsan iyi olur ve botun kaval kemiğini kapatacak şekilde olursa daha fazla koruma sağlarsın. koruma olayına da max bütçe ayırmanı tavsiye ederim.

Hocam eğee biraz hızlı düşer ve sürtünürsen o koruma eriyebilir,fileler yırtılıp korumalar dağılabilir.Kullanım yeri olarak dağ,bayır için yapılmış,sürtünme değil düşme anındaki darbeden korunma için tasarlanmıştır.Dainese airframe öneririm.Kask olarak nitro aikido alsanız iyiydi,bu markayı hiç duymamıştım.Pantalon olarak forumda yerli üretip 250 liraya satan bi arkadaş var bakabilirsiniz.Yok totom açıkta kalsın derseniz ve bütçe varsa 200e dainese dizlikler var, bütçe yoksa venom dizlik bakabilirsiniz yalnız depoyu çizebiliyorlar.Montu al içinede o body armoru giy süper koruma sağlarsın,eğer pantalon istemezsen de korunalı şortlar oluyor içe giyilen,pantalonun yerini tutmasada yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar