Markaya sinen çağrışımlar pek hoşuma gitmese de motorun kendisi beni acayip cezbediyor. Ama ilginç bulduğum başka bir husus hakkında birkaç şey söylemek istiyorum:
Harley Davidson'ı ben bowling'e benzetiyorum. ABD'de Harley kullanıcıları arasında düşük gelirli, eğitim seviyesi düşük, yabancı düşmanı, şoven, at gözlüklü insanların oranı epeyce yüksek. Gelgelelim Türkiye'de -gene tamamı öyledir demiyorum- bunlar kaymak tabakanın motoru. Yüksek gelirli, keyfine düşkün, iyi eğitimli insanların tercihi. Bowling de öyle değil mi? Amerika'da alt tabakanın uğraştığı bir spor. Spor da sayılmaz aslında, eğlence. Ama Türkiye'de sosyete sporu. Çok da pahalı. Kırk yılda bir salona gidip iki üç atış yapanları kastetmiyorum, kendi topu, ayakkabısı şusu busu olan, bowling'e önemli bir vakit ayıran insanlardan söz ediyorum.
Sebep ne acaba? ABD ile özdeşleştirdiğimiz her şeyi üstün kaliteli, çok cazip ve havalı mı görüyoruz? M-16 tüfekleri mesela. Sokaktaki adama sorsanız müthiş kaliteli bir silahtır. Ne de olsa ABD ordusunun piyade tüfeği. Ama Amerikan askeri yıllardır ağlıyor "kurtarın bizi şundan" diye.