Siz Olsanız Ne Satardınız?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hesabınızda birikiminiz var ve ticaret yapmak istiyorsunuz.Hangi sektör sizi heyecanlandırıyorsa ona yönelmeye niyetlisiniz ama sorun şu; piyasada en çok hangi ürün(ler) tutuluyor aklınıza takılan soru bu.Acaba sizce piyasanın en çok tutulan işi,işleri hangi sektörlerde?

Not:Birikimim olduğundan değil bugün üç kişi sohbet ederken üç farklı fikir savunuldu,şaşırdım.Acaba bizim forumda düşünceler,tavsiyeler neler sormak istedim.

Bun Desing adı altında ticarete girerdim.Güzel getirisi olan bi iş...

Önce satmayı düşünebileceğim ürünlerin bir listesini yapardım dostum. Sonra bu ürünlerin müşteri profillerini incelerdim. Benim rahat diyalog kurabileceğim, aynı dili konuşabileceğim müşteri profiline yatkın olanların haricindekileri elerdim. Sonra üzerine çalışabileceğim ürünlerin içinden istek ürünlerini eler, ihtiyaç ürünlerini bırakırdım. Bu ihtiyaç ürünlerinin içinde risk sermayesi en yüksek olanları elerdim sonra da. Kalan ürünlerin içinde kar marjı, sürümü, sağlanılabilirliği açısından bir karşılaştırma yapar ve en uygun olanını seçerdim...

Sonuç herkes için farklı olacaktır elbet... Kimi peynir kimi şilep pazarlamayı seçer bu aşamada. Seninkini de ancak sen seçebilirsin elbet.

Ne kadar faydalı oldum, değil mi :)

Sermaye'ye göre değişir bu işler...:silent: Ben şu an yaşadığım yerden örnek vereyim balık evi,birahane,bar vs..emlak,otel,eğlence,tarım ve tarım ürünleri,taşımacılık,gıda,bilişim,otomotiv.... ilgili sektörler para kazandırır.Bölgeden bölgeye farklılık gösterir ama en en önemlisi sermayedir para olduktan sonra para kazanırsın...:bounce: 5 liran vardır bakkal açarsın 5milyonun vardır marketler zinciri kurarsın gibi..:rendeer:

Motosikleti
750x
Her zaman kendi bildiğin işi yap.

Ha ben iş bilmem diyorsan ;

Gereksinimler listesinde en gereksiz olanlar daima en üste yazılır.
O en üstte ne yazılmışsa onun ticaretini yap.

piyasa eskısı gıbı değil her malın alıcısı olduğu gıbı satıcısıda var .Dolayısı ile zamana sartlara göre talebe göre mal alıp satmak lazım hiç bir zaman üretmemek ve sezonluk iş yapmamak lazım

sermayem çoksa mütahit olup EV satarım :queen: (mimarlık öğrencisiyim)
sermayem az ise pazarda bayan saati satarım.3 liraya alıp 5e dökme saat satıyosun.kadınlar 2şer 3er alıyorlar.

Motosikleti
750x
piyasa eskısı gıbı değil her malın alıcısı olduğu gıbı satıcısıda var .Dolayısı ile zamana sartlara göre talebe göre mal alıp satmak lazım hiç bir zaman üretmemek ve sezonluk iş yapmamak lazım

Üretmemek te kötü be abi :)
Farkındamısın Sinan abi. Son yıllarda iyice tüketen bi toplum olduk.
Üretim sıfır.

15 yıl sonra neler olacağını hiç düşünemiyorum bile.
Tamamen dışarıya bağlanacagız sanırım.

Üretmemek te kötü be abi :)
Farkındamısın Sinan abi. Son yıllarda iyice tüketen bi toplum olduk.
Üretim sıfır.

15 yıl sonra neler olacağını hiç düşünemiyorum bile.
Tamamen dışarıya bağlanacagız sanırım.

ben hala üretım yapmakta ısrar edıyorum çünki üretmekten ve ürettiğimi parekende mağazamda müşterılerın beğenısine sunup satmaktan son derece keyıf alıyorum amaaaaaaa hep aç kalıyorum malesef alıp satanlar üsküdarı coktan gecti benımde kendıme göre planlarım var tabiiii ama sermaye cok lazım o lazım olan sermayeyı bır başkası tamamen yarısına alıp satsa emın ol benı gecer

hosteslik kursu yada pilotajlık kursu yeni gelişen bir sektör ve boşta kalmak iş yapamamak diye bir durum yok

bildiğin iş deyip. dökümcülük yaparim.
ne dökümü? param ölçüsüde kesin bronz dökümhanesi açardım.
peki bronzdan ne dökerdim? büyük çogunlugu döküm olan vana dökerdim.

he ama yok ben bir işletmeciyim ne yapardım? kesin a101 bim gibi bir firmanın bayisi olurdum:D gıda herzaman iş yapar millet açmı dolaşacak:D

o kadarda param yok. daha küçük süt we süt ürünleri kaliteli peynirler sucuklar satan süpermarket açardım:D

ama bir fikrimde şu besi çiftliği açardım devletten kredi imkanida bayaği iiyi teşvik war.

aslinda ztn bunlari düşünüyorum:D

çevren çok genişşe tanimadiğim adam yok diyorsan paranda yoksa remax gibi bir firmada gayri menkul danışmanlıgı yapardim

aciklayici oldu snairim:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar