siyasi degil sadece merak

son gunlerde patlak veren kaset skandallarindan sonra bazi arastirmacilarin aciklamalarina gore en az 3000 siyasi yada burokrak ust duzeye ait daha kaset varmis, hangi partinin kaseti, kim yapmis falan degil merak ettigim konu, boyle bir seye sahip olan kisi bu kozunu nasil yok eder, dusunuyorum mesela bu kaseti olanlar milletvekili ve secimde kazansalar bakan v.s. olsalar kaset sahipleri bunlara her istedigini cok rahat yaptirir, istedigi kararlari istedigi sekilde ( kendi adami olsa ona bu kadar kolay yaptiramaz ) yok diyelim bunlar secilemezse de zaten degeri olmaz fazla, iyi ki bence ortaya cikti, cikmasa belki ne kararlari neleri zorla yaptirirlar ruhumuz duymazdi, sizin fikirleriniz nedir? sadece genel olarak, yoksa partiye ic dis guclere girmeye gerek yok

Super Moderator
1- Konu moto sohbetle alakasız bir konu, Konu Dışı'na taşıyorum.
2- Sitede bu tip merak konuları genelde hiçbir zaman olması gerektiği gibi sürüp sonuçlanmıyor, şimdilik açık bırakıyorum, siyasete kaymaya başladığı anda konu kilitlenecektir.

sadece söylediklerine dayanarak diyebilirim ki, birşeyleri zorla yaptırmak yerine saf dışı bırakıp yerine geçmek gibi bir durum görüyorum.

tek söyleyeceğim siyasetin iyice b.....unun çıktığı ve iyice iğrençleştiği. eskiden şunu yapacağız bunu yapacağız diye mavra atarlardı. şimdi birbirlerini ..............larıyla uğraşıyolar. başka hiç bi derdimiz yokmuş gibi...

şimdi bunları yazdıktan sonra konu kesin kilitlenir diye bakıyorum ama 40 sayfayı aşan geyik muhabbetleri 3 gündür ana sayfadaydı kimse ses çıkarmadı olcan kardeşim kusura bakma bugün fethullah cematinden ayrılan nurettin veren tv kanalarının birinden açıkla yaptı bugün bütün akademisyen vekil general sanatçıların " sen sus yerine otur " demelerine yeticek kaset video benzeri arşivi elinde tuttuğu yeri zamanı geldiğinde bunları kullanacağını anlattı. Şimdi bir savcı adalet mekanizması içinde nasıl bağımsız olucak bir yargıç nasıl karar verecek bir polis amiri nasıl tarafsız kalabilecek, sonuçları dehşet gibi. Yakalanan kasetler yokken sanki bağımsızlık var mıydı o da ayrı bir konu ?

partiler milletvekillerini açıklayıca seçilemeyen adaylar ellerinde bulunan kasetleri kamuoyuna sundu bukadar basit,yani kaset olayına karışan partileri kendi adamları baltaladı,ama bizim milletimiz işte hükümet şöyle hükümet kasetçi hükümet böyle diyo ben zaten onları hiç anlamıyorum :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
HAMDOLSUN
ben tatmin oldum

her millet hakkettiği şekilde, hakkettiği kişilerce yönetilir.

trafik terörü diye bir kavram ortaya attılar, haberlerde duyarsınız, trafik terörü bugün istanbuldaydı, ankaradaydı, şu kadar can aldı diye....
Trafik Terörü adında soyut bir düşman yarattılar, suçlu artık o, artık suçluyu bulmak çok kolay; hemen trafik terörü suçlanıverir, haber mutlu mesut biter.

fakat gerçek suçlular hiç bir zaman haberlerde gün yüzüne çıkmazlar....
bu tür artık toplumsal yara haline gelmiş olaylarda tüm katılımcılar, insanlar, toplum suçlunun kendisidir, çünkü bu olaylar birbiri ardına gelişen, biri diğerinin sonucu olan olaylardır.

siyasette bu şekilde, biz sadece sonuçlara bakıyoruz, sebepler her zaman gizleniyor, gösterilmiyor. artık siyasetçileri suçlamak işin kolayı, o siyasetçiyi oraya getirenlerde, etik kuralların dışına çıkan, bel altından vuran, kasetlerden nemalanmaya çalışan siyasetçiler kadar sorumlu.

şantajın iğrenç bir suç olduğu tartışma götürmez. fakat ister istemez aklıma şu soru da takılıyor:

bu ülkede, üst düzey yetkilere sahip 3.000 kişinin, kasete alınacak, kamuoyuna açıklamaktan korkacağı şeyleri varsa vay halimize.... clinton kadar da mı mert değilsiniz?

her millet hakkettiği şekilde, hakkettiği kişilerce yönetilir.

trafik terörü diye bir kavram ortaya attılar, haberlerde duyarsınız, trafik terörü bugün istanbuldaydı, ankaradaydı, şu kadar can aldı diye....
Trafik Terörü adında soyut bir düşman yarattılar, suçlu artık o, artık suçluyu bulmak çok kolay; hemen trafik terörü suçlanıverir, haber mutlu mesut biter.

fakat gerçek suçlular hiç bir zaman haberlerde gün yüzüne çıkmazlar....
bu tür artık toplumsal yara haline gelmiş olaylarda tüm katılımcılar, insanlar, toplum suçlunun kendisidir, çünkü bu olaylar birbiri ardına gelişen, biri diğerinin sonucu olan olaylardır.

siyasette bu şekilde, biz sadece sonuçlara bakıyoruz, sebepler her zaman gizleniyor, gösterilmiyor. artık siyasetçileri suçlamak işin kolayı, o siyasetçiyi oraya getirenlerde, etik kuralların dışına çıkan, bel altından vuran, kasetlerden nemalanmaya çalışan siyasetçiler kadar sorumlu.

çok doğru arkadaşa katılıyorum :cat:

son gunlerde patlak veren kaset skandallarindan sonra bazi arastirmacilarin aciklamalarina gore en az 3000 siyasi yada burokrak ust duzeye ait daha kaset varmis, hangi partinin kaseti, kim yapmis falan degil merak ettigim konu, boyle bir seye sahip olan kisi bu kozunu nasil yok eder, dusunuyorum mesela bu kaseti olanlar milletvekili ve secimde kazansalar bakan v.s. olsalar kaset sahipleri bunlara her istedigini cok rahat yaptirir, istedigi kararlari istedigi sekilde ( kendi adami olsa ona bu kadar kolay yaptiramaz ) yok diyelim bunlar secilemezse de zaten degeri olmaz fazla, iyi ki bence ortaya cikti, cikmasa belki ne kararlari neleri zorla yaptirirlar ruhumuz duymazdi, sizin fikirleriniz nedir? sadece genel olarak, yoksa partiye ic dis guclere girmeye gerek yok

Benim düşünceme göre buna "devlet içinde devlet" denilebilir.

Dile kolay, 3000 siyasi yada üst düzey bürokrata ait kaset var deniliyor. Asıl soru bu denli bir istihbarat nasıl elde edilebiliyor?

Ya da bunların hepsi çamur at izi kalsın şeklinde gündemi değiştirmek adına yapılan kolpa haberler... (Kolpa yada değil, orasını ben bilemem).

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Millet siyaetçinin özel hayatini degil de meclisde neler yaptigini sorgulamaya basladiginda bu isler çözülür.:wiinkk:

siyasette başka özelde başka öyle şeymi olur , her haliyle herkese örnek olmalı, ozaman görünen yüzleriyle milleti kandırsınlar ohhh ne ala mualla

Millet siyaetçinin özel hayatini degil de meclisde neler yaptigini sorgulamaya basladiginda bu isler çözülür.:wiinkk:

Mesajları okurken aklımdan geçiyordu bunları söylemek.

İnsanların yaptıkları icraatlara bakmak lazım.

Nasıl futbolcuların özel hayatlarına karışmayın sahadaki performanslarına bakın deniyorsa bu da onun gibi birşey.

Örnek olmaları lazım konusuna gelince yaptıkları işlerle örnek olmaları lazım onların yaptıkları kaçamakları kaç kişi yapmıyor ?

İnsanlar için çalmadan çırpmadan saygısızlık yapmadan hizmetlerini yerine getrsinler gerisi önemli değil benim için isterse ortaya karışık yapsınlar.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Zülfü Livaneli bugün bu konuyla ilgili sahane bir örnek vermis.
Az önce okudum ve bu konuyla iyi denk geldi.
Içimden geçeni örnekleri ile anlatmis Livaneli.
Bir kismini buraya alinti yapayim okuyun.

Zülfü Livaneli;' Alıntı:
İki ABD Başkanı düşünün:

Birisi gençliğinde savaşı protesto ederek askere gitmeyi reddetmiş, uyuşturucu kullanmış, değişik kadınlarla pek çok aşk macerası yaşamış.

İkincisi ise mazbut birisi; eşi dışında bir gönül ilişkisi duyulmamış, muhafazakâr değerlere bağlılığıyla tanınmış, uyuşturucu kullanmamış.

Yani toplumun gözünde ideal bir yönetici.

Okurlarımın rahatça anladığı gibi Bill Clinton ve George W. Bush’tan söz ediyorum.

Kişisel zaafları olan Bill Clinton ülkeyi iki dönem iyi yönetti, ekonomiyi büyüttü, Bosnalı Müslümanları katliamdan kurtardı.

George W. Bush ise anlamsız bir savaşta bir milyon kişi öldürdü, hem dünyayı, hem de kendi ülkesini perişan etti. Global bir finans krizine yol açtı.

Hangisi iyi?

Yazinin tamami için tiklayin.

Zülfü Livaneli bugün bu konuyla ilgili sahane bir örnek vermis.
Az önce okudum ve bu konuyla iyi denk geldi.
Içimden geçeni örnekleri ile anlatmis Livaneli.
Bir kismini buraya alinti yapayim okuyun.

Yazinin tamami için tiklayin.

Gerçekten iyi yakalamış daha iyi anlatılamazdı herhalde .

Ali Demir hala görevinin başında oluşu konuştuğumuz konuya bir örnek olabilir mesela (ortaya çıkmış bir yamuğu yoksa :cherry:) varsa daha kötü :queen:

bence yüzde 90 ı yalan abartılı çekim montaj veya başkabirşey ben bakan veya milletvekili olucam bir bayanla buluşucam birilerinin beni kayıt etmesine mahal vericek açık vericem çok saçma asılsız martavallar birbirlerine b.... atıyorlar

vallahi haklısın. bizim kadar ikiyüzlü bir toplum yoktur. af buyurun herkesin aklı şeyindedir, bir fırsatını bulsa neler yapmaz... ama iş lafa, hele başkasının namusunun bekçiliğine gelince pek bir ahlak abidesi kesiliriz.
eminim bir politikacının rüşvet videosu olsa, bu kadar ilgi çekmezdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar