Konuyu tekrar gündeme getirmiş olacağım ama, 3-4 gün önce başıma gelen bir olayı kısaca anlatayım.
İstanbul Yeşilköy'den Bakırköy istikametine doğru giderken, arkamdan bir araba inatla korna çaldı.
Arkamda dediğime bakmayın, sağ şeritteyim, araç da sol çaprazımda, yani arkamda/dibimde vs. değil.
Başta umursamadım, ama beyefendi inatla kornaya basmaya devam etti. En son dayanamayıp bir omuz üstünden kolaçan ettim, baktım gözler bende.
Dedim motorda bir sıkıntı var heralde, göremiyoruz, uyaracak. Yavaşladım yanıma geldi.
Önde sis farları var klasik, 3 modlu, yüksek/düşük/çakar. Ben de çakarda gidiyorum maksat farkındalık artsın.
Beyefendi yanaştı sesleniyor, çakarda gezme geçen 3bin lira kitlediler bana diye.
Tabi bir yandan denge telaşı, bir yandan adamı anlamaya uğraşmak, bir yandan yola mı bakayım yoksa beyefendi ile kontak mı kurayımın endişesinde olmaktan, doğru düzgün ses edemedik birbirimize.
1-2 kelimeden sonra teşekkür ettim yürüdüm, ancak baktım arkamdan geliyor dayanamayıp ilerde durdum, abi de sağolsun 2 saniye yanaştı yanıma.
"Geçen gün çakar yüzünden bana 3bin ceza yazdılar, çakarda kullanma motoru dedi" ve benzeri birkaç şey konuştuk.
O andan beridir nerede polis ışığı görür gibi olsam, korkudan ışığı direkt kapatıyorum düğmeden.
O 3bin TL'yi kazanmak için nerelerimi yırtıyorum ben

Konunun kabaca polisin vicdanına kaldığının farkındayım, ancak yine de bu husus hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlardan bir yorum beklemekteyim.
Herkese keyifli sürüşler.