Sis farları akümü öldürdü..

İyi geceler arkadaşlar motoruma 2 adet sis farı taktım sabah kalktıgımda akü bitmişti ve o günden itibaren aküm düzen tutmadı öldü sizce sebebi nedir aküm 5 amper idi.

Akünün amper değeri sis farları için çok düşük..
Hele ki 33w yerine 55w lık ise sis farları..
Muhtemelen uzun süre açık kullandığın için akünü bitirmişsin..Sabah ta sisler açıkken marşa basmışsan bitmiştir akü..
Şarj ettirip denemek gerekli..

kardeş sis farından kaynaklandığını sanmıyorum akünün suyu falan bitmişitir .

Sisler 55w idi akümü şarj edip motoruma taktım ve sisleri hiç açmamıştım yinede bitmişti akü.Ama bu anlattıgım farları taktıktan sonra oldu önceden akümde sorun yoktu.

benimde otobanda giderken sisler ve ar açık gittim dedim ışıl ışıl olsun acemilik işte
yolda giderken farlarım söndü çektim sağa farları kapattım motor çalışır vaziyette iki sigara içtim kendine geldi kısa farla eve geldim daha da yakmadım sisleri :cherry:

Kesinlikle sis farından kaynaklanan bir sorun. Bende de aynısı olmuştu. 30-40 km sis farları açık şekilde seyerettikten sonra ışıklarda durmuştum ve motor stop etmişti, ve sonrasında ayakla zor bela çalıştırabilmiştim. Şimdi çok nadir kullanıyorum.

eğer daha önceden sorunun yoksa taktığın farların tesisatını kontrol et biyerde hatalı devre vardır oda akünü durduğu yerde bitir

Tesisatımdada sorun yok sisleri biraz yaktım motor çalışırken ondan sonra aküm öldü,hemen bitiyor.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
O sis lambalarının bir tanesi bile 4,5 amper :)

İkisi 9 amper yapar, senin akünü yarım saat olmadan bitirir.

Keşke daha önce siteyi kontrol etseydin ;

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...yourself]/26421-sis-lambasi-fari-montaji.html

UYARI : Aracınızın elektrik sistemi ile ilgili bilgiye sahip değilseniz eğer, sis lambası montajı yapmadan önce aracınızın akü ve şarj dinamosu değerlerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Kısacası eğer akünüz 9 Amper gibi düşük bir değere sahip ise (doğal olarak şarz sistemide buna göre ayarlanmıştır, akü büyütmek pek bir işe yaramaz) toplamda 110 Watt çeken 2 adet sis lambası aracınızın şarz sistemine fazla yük bindireceği için hasara yol açabilir. Küçük bir motora sahipseniz yüksek ihtimal ile akünüz ve şarz dinamonuz 2 adet sis lambasına yetecek güçde olmayacaktır. Bunun yerine eğer estetik açıdan kötü durmayacak ise tek bir sis lambası takabilirsiniz. Yada uzun süreli sis lambası kullanımlarından kaçınmanızı öneririm. Akü ve şarz kapasiteniz yüksek bile olsa gereksiz yere sis lambası kullanımı yapıp şarz sisteminizi yormayın.

Yetersiz akü ile sis farı kullanılırsa akü biteceği gibi, elektrik tesisatının diğer parçalarının da zarar görme riski vardır. Örneğin Şarj dinamosunun gücü yetersiz kalacağından konjektör kısa zamanda yanabilir. Motorlarınıza sis farı taktırmadan önce, sisteminizin yeterliliği hakkında iyi bir elektrik ustasından görüş almanızı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar