Sis Farı Taktım

Kolay gelsin arkadaşlar. Kendi motoruma bu hafta sonu sis farı taktım. Mesleğim teknik olduğu için alet edevat ve el becerisi konusunda sıkıntı yok.

Ben motorumun şasesi üzerinde herhangi bir delik açılmasına karşıyım. Bundan dolayı sis farlarını ön far kenarlarına değil koruma demirlerine takma kararı aldım ve hemen kendime 2 adet sis farı aldım.

40 YTL verdiğim sisfarları 2 seviyeli ışık vermektedir.

1. kademe mavi led kısım. Bu kademede 2 küçük led farın mavi görünmesini sağlıyarak çok hoş bir görünüm sağlıyor.

2. kademeside asıl görevi olan far konumu.

otm491157zm0.jpg

Aldığım sis farına uygun, kaynağa gelebilen uygun bir malzeme ayarladım.

14062008(001).jpg

Ve kaynatma işlemine geçtim.

14062008.jpg

Kablo ve röle bağlantılarından sonra farlar kullanıma hazır :)

Ledler

17062007(002).jpg

Farlar

17062007(003).jpg

Son düzenleme:
güzel olmus ellerıne sağlık ama biraz kaba duruo gibi xS

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel olmuş,eline sağlık !

Bu sis farları aküye ne gibi bir etki yapıyor. Aküye röle taktınmı ? Aynı sis farlarından bende almayı düşünüyorum da. Kullanmış olduğun akü kaç amper ?

Motosikleti
QJ SRT800s
aynı sis farını bende kullanıyorum geçen sene 28 ytl ye almıştım çok zam yapmışlar... ben aküyü de değiştirip 12-12 yaptım bu farların içinde H3 ampul var bunları osram ın ekonomik H3 leriyle değiştirirseniz aküyü fazla yormaz zaten devamlı kullanmak gerekmiyo ama çok güzel aydınlatıyo:)

evet röle kullandım ek birde anahtar koydum ve bunlar kendi imkanlarımla yaptım. Piyasada envai çeşit anahtar var ama bunu bidona ve ya biyere monte edecek bir aparat bulmak çok zor kendim yaptım...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eline sağlık bu forumda en çok yaratıcı fikirleri beğeniyorum ztn
çok güzel. .

Ellerine sağlık dostum çok hoşlar.Fakat bir sorum olacak Akü bitirme durumu nedir bende aynı fardan taktırdım ama servis aman Akü biter diye uzunlara bağlayalım dedi ve uzun farlara bağladık lambaları...

osram h3 E4 model sis lambası takarsan 55w yerine tanesi 24w enerji çekiyor. 55w lık ışık veriyor ;)
geceleyin uzunlarla beraber yakarsan resmen UFO gibi geziyorsun :)
gündüz vaktinde yakma sadece gerektiğinde yak (sis olduğunda, yolu emniyetle göremediğin zamanlarda)

ayrıca sisleri bir alt kola taksaydın daha fonksiyonel olurdu. Sis farı aşağıda olur çünkü.
saygılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar