Sis farı nasıl bağlanır

Regülatör siparişi verdim bekliyorum, bir sorum daha var arkadaşlar. Led'e giden elektrik 14 walt olursa da ısınır ve yanar dedi ledi aldığım elektrikçi potasyometre gibi bir şeye ihtiyacım var araya takmak için 12 volta düşürecek elektriği, 1 amper 12 volt ledim var 2 adet, 2 amper. Araya ne koyabilirim, nerden temin edebilirim ?

Motosikleti
Kawasaki KLX
Led ya da halojen olsun bu ürünlerin 12-14 V arasında sorunsuz çalışabilmesi gerekir.
Takılan sis lambası bozuluyorken farın bozulmuyorsa bunun tesisatında bir sorun olduğu açık.
Röle, elektriğin açma-kapama anahtarı ve tüm hattın üzerinden geçmesini engellemek için konur çünkü düğme kontakları zayıf olur.
Elektriği aküden direkt olarak alın, röleli bir bağlantı yapın ve -mümkünse- araya ayrı ayrı 5/10A sigorta ekleyin.

Örnekte 55W sis lambası örnek alındığından sigorta değerleri yüksek tutulmuştur.

post-4834-0-76924700-1327443413.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

Regülatör siparişi verdim bekliyorum, bir sorum daha var arkadaşlar. Led'e giden elektrik 14 walt olursa da ısınır ve yanar dedi ledi aldığım elektrikçi potasyometre gibi bir şeye ihtiyacım var araya takmak için 12 volta düşürecek elektriği, 1 amper 12 volt ledim var 2 adet, 2 amper. Araya ne koyabilirim, nerden temin edebilirim ?

http://www.geceucusu.com/topic/7102-ledlerin-bozulmamas%C4%B1-i%C3%A7in-12v-sabitleme-ve-7812-reg%C3%BCle-devresi/

Son düzenleme:

Hocam araya hiçbir şey koymayın, eğer regülatör düzgün çalışıyorsa ledlere hiçbir şey olmaz. İlla 12 volt ile çalıştıracağım diyorsanız araya direnç koyarak bu Led in 12 voltta çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ama tekrar belirteyim 12 volt yazsada ufak sapmalarda ledler düzgün bir şekilde çalışmaya devam eder.

Aşağıda belirttiğim dirençlerden 4 adet alacaksanız, her 1 led 1 A 12 volt çekiyor dediğiniz için 1 lede 2 tane direnci kendi aralarında paralel ama lede seri olarak bağlıyorsunuz.

https://www.direnc.net/010r-11w-tas-direnc

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
röle röle dedikleri akımı doğrultacak bir 7812 transtör takacaksın direk aküden çektiğin için motor yüksek devirde daha fazla akım gönderir buda akünün çabuk dolmasını sağlar hepsi bu gardaş
7812-circuit-diagram-300x300.gif

röle röle dedikleri akımı doğrultacak bir 7812 transtör takacaksın direk aküden çektiğin için motor yüksek devirde daha fazla akım gönderir buda akünün çabuk dolmasını sağlar hepsi bu gardaş
http://www.researchcell.com/wp-content/uploads/2010/12/7812-circuit-diagram-300x300.gif

7812 voltaj regülatörüdür fakat ancak iyi bir şekilde soğutulduğunda 1.5 amper verebilir. Ben böyle bir durumda illa voltaj düşürmek veya akımı sınırlamak isteniyorsa, direnç kullanmanın daha pratik olacağını düşünüyorum. Ama konu sahibine tekrar uyarımı yapayım daha önce de kendisi regülatörün 19volt verdiğini söylemişti bu durum motosiklet için çok tehlikeli, akünün ömrü de çabuk dolar, ve elektronik parçalara zarar verir o şekilde kullanılmasını da tavsiye etmem. Regülatörü değiştirdiğinde sorun kalmayacağını ve ledlere herhangi bir ekleme yapmadan sorunsuz bir şekilde kullanabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
7812 voltaj regülatörüdür fakat ancak iyi bir şekilde soğutulduğunda 1.5 amper verebilir. Ben böyle bir durumda illa voltaj düşürmek veya akımı sınırlamak isteniyorsa, direnç kullanmanın daha pratik olacağını düşünüyorum. Ama konu sahibine tekrar uyarımı yapayım daha önce de kendisi regülatörün 19volt verdiğini söylemişti bu durum motosiklet için çok tehlikeli, akünün ömrü de çabuk dolar, ve elektronik parçalara zarar verir o şekilde kullanılmasını da tavsiye etmem. Regülatörü değiştirdiğinde sorun kalmayacağını ve ledlere herhangi bir ekleme yapmadan sorunsuz bir şekilde kullanabileceğini düşünüyorum.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğun için dostum, regülatörümü taktım 14.5 ile şu an şarj ediyor cihazım. Aldığım elektrikçi ben garanti veremem, 14 volt elektrikle 1 ay sonra da bozulabilir 1 yıl sonra da bozulabilir dedi, bahsettiğin direnci ben selanik pasajından bulabilir miyim ?

Rica ederim, sorunu çözmenize sevindim. Dirençleri elektronikçilerde bulabilirsiniz, karaköy, kadıköy yazıcığlu iş hanı buralarda kesin vardır ama selanik pasajını tam bilemiyorum alacağınız direnç 4 adet 33R 11W direnç alacaksınız. Her iki tanesini seri bağlayınca yaklaşık 16R 22W dirence eş değer olacak buda sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ama regülatör düzelmiş bence bunlara hiç gerek yok direk bağlayın. Bu arada regülatörü değiştirdim derken motorun regülatörü dimi 7812 den bahsetmiyoruz.

Son düzenleme:
Rica ederim, sorunu çözmenize sevindim. Dirençleri elektronikçilerde bulabilirsiniz, karaköy, kadıköy yazıcığlu iş hanı buralarda kesin vardır ama selanik pasajını tam bilemiyorum alacağınız direnç 4 adet 33R 11W direnç alacaksınız. Her iki tanesini seri bağlayınca yaklaşık 16R 22W dirence eş değer olacak buda sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ama regülatör düzelmiş bence bunlara hiç gerek yok direk bağlayın. Bu arada regülatörü değiştirdim derken motorun regülatörü dimi 7812 den bahsetmiyoruz.

Motorun regülatörü evet. Doğrudan bağlamak pek akıllıca gelmiyor bana 3 çift far yandı maalesef acemiliğimden...

Motorun regülatörü evet. Doğrudan bağlamak pek akıllıca gelmiyor bana 3 çift far yandı maalesef acemiliğimden...

Tamamdır o zaman siz bilirsiniz, dediğim şekilde dirençleri alırsınız bağlantı konusunda sorun yaşarsınız yine buradan yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin. Son olarak konuyu açtığınız ilk mesajdaki ledleri kullancaksanız onların içinde zaten driver var ve kendim bizzat 8 volt ve 15 volt gerilimde sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Genelde direnç sürücüsü olmayan ledlerde kullanılır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar