Sis farı montajı.

Merhabalar. Motorla gece sürüşü yaparken farın aydınlatması yetersiz geliyordu. Artık gece sürüşü yaparken nereye gittiğimi göremeden Allah a sığınıp yola düşmek istemiyorum. Bende internetten sis farı sipariş ettim. Aldığım farların linki:
http://m.n11.com/chopper-sis-lamba-takimi-ikili-takim-ucretsiz-kargo-P17330883#
Bugün elimde olacaklar. Elektrik bağlantısını acaba nasıl yapmalıyım? Aküden direk tesisat mı çekmeliyim? Yoksa yakın farlarla paralel bağlantı mı yapmalıyım? Her iki türlü de yaparsam araya röle koymalı mıyım? Röle koymalıysam rölenin bağlantısı nasıl olmalı? Motorum mondial 125kt. Aküsü 7 amper. Kaldırır mı akü? Yoksa motorda süs olarak kalır mı?

Resimler silinmiş ve konu çok eski olduğu için yeni konu açma gereğinde bulundum. Daha önceden de görmüştüm bu konuyu.

dostum maalesef led olmadıkları için akünün canını alır bunlar..mutlaka kontak açıldıktan sonra kullanılabilecek şekilde bağla...

oto elektrikçilerinde mini role 5 tl civarı..forumlarda bağlantı şemaları mevcut..bir miktar kablo..bir yan keski..biraz bant ..

ihtiyacın olanlar bunlar...

Kaldırmaz. Ben de eski motorum olan mondial 150 mr vulture modeline takmıştım. Akü kaldırmıyordu. Çoğu zaman ayak marşı ile çalıştırmak zorunda kalıyordum. Led sis farı almanızı öneririm. Bağlantı olarak da, sistem basit. Zaten eski başlıklaraa bakarsanız detaylı anlatımları görürsünüz.

yakın zamanda aliexpressten aldığım cree u7 sis farı montajını yaptım bir ayı geçti galiba aküden dolayı sıkıntı çekmedim
montaj konusuna gelecek olursak direk kontağın artısından kablo çektim bütün kabloları akünün orada toplayıp lehimledim güzelce bantlayıp birbirine değmesini önledim
ama geçen gün yine eziliyordum ve farlar açık sis farı yüksek ayarda yine kör-araba sürmesini bilmeyen malum araç doblocu görmedi çakar moda geçmem ile gördü
fark ne oldu dersen gece aydınlatma olmayan yerlerde sis farı harbiden işe yarıyor karşıdan sürücü gelmezse uzunları da açıyorum her taraf aydınlık

motosiklet akülerinin kapasiteleri düşük olduğundan led aydınlatma sistemleri bulunmaz nimet..tavsiyem o sisleri hiç bağlamayın..önümüz kış daha fazla yakma ihtiyacınız olacak ve yeri gelecek motorunuz çalışsa bile akü şarzı yetiştiremeyecek...

aliexpressten cree marka bir çok çeşit var..18 watt olanlar işiniz çok rahat görür ve ciddi aydınlatma verir..

https://tr.aliexpress.com/item/4-inch-18W-Cree-LED-Work-Light-Lamp-for-Motorcycle-Tractor-Boat-Off-Road-4WD-4x4/32615114547.html?scm=1007.13338.46806.0&pvid=b6e160fa-a4e2-4b07-bebb-9aa7e9ed3043&tpp=1&detailNewVersion=&categoryId=200000226

bu ürünü 1 yıla yakın kullandım aydınlatmasından çok memnundum...motorun akü çok sağlamda değildi ama yinede sorun çıkarmamıştı

dostum maalesef led olmadıkları için akünün canını alır bunlar..mutlaka kontak açıldıktan sonra kullanılabilecek şekilde bağla...

oto elektrikçilerinde mini role 5 tl civarı..forumlarda bağlantı şemaları mevcut..bir miktar kablo..bir yan keski..biraz bant ..

ihtiyacın olanlar bunlar...

bir kaç yerde de kontağa bağlı çalışmasını tavsiye ettiler ama ben harici bağladım.kontağa bağlı olmasının sebebi nedir ?

Merhaba arkadaşlar.
Kullanan birisi olarak tavsiyelerim :

1. Mutlaka kontak anahtarı ile açılıp kapanmalı, aksi taktirde açık kalabilir, oynanabilir, akü biter.
2. Kontak açıkken de ayrıca bir anahtar ile kapatılabilmeli, akü zayıfladığında, polis ile sorun olduğunda vs kapatmak gerekebilir.
3. Mümkünse LED olmalı, bu modeller muhtemelen aküyü hızlı bitirecektir.
4. Mümkünse montajı bilen birisi yapsın ya da birlikte yapın, kırıp dökebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar