Sıradaki Motor Hakkında Fikir Paylaşımı

Evet arkadaşlar cogu arkadasın bildigi üzere z800 umuz perte çıktı ve 1 hafta 10 gune ödemesini alacagız şimdiki sıkıntım yerine ne alacagım haftalardır bunu düşünüyorum fakat bi çıkar yol bulamadım.Elimde olacak toplam nakit 35 - 37bin lira civarı racing sevmeyen birisiyim fakat nakedtada pek secenegım kalmadı bana motor önerip şu yüzden bu diyebilecegınız fikirlerinize ihtiyacım var

Kardeşim,
Ss sevmiyorsun.
Naked´ta pek seçeneğin yokmuş.
Maxiscooter al ve biraz durul.sonra bakarsin gidişata göre.

127

CBR650F ve ya XJ6 F tarzı bir motor alırdım ben. Hem naked tarzı gidon hem de racing görüntüsü ve özellikleri. Rüzgar kesmesi sayesinde naked a göre daha rahat ama naked gidonu sayesinde hem şehir içinde hem de şehir dışında racing den çok daha rahat bir sürüş söz konusu. Şahsen benim alacağım ilk ve son 4 silindir makine bunlardan birisi olacak. Daha çok XJ6 F Gri Lacivert e hastayım ama CBR sanırım daha güçlü ve paraları yakın. Ama 2. el piyasaları dersen bi z800 kadar bile iyi değildir. Ömürlük motor yani.

CBR650F ve ya XJ6 F tarzı bir motor alırdım ben. Hem naked tarzı gidon hem de racing görüntüsü ve özellikleri. Rüzgar kesmesi sayesinde naked a göre daha rahat ama naked gidonu sayesinde hem şehir içinde hem de şehir dışında racing den çok daha rahat bir sürüş söz konusu. Şahsen benim alacağım ilk ve son 4 silindir makine bunlardan birisi olacak. Daha çok XJ6 F Gri Lacivert e hastayım ama CBR sanırım daha güçlü ve paraları yakın. Ama 2. el piyasaları dersen bi z800 kadar bile iyi değildir. Ömürlük motor yani.

Xj serisindeki motorlar bana bisiklet gibi geliyor oturunca bi hissiyat olmuyor ses falan guzel ama ben burdayim demiyor makineler. Benim aradigim karakteri olan motorlar ornegin monster ve z800 karakter olarak diger motorlardan ayriydi simdi gozden kacirdigim biri varmi diye bakiyorum :D

harbiden hiç naked seçeneği yok mt9 var beğenir misin bilmiyorum, gsxs1000 mt10 falanda pahalı

127

Xj serisindeki motorlar bana bisiklet gibi geliyor oturunca bi hissiyat olmuyor ses falan guzel ama ben burdayim demiyor makineler. Benim aradigim karakteri olan motorlar ornegin monster ve z800 karakter olarak diger motorlardan ayriydi simdi gozden kacirdigim biri varmi diye bakiyorum :D

O zaman en babası MT 9 öneririm. Sesi gidişi her şeyiyle efsane.

Hocam bence eşek arısı diye tabir edilen Honda hornet 600 alabilirsiniz. Benim hoşuma giden bir motor. Honda hornet 600 de abs seçeneği olanlar mevcut.

Z800 kullanmış biri olarak kawasakiden devam edecekseniz z750r önerebilirim. Z750r ın tek sıkıntısı düşük kilometre bulunmaması.

Benim için efsane olan bir diğer motorda Fz6 naked modelidir. 98 beygir güce sahip olan motorun tek sıkıntısı piyasada düşük kilometre olmaması ve artık üretilmemesi.

Diğer bir seçenekte Suzuki gsr750 olabilir. Benim gözümde tek sıkıntısı biraz müdahale edilememesi yani kendi debriyaj telini değiştireyim uğraşayım diyen biriysen biraz değişik sistemi var ama öğreniliyor. Motorun diğer avantajlı yanı abs olması.

Eğer tarz değişikliği yapmak istersende Fazer 8 elindeki para için düşünülebilecek bir motor. Abs seçeneğinin mevcut olması sonrasında yan çanta ve buna benzer ekipmanlar ile uzun yola çıkmaya elverişli olması artıları arasında. Tek dezavantajı artık üretilmeyecekmiş diye biliyorum.

Bir diğer seçenek olarak Bmw K1200r ı düşünebilirsin tabi bakım ve parça masrafları bakımından biraz tuzlu bir model ama çok fazla kişide olmayan tasarımı ile güzel bir motor diye düşünüyorum.

Eğer italyan tarzı ve tasarımından yana bir tercihin olacaksa Ducati değilde Mv Agusto brutale serisini düşünebilirsin.

Son düzenleme:
Mt09 alacaksın arkana bakmayacaksın. Güzel bir egsoz ile efsane sürüşler yaşatır insana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar