Siperlik viyadükte köprüde işe yarar mı?

Selam MTciler,

Bugün Aksaray'dan forum istanbul'un yanındaki ikea'ya gidip geldim. İlk "uzun yol" tecrübem oldu :p . Fakat viyadüklerden filan ancak dualarla geçtik. Rüzgar yüzünden hem ön hem arka lastiğin sürüklendiğini hissettim. Fren yapmadan kıç atma tabirinin ne olduğunu öğrendim. Şimdi viyadükler eğer böyleyse, boğaz köprüleri kimbilir nasıldır diye düşünmeden edemiyorum.

1) Öne takacağım bir siperlik bu tip yandan gelen rüzgarlara karşı etkili olur mu?
2) ZN 125'in motorla gelen lastiklerinin kalitesiz olduğu biliniyor. Lastik değiştirirsem rüzgarda kıç atma sürüklenme azalır mı?
3) Motor hafif diye mi rüzgardan bu kadar etkileniyor, yoksa bundan sonra bütün motor hayatımda her türlü motorda bu sorunu yaşar mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yandan gelen ruzgarlara karsi yapilabilecek birsey yoktur.
Yani bosuna masraf yapmayin.
Tek çare ruzgara karsi kontra vermektir.
Forumda bununla ilgili paylasimlar var.
Ufak bir arastirma yaparsaniz, meseleyi nasil halledeceginizin bilgisine ulasirsiniz.

Yapılacak birşey yok. Ben boğaz köprüsünde viraj alır gibi kontra ile yatarak gittiğimi biliyorum kışın. Yani genel olarak 90 derece açıyla yandan gelen rüzgarlar bayağı kötü oluyor.

Dümdüz uzayan giden trafiğin olmadığı bir yolda kontra yaparsın bir sorun olmaz. Ancak köprüde "ÖZELLİKLE" metrobüsü rüzgarla arana alacaksan, SOLLARKEN çok dikkat et. Sen normal şartlarda sürerken metrobüsü geçtiğin anda sana aniden vuran bir rüzgar hazırlıksız yakalayabilir. Tabi bu metrobüsün seni sollaması-sağlaması içinde geçerli.

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Kısacası acemiliğimi atlatmam ve sürüş tekniklerimi geliştirmem gerektiğini anladım :)

Motosiklet sevdasına ilk yakalandığım zamanlar köprü üzerindeki bir kazadan çok etkilendim.ilk motorumu 2 yıl kullandım (as125t) hiç köprüden geçemedim.

şuan 3. motorum hala mecbur kalmadıkça köprüyü kullanmam vapur daha çok işime geliyor.

köprü üzerinden yandan gelen rüzgara resmen yaslanarak gidiyorsunuz bazen,köprü ayaklarından geçerken rüzgarın ani kesilmelerine dikkat etmek gerek yalpalıyorsunuz.

en güzeli hızınıza uygun büyük bir aracı kendinize siper ederek geçmeniz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Forumda bu tür başlıkları okudukça hayret ediyorum. Herkes köprülerde yandan vuran rüzgardan bahsediyor. Arkadaş bu yaz sıcağında viyadük üzerindeki rüzgarın savurduğunu söylemiş. Ben rüzgarlı havalarda bile boğaz köprüsünden geçtim. Hiç rüzgardan etkilenmedim. Yol tutuşu, lastikleri iyi bir motorum olsa tamam diyecem ama lastiklerine kadar çin malı olan 150'lik bir cruiser kullanıyorum.

Forumda bu tür başlıkları okudukça hayret ediyorum. Herkes köprülerde yandan vuran rüzgardan bahsediyor. Arkadaş bu yaz sıcağında viyadük üzerindeki rüzgarın savurduğunu söylemiş. Ben rüzgarlı havalarda bile boğaz köprüsünden geçtim. Hiç rüzgardan etkilenmedim. Yol tutuşu, lastikleri iyi bir motorum olsa tamam diyecem ama lastiklerine kadar çin malı olan 150'lik bir cruiser kullanıyorum.

Rüzgarın vurması başka aniden vurması başka. Ne zamandı hatırlamıyorum, kışın ortasında motoru savurduğunu bilirim rüzgarın. Aşırı rüzgarlar çok büyük tehlikeldir. Yoksa orta seviyedeki bir rüzgarın zararı yoktur tabiki motora.

sana denk gelmemiş arkadaşım

resmen rüzgara doğru omzunu yaslıyorsun

Hafif savuran rüzgarlardan şikayetçi değilim ya. Hem esinti oluyor hem motor hakimiyeti anlamında geliştiriyor insanı. Ani çıkan rüzgarlar ya da istemsiz şerit değiştirtecek kadar kuvvetli olanlar insanı gerçekten korkutuyor ama. Ya da belki de zamanla alışacağım :)

zn biraz hafif bi motor olduğu için biraz daha fazla rüzgardan etkileniyor olman normal fakat bunda korkucak bi şey yok hızını biraz daha azaltarak rüzgara doğru yaslanır gibi kontrayı verdiğin sürece düşük hızlarda düşme gibi bi imkanın yok gönül rahatlığıyla geçebilirsin... benimde ilk motorum zn idi ordan biliyorum.

Siperlik hiçbir işe yaramaz.Aksine rüzgarın açısının değişmesiyle senin aniden vurma dediğin vakaya sebep olur;yelken gibi rüzgarı toplar çünkü.
Bu işte bu var.Düşmezsin merak etme.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rüzgarlık bir miktar ön tekeri yere bastırmaya yardımcı oluyor, tavsiye ederim.

Yandan gelen ruzgarlara karsi yapilabilecek birsey yoktur.
Yani bosuna masraf yapmayin.
Tek çare ruzgara karsi kontra vermektir.
Forumda bununla ilgili paylasimlar var.
Ufak bir arastirma yaparsaniz, meseleyi nasil halledeceginizin bilgisine ulasirsiniz.

Kontra dışında rüzgarın geldiği yöne, seleye biraz kaykılarakta oturmak çok rahatlatıyor :)

yandan rüzgara yapacak birşey yok. en sağ şeritten gittiğimizi farzedersek, köprü üzerindeki rüzgarlarda ise sağ tarafınızdan esiyosa genelde sabit hızda eser, üzerine yaslanıp geçebilirsiniz ama soldan esiyosa bizi sollayan ve karşı taraftan geçen araçlar rüzgar engelleyeceği için rüzgar yandan belli olmayan anlarda vurur. asıl tehlikeli olanda bu zaten. ayrıca viyadük ve diğer yollarda esen rüzgarlarda çok tehlikelidir, birkaç kere kendimi bariyerin dibinde bulmuşluğum var.
kısacası rüzgarın vurduğu tarafta bir engel yada hareketli birşeyler varsa tehlike büyüktür dikkat.
ayrıca bu rüzgar olayında lastikten ziyade motorda önemli. scooter tarzı motorlar maşallah tam rüzgarda savrulmak için. ayak bölümü hariç rüzgarın geçeceği yer yok, paraşüt gibi resmen:) ayrıca ağırlık dağılımıda önemli, scooterlarda bütün ağırlık arkada, ön taraf bomboş, rüzgar vurdumu ön taraf gidiyo mecburen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar