Sinyallerde problem

Arkadaşlar honda xl 185s model motosikletimin sinyal lambalarında sorun var. Sinyali hiç yakmamışken sol sinyaller sürekli yanık konumda kalıyor (yanıp sönme değil). Sağ sinyal verince ise ön sinyal yanıp sönüyor,arka sinyal hiç yanmıyor. Flaşörde sorun var desem sağ ön sinyal nasıl çalışıyor olabilir?Sol ve sağ sinyaller farklı flaşör kullanıyor olabilir mi?Veya yağmur vs nedenlerle gidondaki düğmeler su almış ve kısa devre yapıyor olabilir mi?Uzun far zaten yanmıyor,kısa far ise oldukça zayıf. Fren lambası da yanmıyor. :)) Sizce ne yapabilirim? Kendim çözeyim diyorum,olmazsa istanbul avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz yerler var mı? Honda servisleri 15gün sonraya randevu veriyor.

Önce flaşöre bak flaşörlerin çoğu 3 girişlidir yani sağ ve sol aynı hat üzerinden değil aynı flaşörde başka bir hat üzerinden çalışır.
Eğer düzelmezse düğmelere bakarsın
Uzunlar farın kesik olduğundandır onu değiştir düzelir büyük ihtimalle
Arka stop ise basit bir iş kabloyu takip ederek olayı çözebilirsin zaten büyük ihtimalle müşürdedir sorun yada ampulde

ya flaşorunde sorunvar yada tesisatında problem cıkmış

ampullerin herangi biri kesikse hemn degiştir, sacma gelebilir ama bende işe yaramıştı benzer bi olayda

ampullerin herangi biri kesikse hemn degiştir, sacma gelebilir ama bende işe yaramıştı benzer bi olayda

:cat::cat::cat:

arkadaşım sinyal ampüllerinden hangisi yanmıyorsa onu değiştireceksin sorun düzelecek,benim başıma geldiğinde bende kormuştum ama durum böyleymiş:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sağlam flaşör tak aynı sorun devam ediyorsa tesisatta kaçak var kabloları takip et sorunu çözersin

bence hiç ugraşma. Elektrik tesisatını baştan çektir...

Sinyal sürekli yanıyosa flasor bozuktur. Sık aralıklı olarak ön sinyal yanıp sönüyor , arka sinyal hiç yanmıyorsa. Arka siyaldeki ampul patlamıştır...

Son düzenleme:

Sinyal sürekli yanıyosa flasor bozuktur. Sık aralıklı olarak ön sinyal yanıp sönüyor , arka sinyal hiç yanmıyorsa. Arka siyaldeki ampul patlamıştır...

Aynı fikirdeyim, hiç uğraşma ustaya götürrr :cat: :queen: :queen:

abiler bu motosikletlerin sinyal sistemi tam olarak bilmediğim şekilde birbirini tamamlayacak şekilde.

ampüllerden biri patlayınca bu şekilde arıza veriyor benimde başıma geldi.

önce yanmayan ampülü bir değiştirsin arkadaş düzelmezse diğer aksama baksın.

motorsiklet servisleri en iyisini bilir.güvendiğiniz bir servise gitmek en mantıklısı.

İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı?Yetkili servis olmasa da olur zaten 1 ay sonraya gün veriyorlar.

sinyal ampullerini kontrol et:) devre tamamlamdığı zaman yanmıyor.

Benim sinyal yanmaya başladığında dit dit diye ses çıkartıyor.sinir oluyorum o ses e onun aradan çıkartırisem sinyallar çalışmazmış.:pale:

Konuyu hortlatmış olucamda yardım lütfen. Bende wing go var Honda bugün sol sinyal verdim. Dit(çık çak vs) sesi bi kez çıktı. Sol ön sabit yanık kaldı ve göstergedeki sinyal yakma işareti sabit kaldı. Sol arka sinyal yanmadı galiba, gündüz olduğu için tam fark edemedim. Ne kadar denesemde sol sinyal yanık kalıyor ve tek çık sesi geliyor kalıyor.

Sağ sinyal verdiğimde sinyalleri yanıyor çık sesi geliyor ve gösterge yanıp sönüyordu. Sağda sorun yok yanı.
Kafama takıldı sorun nedir?
Yardımcı olursanız sevinirim masraf nedir? Servise götürmeme gerek varmı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar